• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: je to přesně takhle, namísto záseků, co maj ostatní, klid, pohoda a čistá hlava. jen ta huba jede, no.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    COCOBRYCE: a ty kontrolovaný pohyby, žádný nervozní klepaní nohou, mačkání si prstíčků
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: nejradši jsem na tom měl ale to soustředění, večer začneš projekt a ráno ho s radostí dotáhneš do konce
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: taky si to myslim, nemit tu dispozici, bude to fungovat jinak

COCOBRYCE: tak zadnej strom neroste do nebe, vid
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: a ještě poslední věc k tomu, právě že jsem dlouhý léta byl profík, tam jsem toho nasilnici zažil strašně moc a většina z těch omotanejch kolem stromu nebo mostního sloupu si myslela, jak nadprůměrnými řidiči jsou, sám jsem jednou řek, že umím řídit a za dva tejdny jsem lítal kotrmelce přes střechu
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: to je základ diagnozy:))) terapeut mi říkal: nebojte, medikace funguje jako pervitin, na to teda já, že se krapet bojím...:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja odlehcim, kamoska rika, ze na me pernik funguje jinak nez na vsechny co zna, prej me uklidnuje, coz pozoruju taky, jen ta huba mele :)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: kdepak, ty delas z nadprumernejch veci zaklad, jsi profik, hledas uplne jiny veci nez smrtelnik a bavime se o smrtelnicich.. tim bych tvoje machrovani ukoncil
    ja vidim ty vykricniky, znam tvou povest, musim se smat :)))
    KULHY
    KULHY --- ---
    Nemohli by jsme se vrátit k ADHD?
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: z absolutního základu děláš nadprůměr, pak se nemůžeme divit, že to na těch silnicích vypadá tak jak to vypadá
    navíc správnou techniku se naučí jen dobrý řidič, prostě bejt dobrej není jen o tom jezdit bezpečně, ohleduplně atd - to je jenom ZÁKLAD!!!!
    správný průjezd dělá i ekonomiku jízdy, páč tím například šetříš gumy, díly nápravy atd...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: záleží co vlastně z řízení hodnotíš a jakej tomu pak přisoudíš význam, za mě jde osobní výbava řidiče před technikou,. zatímco s rozumným řidičem nemáš potřebu řešit nejlepší průjezd zatáčkou, prostě to neptořebuješ, tak s agresivním řidičem je neustále někdo v ohrožení nebo vznikaj neobvyklý sitauce, u kterejch právě tyhlety doplňky, jako panický brždění nebo krizovej únik, potřebuješ. podle mě vlastnosti řidiče toho ovlivní víc než prostá technika.
    jako někde ve sféře profesionálních řidičů to může bejt ještě trošku posunutý, ale já se bavím o normálních lidech.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: to je asi jako že si dobrej lyžař když neumíš technilu obloku:)))
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: jedno bez druhýho :DDD
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: ale prosímtebe, sebelepší technika jízdy nevyváží vlastnosti řidiče, teda pokud nejezdíš 100% autonomně, a o tom píšu já.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PATISLAV: dostals naky prasky?
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PATISLAV: to že numíš správně vyřešit křižovatku, zaparkovat, vnímáš provoz kolem je základ pro dobrého řidiče, o tom ani po tom
    PALEONTOLOG: jeden den na polygonu? ok , jak dlouho se sžíváš s nový autem? nemáš pravdu, ta technika slouží k plynulejšímu a bezpečnějšímu ježdění, průjezdu zatáčkou
    co píšeš je základ, ani ne průměr
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: zaokolka vs předokolka je věc jednoho dne na polygonu, brzdit a přídávat je skill pro závodníky, nebo když chceš flexit před kurvama gumováním. nadprůměrnej řidič sleduje provoz a okolí, zná možnosti svoje i auta, který řídí, stejně jako povětří a tak dále. kdysi jsem četl knížku Rychle a bezpečně a dodnes se jejich rad držím, i když už v autě nejsou karburátory a nejezdíme na diagonálkách, máme abs a kontrolutrakce. a blabla, stačí nebýt idiot a tu plaketu máš jistou..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    COCOBRYCE: proto píšu "myslím". Dobrý řidič nemyslím nutně perfektní fyzickou schopnost řízení, ale především schopnost předvídat situace a být připraven na různé eventuality. A hlavně být neustále psychicky přítomen - domnívám se, že už jen tenhle faktor rozděluje řidiče na dvě půlky.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PATISLAV: a čím se určuje, že jsi nadprůměrný řidič? vždycky když tuhle sebechválu slyším, mám tendenci začít rejpat:)
    přesy 1,5mil km, cca 15 let mě to živilo, včetně mezinárodky na kamionu a netroufnu si to o sobě říct, byť ostatní to tvrdí, páč čím víc jsem jezdil, tím víc jsem objebvoval co všeje potřeba umět
    můžeš mi tedy prosím popsat správný průjezd zatáčkou předokolka vs. zadokolka? umíš brzdit levou nohou a k tomu držet pravou akcelerační pedál, aby si nezrácel trakci? :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PATISLAV: hezky, mam to podobne,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam