• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TILIO
    TILIO --- ---
    PECA: Muzes to follow-upovat dneska, a nabidku diagnozy pro oba furt prijmout!

    //to je ten problem racionalizace x emoce, muzes si to racionalne uvedomovat jak chces, ale emocim neporucis, zejmena kdyz to neni poprvy (podruhy, potreti), ale po stoosmdesatysedmy...
    PECA
    PECA --- ---
    KOIRA: Myslím, že nedopracovali. Psal jsem: "Mám pocit, že po více než 20 letech mě žena "nakopne" úplně stejně, jako dříve." = sice to vím, ale stejně mě vytočí :)
    Záleží hodně na náladě, situaci a pohodě. Třeba když jsem večer vyčerpaný z komunikace se zákazníky (těm jaksi vynadat nemůžu), tak se snadněji vytočím.
    Mám dojem, že se snažím víc. Žena si problém nepřipouští. Ale včera během diskuse navrhla, že bychom se mohli nechat diagnostikovat oba - abych měl důkaz, že je problém jenom ve mně asi. Což jsem asi úplně nezvednul (nereagoval jsem nijak). - zpětně to byla chyba. Nicméně já už jsem objednaný na neurologii delší dobu - mám dojem, že víc "blbnu" (hlavně paměť a soustředění), tak jsem chtěl nějakou celkovou revizi hlavy.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Koukám, že se tu nedávno řešili řízení. Já si myslím, že jsem dobrá řidička, po plechovce Red Bullu dokonce výborná :D a mým snem je zkusit si rallye ve Finsku :) Fittipaldi. Zatím bez vážnějších nehod...

    Anyway jsem se objednala k psychiatrovi a zajímalo by mě, jak u vás probíhaly vyšetření a diagnóza, pokud jste na to přišli až v dospělém věku.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PECA: jsem inteligentní dost, ale něco podobného me u partnera štve taky a on nedává moje reakce a muzu mu tisickrat rict uz je toho moca vysvětlit mu proč mě to triggeruje a stejne to udela znova. Jak jste se dopracovali k tomu, že to je ok?
    PECA
    PECA --- ---
    POZITRON: Pravda, byla to reakce na příspěvek WRNQ, na který jsi reagovala. :)

    Jinak asi jo, "chytřejší" má větší šanci pochopit a poučit se. Ale ta impulzivita je svině. Mám pocit, že po více než 20 letech mě žena "nakopne" úplně stejně, jako dříve. Přitom "vím", že to za a) tak nemyslí, b) se to opakuje už po milióntý. Nemyslím si, že jsem "ÚB", ale nedávám to emočně. Samotná zkušenost a inteligenco pomáhá jen někdy.
    (Přijde domu, a typicky začne otázkou typu "kdo to tu nechal válet!?", "co je to za bordel!?"... a pod).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Podpora okolí je jako pěkné počasí. Je to hezký když to vyjde, ale spoléhat na to není ideální strategie. Já považuju za úspěch, když mi okolí nehází klacky pod nohy... moc často
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PECA: nemam dojem, ze bych napsala cokoli, co by bylo v rozporu s tim, co ted pises ty. :)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Hodně lidí v kriminále jsou to traumatizovaný hraničáři, ale s tímhle souhlasím...když není podpora okolí, funguje to blbě. Uvědomuju si to i teď sama.
    PECA
    PECA --- ---
    POZITRON: Kriminály jsou plný ADHDů a nejsou to dementi, spíše naopak. Tu kompenzaci poskytuje primárně zázemí, přístup okolí a výchova. Když se to nesejde, nastává životní průkak.
    Co jsem tak četl, slyšel a myslím si.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TILIO: takovou zkušenost mám taky. Tak jsem nakonec došel k závěru, co jsem psal. Součást řešení je nezdržovat se v přítomnosti lidí, co trvaj na tom že se máš zkopat do hranatý kuličky. A už vůbec ne pod nima. Ono mikromanažeři jsou vůbec dost zhouba, ať už komandujou kohokoliv.
    TILIO
    TILIO --- ---
    CYBERWOLF: Tohle je hluboka pravda, ale ne kazdej zamestnavatel ti to umozni. Moje zkusenost je, ze lidi (sefove) maj zhusta takovy ego, ze ti to naopak neumozni skoro nikdo. A pak se napul zkopavas do hranaty kulicky a napul chcijes proti vetru jak naprostej magor, a snazis se to nejak zkombinovat, pricemz ti to davaj ze vsech stran, jakej ty jses kreten, ze nejsi schopen se "prizpusobit" a "delat to jak se to delat ma". Chjo, bych mohla mluvit hodiny o tomto...
    //Ego se tady projevuje vselijak, napr. i takovym tim "musi se vic snazit, ja mu ukazu zac je toho loket".
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Dneska není dobrej den, i když člověk nevypil včera 15 koktejlů, v klidu:)
    Ano, takhle to bylo myšleno. Ve škole jsem byla spíš lepší student, vysokou mám...ALE! Všechny ty věci v životě jsou tak překotný a chaotický, já už se tomu jen smeju.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VON_GILOTINE: myslíš jako že myslím tohle dělat, nebo nedělat?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CYBERWOLF: myslis treba odpovidat na maily nebo dokoncovat ukoly cos rozdelal?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ono je docela dobrý nesnažit se dělat věci tak jak je normální, běžný a očekávaný, ale tak aby se dosáhlo co nejlepšího výsledku. Člověk fakt dokáže docela dost, když se neustále nesnaží zkopat se do hranatý kuličky, protože tak se to přece dělá.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    mi dochazi ze sem vcera v praci dal asi 15koktejlu a ze muj prijimac i vysilac dnes budou hodne pod bodem mrazu.

    jo tak to asi skutecne bude mysleno, ale teda to hmm..

    jinak i ja jsem na sebe prisel po par letech od precteni prispevku nekde tady na nyxu od kohosi, kdo tam popsal velmi totozny zivotni pribeh jako byl ten muj.. kdy nehlede na intelekt proste ve vsech pracich dochazelo k neschopnosti nejak delat tasky stylem jaky je normalni a bezny a ocekavany a je z toho dycky strasny mrzeni
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VON_GILOTINE: asi ze to vyssi inteligence pomaha kompenzovat a tedy clovek s adhd neskonci nutne jako kopac se zakladkou, bez pratel a rodiny. :) nevim, taky nemam ten termit ve slovniku, dle slovniku cizich slov regulujici cinitel, mozna by se to tak dalo vysvetlit anebo jsem uplne mimo. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    WRNQ: pro ADHD je dobrým regulativem vyšší inteligence.

    sry co znamena tahle veta? nejak asi nedochapavam slovo regulativ
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    WRNQ: ukaž ten profil? Jinak same here. Akorát v našem prostředí je ADHD chlapeček, co nevydrží pět minut sedět, běhá, huláká a převrací nábytek, takže mě to taky až do letoška nenapadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam