• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOPS: dej si tam dvě okna na "co přistane dnes"
    Teda ne že by mi ty to do listy fungovaly na 100 %, ale na 50 % jo
    JOPS
    JOPS --- ---
    Já to mám dost podobně jako kolega níže, mám naplánováno, co provedu, od aktualizaci serveru, instalace pc, vytvoření nových účtu co mají nastoupit, všechno sluníčkové. Pak mi ráno napíše šéf, potřebuji tohle a tohle. A všechno úplně v pici, ale jako úplně a už se z toho ten den horko těžko vyhrabavam 🤣🤣
    VITEX
    VITEX --- ---
    IOM_NUKSO: No to bylo jenom takové povzdechnutí, bo tady je šance, že se mi zde dostane pochopení.
    Synka mívám od pátku do neděle, takže to není tak tristní...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    VITEX: nechapu, proc ocekavas, ze by to melo byt nejak jinak, kdyz pracujes z domu a s malym ditetem. Proto se chodi do kanclu. Tam i kdyz te nekdo otravuje, tak pichacka pravoplatne bezi dal, protoze te otravujou pracovne.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Já s tím mám fakt problém stíhám řešit +- 2 a 3 věci na ráz a jakmile mi do toho něco vpadne, tak končím.

Například na tu práci pro XXXX jsem pořádně už druhý týden nesáh. Klient na to čeká, šéf je za vola, peníze nikde ....

jo ale to není jenom práce. já sepotřebuju soustředit a do toho mi tu piští a poskakuje synek a každou chvíli se dožaduje pozornosti. Já ho mám rád, ale často to bejvá právě ta poslední věc co mě definitivně rozhodí.

Hlavně pak nejsem schopnej si vykázat čas. V ideálním světě bych si otevřel CRM, vybral úkol, zmáčknul start a začal makat. - potud OK

Jenomže když já ty píchačky pustím, tak se věnuju chvilku tobě, věnuju se synkovi, pak si skočím, na záchod, najíst se.... pak je večer. Píchačky ukazují 6 hodin od začátku práce a napsáno bylo 10 řádek kódu. Takže milé píchačky stopnu a dumám, kolik bych si tam měl napsat abych nikoho neokradl - tj. sebe i klienta .... a často si tam nedám nic protože se k tomu dostanu třeba až druhý den a už si nepamatuju kolik času jsem nad tím strávil. Tak to zahodím a spustím od začátku s předsevzetím že teď už to torazím. A tak to jde pořád do kola. A já sem rád že si vydělám na holé živobití :(

Strašně si přeju aby nikdo nevolal, nepsal, nechodil. Abych mohl dokončit co mám rozdělané. Jenomže to je vždycky něco "urgentního" ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ATOMINATOR: V cem se to nejak významně liší od Google kalendáře? Krom toho, ze je to kulatý?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SHARKIE: Tuhle část zvládám vcelku dobře, když už si k tomu sednu, ale totálně pak selhavam v dodrzeni vlastniho planu. Bud si udelam do kalendare plan a pak se na nek uz behem dne nekouknu, nebo na nej sice koukam, ale jsem v totalni panice, ze delam neco uplne jinyho, nez jsem si naplanovala
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    UNREALONE: zkusil jsem si to zas nainstalovat a vypadá to dobře. Je super jak to ukazuje časy mezi jednotlivými událostmi. Nevím jestli se to tolik změnilo od té doby co jsem to zkoušel minule, ale asi tomu dám šanci.
    Dík za tip.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Cakam uz asi 20 min vedla prazdneho busu a jak mam zlozeny batoh, tak sa nemozem moc prechadzat. Tak sa tu aspon pohupujem na mieste z nohy na nohu. Vsetci okolo kludne stoja/sedia. Fakt nechapem, jak to zvladaju. :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Možná by mohlo fungovat tam mít jen "time boxing". Ale nikdy jsem to ještě nezkoušel ani bez aplikace. A navíc se mi na plochu už vůbec nic nevejde.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja sa u tychto veci vzdy zaseknem na pokuse ten den nejak naplanovat.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ATOMINATOR: to jsem taky jednou nainstaloval, ale moc mi to nepomohlo. Možná mám ale jen bordel v kalendáři :⁠-⁠)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Zkouším teď tuhle aplikaci Sectograph, abych měl přehled o dni, co vlastně dělám. Nějak jsem zjistil, že mému mozku vyhovuje tohle vizuální ztvárnění, než běžné plánovací kalendáře.

https://www.howtogeek.com/time-is-a-flat-circle-and-now-so-is-my-daily-planner/

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TRAFO: Ja tam nemame rage na druhych, ale na seba, ze som neschopna… very healthy.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Hmm zjistil jsem, ze nejvic vykonej jsem fakt na kombinaci “rage+coffein”. Uplne jako v tech memes pro unmedicated. Fok! Quadro a octa espresso a jiny fataly. A pak nic neni nemozny.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    MAR_TINA: Tak já myslel hlavně na děti, když jsem to psal. Ale chápu, proč tuhle reakci nemáš ráda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MORKANT: já tuhle reakci, nic ve zlém, nemám ráda.
    Když se někde objeví popis nějaké situace, že jsou ženy z různých důvodů kladeny vysoké nároky nebo mají málo podpory nebo něco potřebují, v reakci se objeví lidi, kteří honem přijdou s tím, že muži taky. To víme. A říkáme všude možně. Ale tenhle text je o ženách, jejich problémech a o tom, co potřebují.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    SPIKE411: nejen ženy :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    „Ženy s ADHD potřebují laskavost, ne soudit,“ říkají autorky Roztěkaných | Kavárna Host
    https://kavarna.hostbrno.cz/clanky/zeny-s-adhd-potrebuji-laskavost-ne-soudit-rikaji-autorky-roztekanych
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: chápu, mně ten rychlý nástup a propady mírní strattera.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Tak ritalin (když se jmenuje Ritalin) nemá postupné uvolňování, má rychlý nástup a pak rychlý propad. To mi nedělá dobře. Můj syn bere Medikinet, to je teda ritalin s postupným uvolňováním. Zas mu to ale funguje tak dlouho, že se mu špatně usíná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam