• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Mate nekdo problem vnimat, co rika nekdo, kdo mluvi pomalu? Zda se mi, ze se to zhorsuje, nedokazu se soustredit, myslenky utikaji jinam. Bohuzel z meho pohledu mluvi pomalu tak pulka lidi. :(
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Ahoj, nemáte doporučení na ergoterapeuta v Praze, který by se zabýval ADHD a SPD (u dětí), a má smlouvu s VZP?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Manzel je imho akorat nediagnostikovanej asperger, sam to priznava, takze ho tim nijak nepomlouvam, ja adhd a mam podezreni, ze nejaky naznak pas by se taky nasel. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nam se asi s manzelem nejak stalo, nebo zatim to tak vypada, ze jeden z nasich dvou synu je normalni, ze neni uplnej mental jako my ostatni. :) Je ve vsem naprosto jiny nez starsi a je to pro nas kazdy den uplne novy a zaroven dost nezvykly. Bavi ho normalni detske aktivity, prohlizet si obrazky v knizkach, bavi ho jezdit autem po zemi, delat u toho vrum vrum, stavet kostky, stavet na sebe kelimky, vydrzi u techto aktivit dyl nez pul vteriny a bez zachvatu vzteku, hraje si i sam, atd. Je mu cerstve 11 mesicu. To je fakt ulet, to vam reknu. :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK: prolítají
    LUKK
    LUKK --- ---
    KOIRA: jednoduše jako šinkanzen myšlenek které mi prolínají hlavou a to téměř pořád. Někdy mi připadá že vnímána paralelně víc myšlenkových proudů zároveň. Lidé mém okolí mne mají všeobecně za cvoka. Mám za sebou i vleklé závislostní chování (stimulanty). Zajímavá jje korelace adhd u lidí a jejich závislosti na speedech. Mám dokonce takové přirovnání k myšlenkám.Vědomí je spřažené s podvědomím jen jinak zpřevodované.Proto intuici (apod) nelze moc vysvětlit. když myšlenky letí větší rychlostí intuice tím pádem taky.Tak si vysvětluju
    svoji kreativitu a schopnost ve velmi krátkém čase přijít s řešením problémů, které se mi zjeví v hlavě téměř okamžitě. A to většinou tím nejnečekanějším způsobem. Na druhou stranu jsem pověstný tím jak je můj životní prostor posázený předměty které buď neustále hledám, ztrácím anebo kombinuje. A to vysvětlovat nemusím. Horší je to s tím když narážím na fakt že adhd je vlastně mozková dysfunkce. Jak to máš ty?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: rozumím, já na určitej typ práce už taky nejsem stavěnej a znám svý skromný možnosti. takže no offense
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: a ty snad delas reditele bamky nebo co? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: v podstate ano, mas pravdu, ja se za to nestydim a nevidim na to nic dovneho. delam obyc kancelarskou praci na klinickych studiich, protoze mi stres nedela dobre, rozjizdi mi uzkosti a o ty ja uz nestojim. druha vejska byla konicek, stejne tak treba trimesicni kurz programovani. :) proste me to v tu dobu bavilo. jako nekoho kurz kresleni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: a ty máš ty dva tituly, druhej jsi si udělala na vrátnici a děláš někde druhý housle ne ? :) teda co pamatuju :) v tkaovým případě celkem chápu, že si rozumíte. spíš se divím, jak jste si rozuměli, když ještě neměl diagnozu a makal v čnb
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: nikomu neurčuju, co potřebuje nebo ne. čti lépe. říkám, že nějaká diagnóza, oni tomu totiž úředníci a soudci hovno rozumí, může dost ztrpčit život. je to zkušenost po získání diagnózy a peripetiích na soudu, tu tady koukám nikdo nemáte.

    naštěstí pro mě to nemám v zdravotní kartě, mám to jen "per huba" z adiktologie. navíc mi tam bylo řečeno, že zásadně nikomu třetímu diagnozu nesdělujou.

    jde o to, když to v kartě nemáte, jestli to teda nutně potřebujete, nebo když už to tam máte, aby to nebyl spíš přitěžující faktor. já po zkušenostech volím spíš ten minimalismus.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: já toho týpka neznám, ale docela mu rozumím.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Hehe no ozvi se :-) V nejhorším ti řeknou, že máš čekat dál.

    CYBERWOLF: Já můžu říct, že mi léky výrazně pomohly. A ani jsem nezhubla :-) To riziko vedlejších účinků vždycky je, je to pak dost o práci s tím psychiatrem.

    KOIRA: Já jsem to zkoušela různě, ale zatím nic z toho nebylo... dost vysvětlující. Většinou mi na to lidi říkají, že to je normální :-))) Takže se taky ráda inspiruju ;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: tezko rict o kom to vlastne vypovida vic :-P ,-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POZITRON: takovy adhd a autismus se da diagnostikovat i podle toho, ze si clovek nikdy nezmeni profilou ikonku na internetu, protoze ma rad svoji jistotu a stereotypy...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    i kdyz, normalni, no, napr. mel slibne rozjetou karieru v cnb, ale seknul s tim a zalejva radsi kytky v kancelarich, takze, no, ale jo, z meho pohledu je normalni, ja si s nim dost rozumim uz pres 16 let. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: muj nej kamos si taky nedavno vybehal papiry na aspergeruv syndrom, ted ma na nej plus socialni fobii invalidni duchod a podle me je to jeden z nejnormalnejsich lidi, ktery znam. :)
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Kdyz uz jsme tady rozproudili diskusi, jak normalnim lidem, kterejm o ADHD chcete rict, tu diagnozu vysvetlujete?
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Hele, bez leku bych pravdepodobne mela stale zivot plny uzkosti, depresi a frustrace. Takze jo, i za cenu, ze to nekdo pouzije proti me, mi to stoji, jelikoz zase proti me muzou pouzit nekompenzovany priznaky - je zapometliva, roztrzita a tak dal. Je to tvuj zivot, s tema detma je to, uznavam, blby, ale ve chvili, kdy s tebou ten druhej hraje takhle podpasovou hru, tak je to akorat znamka toho, ze nema v tvem zivote co delat. Ve chvili, kdy ti to nejak nebrani v praci, v zivote, tak papir a leky nejsou potreba potreba, ale ve chvili, kdy nekdo vidi, ze mu to bez prasku ruinuje zivot, tak neni co resit a nema cenu hrat hrdinu a nema smysl travit zivot v uzkosti, co by kdyby. Takový zkusenosti aspon ode mne. Fakt ten predeslej zivot nechci zpatky.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    PALEONTOLOG: A ty prasky se někomu pro život taky holt hodí. Zejména ten pracovní. Střílet od stolu kdo je potřebuje a kdo ne je trošku už navic, ne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam