• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VON_GILOTINE: je to bez návaznosti na jakékoliv dávky. V mém věku a při mých potížích to ale může představovat určitou výhodu na trhu práce.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ECLECTICA: to dostanes s invslidnim duchodem 1.stupne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mám ode dneška oficiálně "papíry na hlavu" - jsem OZZ.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LEELA88: díky za upřesnění.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PREKOTKA: muzu se zeptat, kdyz nemas adhd diagnostikovany, proc a kdo ti dal atomoxetin?

jinak ja kdyz brala atomoxetin, mela jsem k nemu na noc ketilept 25 mg proti nepretrzitemu toku myslenek a fungovalo to dobre. kdyby nekdo mel tento problem.
    ted jsem o tom zrovna premyslela a uvedomila jsem si, ze co mame deti (neberu davno vubec nic), tak se mi vetsinu veceru stane, ze lehnu a usnu bez problemu, unava ten nepretrzity tok prekona. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PREKOTKA: to hradi pojistovna.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PREKOTKA: jed do lazni.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: Kamaradi asi ted nepomuzou tolik jako profici, ale nebudu nalehat. Nevidim do toho ...
    Uz se to moc netyka ADHD, tak tu nebudu plevelit :). Snad das jeste sanci nekomu, aby ti pomohl, i kdyz je to unavny.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    Chapu to moc dobre, ale treba zrovna ta lyrica ti sedne. Kdyztak existuji i chatovaci krizove linky kdyby se ti nechtelo nikam volat nebo nekam hodit.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: To je mi lito, kdyz je adhd jeste kombinovany s necim dalsim, tak vychytat leky byva narocny. Tak doufam, ze mas nekoho kdo ma s adhd zkusenosti.
    Ja mam fakt jen adhd bez traumat, zavislosti nebo jinych veci, tak je to lehci na medikaci. A asi i to vysazeni bylo snadnejsi. Kazdy jsme jiny. 14 dni jeste neni tak dlouho.
    Ohledne tech sebevrazednych myslenek...vi to dr? Vyhledas pomoc, kdyby to bylo k nevydrzeni?
    Brala bych, co poslala dr. a snad si to sedne.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    ECLECTICA: Dokonce uz nad 150mg zacina pusobit na zpetne vychztavani dopaminu.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: Vysadila jsem ze dne na den a kupodivu uz za dva dny jsem citila rozdil. Ale melo by se to vysazovat postupne (jsem z oboru, ale u klientu jsem videla, ze zvladaji vysazeni lepe nez vysazeni AD, ale zas tolik lidi mi rukama neproslo, takze jsem to holt riskla) a taky mam ten lisdexamfetamin a beru ho casteji nez predtim, takze asi proto jsem to zvladla bez problemu.

A jak pises: vsechno je problem- lepe bych to nevyjadrila. V hlave jsem vedela, ze to problem neni, ale reagovala jsem a citila jsem se jako by vsechno problem byl.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PREKOTKA: u stimulantů je to riziko úzkostí ještě větší. Možná zkusit větší dávky venlafaxinu, u dávek tuším nad 250 mg zmírňuje příznaky ADHD. Je to SNRI, takže zaléčí i úzkosti. Zpočátku je ale může zhoršovat.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ECLECTICA: Stalo se mi dva dny po sobě, že jsem vynechal a nebyl ten skok úplně dobrý, na druhou stranu na další sezení teď nemám, takže si to tou minimální dávkou trochu natahuju ;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRABICZ: atomoxetin lze vysadit bez snižování dávky, na rozdíl od methylfenidátu.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    Ano, ja nikdy uzkosti nemela, ted jsem po trech letech vysadila atomoxetina a jsem jen na lisdexamfetaminu. Brala jsem atomo v kombinaci methylfenidatem a pak s lisdexamfetaminem. Atomo jsem teda primarne vysadila kvuli tomu, ze mi zmizela kreativita, humor, takova ta lehkost... a zacala jsem byt uzskostna a strasne jsem vse resila, byla jsem vazna...
    Methylfenidat ani Lisdexamf. mi to nedela.
    PREKOTKA:
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    PREKOTKA: Jo, Atomoxetin mi rozjel úzkosti (deprese na štěstí ne), a aktuálně snižuju k vysazení, než najdeme něco jiného.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PREKOTKA: jj taky myslim, ze je. Drzim palce. Ano leky tohle delaji bohuzel no. Je to na kokot
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jine leky jsou na jine ucinne latce. To je na zvazeni psychiatra. Imo ti je spis nebude chtit napsat nebot ritalin indukuje uzkost hodne praveze.
    Nakej bupropion by mozna mohl.
    Skutecne hodne zalezi na tve komplexni diagnostice, kde muze leccos kolidovat s leccims. To je na nem no.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ano stava se to, stalo se ti to uz u minimalni davky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam