• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VON_GILOTINE: tak to já to ADHD tak moc hustý nemám, naučila sem se s tím žít, ale furt jsem si říkala, že úplně nezapadám... a hle, mohu mít i aspergera... a přesně, jak je to popsaný, co by můj aspík nedokázal, tak tam příjde ADHD a než se rozkouká už sedím v letadle.. naprosto přesný... i to moje vyrůstání... Já jsem to o sobě zjistila už fakt dlouho, že nezapadám, a když jsem se jednou koukala na nějaký dokumenty o autismech, tak mi to bylo naprosto jasný, že jsem někde ve škále... ale tady to, mi to doplnilo úplně..

jinak jak jsem díky autismu na některý věci pedant, tak to zase nutí moje ADHD udělat víceméně hned a tak jsem se naučila fungovat docela dobře.. Hodně mě rozhodí, když příjdou prázdniny, a moje najeté koleje se musí překopat a přizpůsobit, a pak zase je tu školní rok... atd.. změny fakt nemám ráda, mám ráda svoje jistý, a stejně tak mám věci co fungují dobře, mám je osvědčené a když se pokazí, tak sháním stejný.. (ted už si tedy některé věci, rovnou kupuji po dvou)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KOPRETKA: jako nerika se mi to uplne s lehkym srdcem, ale ja jsem svoje adhd objevil az diky nekomu zde na nyxu kdo popsal svuj zivot pred a po Strattera a ja videl jak nekdo popisuje muj zivot aniz by to vedel...
    Fast forward to vypada ze i vetsina moji tezke endogenni deprese ma koren v zkurv adhd.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VON_GILOTINE: to je skoro, jako by popisovala můj život... Hustý...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    QUANTI: no to je jiná otázka no. Já s tím taky bojuju, asi se to časem posunulo z vyčítání na smíření s tím, že budu věčně nespokojený, protože nic čeho dosáhnu nebude dost dobrý. Týká se to teda i různých projektů a aktivit, kterých mám příliš moc. Některé se mi daří eliminovat, některých se držím zuby nehty. Časem se to myslím ale zlepšuje...aspoň v tom, že některé věci už si nevyčítám...tolik :⁠-⁠D
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Mnohokrat vam dekuji!!Jsme lehce ve stresu obe dve...dekuji za uzitecne odpovedi a odkazy...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PULNOC: No mně to sice pomohlo hodně věcí pochopit, ale že bych si je přestala vyčítat... :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSENKA: Jestli jde ke klinickému psychologovi tak možná k tomu dostane i nějaké dotazníky.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    PULNOC: Narozdil ode me umi anglicky dobre!!!Mockrat dekuji za pomoc...:))
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PULNOC: Za tu poslednu vetu 10 palcov hore. :)
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ZUZKAOU: Dobre...jde primo k diagnostikovi..Snad to dopadne co nejlepe!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSENKA: Hele to může být úplně cokoliv, včetně kombinace inteligence a úzkosti.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ZUZKAOU: Mnohokrat dekuji za odpoved..Odkazi ji na to...
    Myslela jsem ze se davaji leky...Neter je spise placha a bojuje dle jejich slov s ,,hyperaktivnimi myslenkami,,..Chce jit studovat umeni ale zmizelo ji sebevedomi a trapi ji pamet...Obcas ji pry staci energicka hudba a nuti ji to neco delat,nedokaze sedet v klidu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSENKA: jde o rozhovor a nic jako léčba neexistuje, není to nemoc, je to specivická a odlišná neurologie. Ta se nezmění, ale pomocí různých nástrojů se usnadní život s tím, že holt člověk se narodil tak, že se to nehodí do toho, jak funguje současná společnost.

Pokud se ukáže, že obtíže té mladé ženy jsou způsobené poruchou pozornosti (stejné přízanky může mít spoustu jiných důvodů), tak klíčové je porozumět tomu, jak to funguje, hledat kompenzační mechanismy a v případě dalších obtíží jako jsou úzkosti, emoční probémy, závislosti, deprese, atp. které se mnohdy na poruchu pozornosti naváží toto řešit - určitě pomocí psychoterapie, v případě potřeby umí život dost usnadnit vhodně zvolená medikace.

Základní info třeba tady http://www.nepozornidospeli.cz/ A ať se mrkne po youtube a instagramu, najde tam spoustu zajímavých profilů - i třeba právě od lidí s poruchami pozornosti.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Zdravicko,s neteri (19) jdu na vysetreni poruchy ADHD...mohu se zeptat,jak probyhaji testy a nasledna lecba??Mockrat dekuji za postrehy a tipy...
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    VON_GILOTINE: Dneska jsem v návaznosti na ten rozhovor začala poslouchat tu audioknihu a zatím je to super
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Denise Linkeová: Dost dobře nenormální aneb život s ADHD | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/denise-linkeova-dost-dobre-nenormalni-podivny-i-legracni-zivot-s-diagnozou-adhd-9167539
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Taky se mi to otevřelo bez problémů na mobilu i na počítači. Vždycky je možné zkusit anonymní okno prohlížeče popř. https://12ft.io/ nebo https://archive.is/
    TILIO
    TILIO --- ---
    ZUZKAOU: Fňuk, tak mam asi peska! Co se da delat. Kazdopadne dik za check.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TILIO: aha, to já rozhodně nejsem a normálně to vidím :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam