• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALKYRA: říkal jsem si jestli by třeba nepomohlo nějaké jídlo - něco jako sním banán a depka mě přejde :-D, ale asi to nebude tak jednoduché

    asi bych to měl důsledněji potlačovat

    možná, že když má člověk i nějaký objektivní důvod se cítit nahovno, tak se s tím bojuje hůř
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALKYRA: já depky taky docela umím identifikovat a naučil jsem se "poslat si vzkaz v láhvi", že je to vlastně ok, ale depka má tu vlastnost, že z ní někdy člověk ani moc utíkat nechce a má náladu "všechno je nahovno, ať celý svět shoří". Když to chci zlomit, tak jdu běhat nebo jinak sportovat nebo jsi říkáš něco kreativního...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ANICASE: u složitějších věcí výbuch bývá... klíčové je ho uklidit hned po vaření :-D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ale pozitiva jsou zase pozitivní to jo
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    nejvíc mě na těch mých stavech štve to, že spoustu času vyletí komínem a přitom mám tolik plánů a zájmů...spoustu věcí co bych dělal rád nedělám, protože mám depku...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    vaření je někdy chaos zvlášť když je to složitější recept, ale asi jako ze vším je to o praxi, takže dobrý...to mi připomíná, že jsem chtěl zkusit upéct buchty...zítra bude dobrý den :-D
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: včera jsem zapékal těstoviny. Mám to normálně na pekáči, jenom je potřeba rozšlehat vajíčka, polejt to s nima a šoupnout do trouby. Hned druhé vejce se mi podařilo rozbít tak, že půlka bílku vytekla na kredenc. Z pěti vajec mi 4x spadla skořápka do hrnku. Když jsem to pak lil na pekáč, tak vajíčko nepochopitelně přeteklo asi dvoucentimetrovou mezeru mezi těstovinami a okrajem pekáče a ostentativně vyteklo na sporák.

    Tohle teda neni můj standard, ale holt když se daří...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    hele a co vy a vaření? :) taky máte kuchyn naprostou katastrofu kdyz varíte? Atomovy vybudch je váš spořádanější bráška?

    Ale vařím dobře si troufám říct - a ráda. A hrozně ráda jím :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: mě jako utíká ten čas, ale nemám k tomu prostě odpovídající výsledky
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ACIDQA: ano. myslim, ze jsem to byla ja a moc to tehdy pomohlo, koralku pred zkouskou jsem si s dudou davala.:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ACIDQA: ten posledni odstavec je presnej, podepisuju do posledniho pismene. takhle jsem to pak mela na zemedelce.

    a jinak stalo se mi totez, prisel mi z niceho nic dopis, ze mam zaplatit 10 000. prakticky se to tykalo tusim jen jednoho dne obhajoby a chaloupkova mi do oci tehdy rekla, ze to nemusim resit, kdyz dostuduju pred datem splatnosti. ale tak co, zaplatila jsem.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Btw. to jsi byla tenkrát ty,s kým jsme snad ještě s Dudou před zkouškou na chodbě u Srašíkový/Špačkový/probohacotobylovlastnězabábu dávali kořalku na soustředění, ne? :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    POZITRON: já jsem zrovna minulý týden platila UK nějakej svůj studijní škraloup (jak jsem toho vždycky studovala hodně a vlastně imrvére, co jsem vylezla z gymplu, tak ani nemám přehled a vždycky mi jen přijde papír, že mám někde něco zaplatit nějaký vš) a musela jsem kvůli tomu na fakultu...a stalo se mi přesně to, co před lety... vcuclo mě to na Lišku až mi zavřeli fakultu a nestihla jsem to. Bylo mi úplně šumák, že tam jsem autem a dost spěchám. Myslím, že to rozptylování cestou do školy mě vlastně studijně naprosto vyřídilo. O nudě v tý škole už ani přemejšlet nechci, bych z toho měla tenzi na hrudníku.

    Zachránilo mě jen to, že mi po třicítce došlo, že ta práce se dá v pohodě napsat a odevzdat během 14 dní, a že nejlíp se naučím na státnice tři dny dopředu a to zásadní až na chodbě. Můj mozek pak totiž funguje jako houba a pamatuje si věci, který si ani neuvědomuju, že čtu, ale v inkriminovanou chvíli je dokážu dobře odinterpretovat.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    taky je dobré začít nějakou jednodušší částí...fakt pomáhá to, když si člověk může už něco odškrtnout jako hotové - pak to trochu sníží odpor k tomu zbytku :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    já zkoušel na ty pauzy pomodoro, ale moc se mi to nedařilo dodržovat

    docela mi ale pomáhá rozepsat si co potřebuju udělat - je snazší pustit se do malé věci, která je jasně definovaná, takže tu velkou věc nejdřív rozložím na menší... když k tomu mám nechuť, tak mi to nejde ani tak, ale určitě to pomůže
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: ok, uz mlcim. ja jsem z toho nepochopila, ze prace utika "Já mám totiž v poslední době docela dost práce, co mě nebaví. To v podstatě vede k tomu, že mi to jde jak psovi pastva, trvá mi to dýl, tím pádem se s tím musím víc srát, baví mě to o to míň a jde mi to hůř atd. "

    ale stejne bych zkusila ty pauzy i kdyby to bylo jen jit k oknu a zase zpatky, proste to nejak prerusit.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Což o to, mě to utíká, ale ta práce neubývá :) Zkusím s tím trochu zaexperimentovat, možná jde fakt jenom o to se na něco těšit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: tak se jit kazdejch 30 minut projit na chodbu/nalit si vodu/udelat si kafe/jit na zachod? 30 minutovej casovej usek pak utece jako nic.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: převážně jsou to věci, na které se potřebuju soustředit, uvažovat v širších souvislostech a občas k tomu ještě být kreativní. Mluvené slovo k tomu nejde. Občas potřebuju vynechat i muziku. Kdyby to bylo něco, na co nemusím moc myslet, tak bych se zabavil bez problému :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: jakyho charakteru je ta prace, o ktere mluvis?
    musis se hodne soustredit, nebo mas nektery veci zautomatizovany? jestli zautomatizovany, co u toho poslouchat nejaky mluveny slovo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam