• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ECLECTICA: dokonce cítím rozdíl mezi Atomoxetin vs Atominnex, první je kontrolovaná nuda, na druhým to jsou někdy divy!:)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ECLECTICA: samo sebou, dle mě se tomu musí jít naproti, jednak spánková hygiena, nálada, snaha - tuším co si o ní myslíte:), tímm chci říct, že medikace není všemožná, dokonce jí někdy podezírám z placeba, jindy mě zase snad normálně "zmašťuje":)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KROPUCHA: díky, jako ty edukace vypadají, že mají zájem podpořit, ale nepotkal jsem žádné výsledky či přímou podporu, proto muj dotaz a na ten tvůj jsem zcela jistě zapomněl.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: No to samozřejmě taky. Já posuzuju jen, jak jsem činorodá doma, chodit ven nesnáším pořád stejně :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    DRABICZ: Taky už jsem se tu ptala KROPUCHA, ale nikdo nic. Vypadá to, že je za tím mimo jiné Helena Halířová: https://www.linkedin.com/in/helena-hal%C3%AD%C5%99ov%C3%A1-599536b9/
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Znáte je? máte s nimi nějaké zkušenosti?
    Akrasia - Prostor, který ADHD rozumí.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100090348986478
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SHARKIE: ty jo, škoda, že charakter mojí práce něco takového nedovoluje, to by mi hodně pomohlo.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARKYSHA: Ja byvala stvrtky uplne nepouzitelna, piatok nejak doklepala a cez vikend si ani nestacila dostatocne oddychnut. Takze mam teraz zase na cas v praci dohodu, ze miesto stvrtku robim v sobotu a dost to pomaha. Jako jo, v stredu uz celkom chaosim (vcera som skoro odisla do prace bez batohu s notebookom), ale celkovo sa moja pouzitelnost dost dvihla.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: ono to asi i souvisí s tím, že jsem introvert. Nedokážu být pořád akční a činorodá, abych načerpala energii, potřebuju si odpočnout tím, že se budu věnovat vlastním myšlenkám, číst si, co mě zajímá, reflektovat to atd.
    Třeba procházky se psy jsou pro mě relax a příjemná aktivita, ale tu pozornost mám při nich obrácenou k okolnímu světu. Opravdu si odpočnu jenom tehdy, když můžu být sama se sebou. A tohle prostě léky nezmění.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Ano. Přirozené cykly a jiná omezení těla to nepřebije.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já jsem medikovaná vším možným, na ADHD ne, ale je to u mě každý týden stejný. Pondělí, úterý naplno, středa ztrácím drive, čtvrtek marná, pátek v sebezapření. Každý den vždycky kolem 14.hodiny hrozný útlum, kolikrát mám i mikrospánek. V 15 hodin je to zase dobrý, ale po zbytek dne se těším do postele, abych byla až do noci čilá jako rybička.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Hm, nejsem medikovaná na ADHD, ale na depresi, a je to od pondělka úplně zoufalý. Odhaduju to na kombinaci zhoršení počasí, stresu a PMS - YMMV.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dotaz na medikované: pozorujte nějaké výkyvy v tom, jak vám léky zabírají? Měla jsem teď dva velmi produktivni dny, dneska mi ale přijde, že to přebíjí potřeba si odpočinout a dělám jen to nejnutnější...
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Tohle mi dneska v práci udělalo kafe.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    UNREALONE: spousta věcí se na nějakém místě objeví poté, co se tam dvakrát dívám sama, nenajdu to, ale pak tam přivedu někoho jiného a hle, věc tam leží a tváří se nevinně, jako by tam byla vždycky.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    SNICI: tam se občas taky dívám, když už jsem fakt zoufalej, ale ještě jsem tam nikdy nic ztraceného nenašel - většinou to bývá na místě kam jsem se předtím 5x podíval a špatně hledal
    SNICI
    SNICI --- ---
    PATISLAV: jednou jsem nemohla za boha najit klice od bytu. Prohledala jsem snad uplne vsechno. Byly v lednici.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PAKOBYLKA_: svět bohužel jede jenom na pokrytectví...aspoň mám ten dojem.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Jsem rozpolcena. Na rozhovoru (takový one to one po vzoru korporátů) jsem tentokrát řekla to, co vedení chtělo slyšet a způsobem, jakým to chtěli slyšet. Nelhala jsem, nevymýšlela, ale důkladně jsem se připravila a oni jsou tak vystřelený z trenek, že ač mě to fascinuje, zároveň mě to děsí. Jestli je to takhle hloupě pokrytecký všude, divim se, že tenhle svět ještě funguje. (V červnu jsem to absolvovala s naivní představou, že můžu mluvit na rovinu a zkazilo mi to půlku července.) A pak se mi někdo diví, že mám problém s autoritama, když jsou to hloupí lidi, co chtějí všechno na oko a na image a ve skutečnosti jsou jen navoněná bída.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    jo o průkazu jsem taky uvažoval :D
    jako asi o dalším milionu věcí co mám na svém TODO listu který se pořád zvětšuje
    akorát že z něj věci moc neubývají
    ne že bych ty věci nechtěl vyřešit, ale spoustu z nich se mi nechce řešit TEĎ
    nejspíš vlastně ani ne proto, že by byly příliš těžké, ale proto, že mám pak pocit (oprávněný), že by ten čas strávený chyběl pro ty ostatní věci (které ale taky asi nebudu dělat, protože se nemůžu rozhodnout kterou z nich začít)
    kua tolik věcí a tak málo času
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam