• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: červen už je v sobotu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: sice to nemám ve sloupečku, ale tuším se to hádali na červen, abych mohl spát na lavičce, ve sloupečku.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ZUZKAOU: Díky za tipy:)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    zjistil jsem, že mám docela dobrý pocit, když v trellu přetahuju úkoly do sloupečku "hotovo" a ono to tam tak hezky přibývá. Prostě nění to jenom o tom, že to co se musí zmizí, ale je tam i vidět, že se fakt něco udělalo.

    A abych spatlal páté přes deváté - co to zakalení, o kterém jsme tu v zimě mluvili, že bysme udělali až bude zahrádkové počasí? Já bych řekl, že čas nastal. Co myslíte vy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ATROPOS: no právě...

    hele nechala bych se psychiatričkou doporučit do NUDZu na konzultaci. Nebo do nějaké fakultky, kde se místní psychiatři s neurologama kamarádí nad výzkumem a tedy se případně sejdou oba nad tvými výsledky zaráz a budou o tom společně hovořit a něco vymyslí.
    MAOAMAM
    MAOAMAM --- ---
    ATROPOS: ja som mala epi zachvat 2x, kvoli tomu som teda sla na psychinu kde mi zistili adhd (nijak to spolu nesuviselo) predpisali na to stratteru aj ked este nevedeli ci som epileptik alebo nie.. Ale pocula som konspiracnu teoriu ze farma priemysel je rad ked mas epilepsiu pretoze si pak na nich zavisla tak nevim
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ZUZKAOU: ..tak stimulanty jsou, co vím, všechny léky na ADHD. To teda potěš koště:( Kdybyste někdo věděl o konkrétním doktorovi, co se zabývá ADHD/ADD epileptiky, tak díky moc.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ATROPOS: hm - hledala bych nějakého dalšího doktora. Respektive zvýšená ciltivost po víceméně stimulantech je docela logická, ale tohle chce někoho, kdo do toho vidí.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    AXTHEB: Jedná se mi o to, jestli někomu k tomu dali komentář jeho doktoři. Já přišla k diagnóze epilepsie rok a něco potom, co jsem měla napsanou Stratteru (do té doby jsem byla "děvče s nízkým tlakem" - mám záchvaty bez křečí). Psychiatrička se o možném linku vyjádřila mlhavě a neuroložka se tváří, že případná kolize s epi je spíš záležitost psychiatričky. Každopádně se mi zvýšila citlivost vůči provokačním faktorům, tak mi vrtá hlavou jak moc to může nebo nemusí souviset.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ATROPOS: Mel by to konzultovat s neurologem, imho.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Ahoj, je tady nějaký epileptik na ADHD medikaci? Pokud jo tak na jaký? Řešil doktor, jestli vzhledem k epi je lepší Strattera nebo Ritalin?
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    Omlouvam se vsem, ze se zde uz delsi dobu moc nevyskytuju, mam toho dost v realnem svete na zvladnuti a jedu tesne u hrany... momentalne akutni zalezitosti v mem svete jsou "venovat se vic dceri, MNOHEM vic", "vyresit akutni financni situaci" a "vraci se mi pritelkyne do UK". A s tim souvisi i vsechno ostatni. Jo a stale cekam na dopis od ADHD clinics na nastoupeni cesty soustredene na me ADHD.
    EDUN
    EDUN --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BETTER: jednu dobu jsem brala ritalin a venlafaxin. Strašně jsem ale začala hubnout a byla jsem po odeznění účinků ritalinu strašně utahaná a začaly se mi dělat divné fleky na rukách, takže jsem ritalin vysadila a zvýšila dávku venlafaxin, z čehož jsem pro změnu měla vysoký tlak, takže jsem snižovala zpátky, pak zkoušela brintellix, který nezabral, takže jsem se krátce vrátila k venlafaxinu, ale pořád to nebylo ono... Někdy to trvá, než se najde ta správná medikace.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DRAKY: možná mi to nepřekáží taky z těch důvodu, že nepotřebuju dokončit vysněnej projekt, udržet smysluplnej vztah, pravidelně cvičit teprve ne. Takže netuším, proč bych měl ze sebe tlacit nějaký ambice :) naopak konečně získávám pocit, že nemusím a je mi tak nejlíp. Nechci někomu něco dokazovat, ani sobě nepotřebuju. A na super výkony jsou tady mladý, nastresoval jsem se dost :)
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    BETTER: bavime se doslova o 2 ml chlastu :) mela jsem to skladovany ve strikacce se spuntem v lednici - idealni je obstarat sklenenou, ale je to vopich
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    PALEONTOLOG: urcite se to projevuje u každýho jinak a kazdej dava pozitivum a negativum jinou vahu, wtz. Mne na huleni začalo stvat to mnozstvi promrhanho casu a energie, kdy jsem si potrebovala dat brko, i kdyz jsem zrovna mela neco delat. Treba i neco, co bych delat chtela a bavilo by me to. Ale uz jsem na to pak nenasla motivaci. Proste mi prislo, ze mi to zvysujr toleranci k lenosti a nude. Coz je v necem dobry, zvlast u adhd, ale ne, kdyz neco chces - dokoncit vysnenej projekt, navazat a udrzet smysluplnej partnerskej vztah, pravidelne cvicit apod :) Banky a pojistovny me taky neberou, jsem tak blba, ze delam do "umeni", ale tyhle "zakladni veci" jsem fakt chtela a ted uz dva roky s vyraznym omezenim a uz skoro rok kompletne bez huleni vidim ty negativa jinak. 14 dni po vysazeni ovsem chapu, kdyz ses nesnesitelnej, byla jsem taky, nejmin dva mesice :) pak prestaly zivy sny s tematikou vody a svet mi zacal pripadat snesitelnejsi :)
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    MAOAMAM: zkoušela jsem microdosing 1/10 prip 1/8, rozpusteny z papiru ve vodce a davkovany po ml - v papiru nemas rozpusteny rovnomerne; a to kazdej treti den (pri kazdodenne vznika tolerance). Velkej efekt na produktivitu jsem nezaznamenala, ale bylo mi nak vic fajn, cejtila jsem se lehci a kdyz jsem se dokopala do prace, bylo snazsi udrzet flow. S jednou nepohodovou vyjimkou, na ktere jsme se shodly s kamoskou, co zkousela totez - velmi snizena tolerance k bullshitu ostatnich. Jakoze ho zretelnejc vidis a je tim padem tezsi ho nereflektovat, takze jsem se musela dost krotit a to mi nekdy kazilo jinak nadprumerne dobrou naladu. Z kolegu si nikdo niceho nevsiml, fungovala jsem uplne normalne, akorat jsem si nelajsla treba ridit auto.
    MAOAMAM
    MAOAMAM --- ---
    UNREALONE: o microdosingu LSD uvažujem už nejaký čas a už mám aj prostriedky k tomu aby som sa do toho mohla pustiť, tak uvidím čo mi to povie. včerajšia štvrťka mi napovedala že by to mohlo byť ok, ale ešte nikdy som to neskúšala napr do práce, z toho mám trochu rešpekt ale ako inak to človek chce robiť že? našťastie iba sedím v kancli takže by to nemuselo byť úplne nemožné
    MAOAMAM
    MAOAMAM --- ---
    DRAKY: ja práve po piracetamu jo, aj môj priateľ mi po čase povedal, aj keď nezaznamenal že niečo berem, že som lepšia, schopnejšia, a naopak keď som na mesiac vysadila vravel že som zase akási roztěkaná a neumím moc komunikovať.. takže za mňa môžem povedať že piracetam je fajn, moja váha pri ňom stagnuje, čo je pre mňa pozitívum po tom, čo som brala medorisper práve na paranoje zosilnené účinkom strattery, vďaka ktorému som pribrala asi 8kg
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: aha, mě to nic neříká, zkušenosti s tím nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam