• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SPIKE411: Lol, jasne, volat na financak, ze ma to nenapadlo :D radsej budem niekomu tyzden kopat zahradu.

Ani pausal neni vsespasny ked si debil (ono teda ta jeho administracia mozna len jeden tyzden v lednu je proste problem). A ked sa ti este ani neoplati ako mne, tak je to blbe. To, ze je cele danove priznanie s fakturoidom a datovkou a onlinepriznani praca na max pol hodinu nikto nerozporuje, akurat je to pol hodina cisteho utrpenia, ktore proste clovek odklada co moze.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Pokud jste OSVČ a nepotřebujete uplatňovat reálné výdaje, podívejte se, jak pro vás vychází paušální daň (i vzhledem k různým odpočtům, jiným příjmům). Ušetří vám to dost těchto starostí.
    Vyklikat daně a přehledy pro ČSSZ a ZP přes příslušné portály je na chvilku a hlavně je to s online kontrolou.
    Zařiďte si Identitu občana a Datovou schránku (jedna cesta na CzechPoint pro ověření nebo to myslím můžete udělat přes občanku, pokud máte čtečku a aktivovaný čip).
    U DS si nastavte, ať vám chodí upozornění na mail, do Mobilního klíče eGovernmentu / Portálu občana.
    Jinak to, že jde dneska všechno podat elektronicky, a není potřeba chodit na poštu nebo na nějakou pobočku, dost zvyšuje úspěšnost.
    Služby jako https://www.fakturoid.cz/ (sám používám) nebo https://www.idoklad.cz/ vám rovnou vygenerují soubory pro import do příslušných portálů, čímž ušetříte zase nějaké klikání a počítání. (Stojí to prachy, ale holt za pohodlí se platí.)
    A klasicky si hned na začátku roku nastavte do kalendáře včasná upozornění na termíny odevzdání.
    Nejlíp udělejte daně a přehledy najednou, když už se v tom hrabete.
    Pokud si nejste něčím jistí, nebojte se zavolat na svůj finančák, sociálku, zdravotní pojišťovnu. Z mojí zkušenosti jsou milí a nápomocní.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Mám kamaráda, co si to nějak automatizoval. On teda má s.r.o., ale normálně cosi mu každý měsíc posílá ty výkazy na FU, zaplatí daně pokud tam nějaké za ten měsíc jsou, a on se nestará vůbec. Jen to sem tam zkontroluje že tam není nějaký průšvih. Taky jsem přemýšlel, že bych si něco takového udělal, ale to znamená se tím nějakou dobu zabývat a to se mi děsně nechce. Už se mi ale párkrát stalo, že se mi něco několik let děsně nechtělo, pak jsem měl lepší den, sedl jsem na to a bylo hotovo a o jeden problém méně. Občas si ty vosery vyrábím sám tím, že o tom málo přemýšlím a vím.
    VITEX
    VITEX --- ---
    LWEEK: Stydím se za to že jsem v nitru držel myšlenku říct mé milé paní účetní, jak bytostně pohrdám její profesí ... No neřekl jsem jí to, ale bublalo to ve mě a to po mě chtěla jenom Vsechny sestavy z Flexi - pokladni kniha + vycetka, bankovni kniha, kniha prijatych fa, vydanych fa, zavazku, pohledavek, penezni denik, vykaz prijmu a vydaju, inventarizace zavazku / pohledavek pro jednotlive firmy ...
    Taky mě napadlo že bych jí dal dump databáze jako digitálně podepsané pdf, jen ať už to mám zase na rok z krku ... ale to bych jí nepotěšil :(
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LWEEK: Hele ono ked to poseres, tak ti poslu do datovky vymer. Ak sa na to vyseres, pride ti exekucny dopis, ak to nezaplatis, seberoj si to sami. Cele toto cvicenie vlastne stoji stejne ako ucetni :D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Bavit se o daních mezi ADHD lidmi je pain. Každý rok z toho mám nerva. :P
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: ach, to ja sa toho docela desim. minuly rok som ho dost intenzivne posrala. oni ti ho prepocitaju, ale je to vopruz.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    POZITRON: Super! Ja som (debil) minuly rok meskala par mesiacov. Teraz este cakam na vsetky podklady, ale snad to dam vcas. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ale teda kdyz jsem jeste radsi pozadala manzela, aby to se mnou pred odeslanim zkontroloval, tak jsem si vsimla, ze tam mam nahrane a zapocitane jedno z potvrzeni o prijmech omylem za rok 2024, ale slo to jeste cele opravit, takze dobry. :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prave jsem odeslala danove priznani. :) ne, nechtela jsem vas nasrat, spis mi to prijde jako uplnej ulet, tak to potrebuju nekde nekomu vyblit. to, ze to nevyplnuju posledni den v pul dvanacty vecer. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    OCTOPUSS: krom ninjy celej já!
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TRISSIE: Dítě má pomalý metabolismus? :) Moje zhruba ve čtyři odpoledne mělo vždycky hroznej propad, kdy začalo být neskutečně protivné. Tak chápu, že se chce radši cítit celý den stejně.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    K4N3C: This is the way! :D
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    OCTOPUSS: Muzu byt vsechno najednou?
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    OCTOPUSS: Nemám problémy se žáhou a stejně se chci zabít.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LISKAAUDREY: Já mám roky problém s pálením žáhy, záklopka něrabotájet, takže jestli je po tom zle i normálním lidem, asi už chápu, proč jsem chtěl hodinu proskočit stropem za stáleho vrážení si žhavýho pohrabáče do řiti :D
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    OCTOPUSS: Jo. Po ATX na lačno je mi celej den zle. Chce to dávat ho až s jídlem. A hodně zapít.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELLIE: a když máš tak divný dítě jako já, tak při svých asi 60kg má 10mg Ritalin v sedm ráno a ještě v sedm večer je najednou schopnej psát referáty, aniž by se válel po stole a koukal do blba :-)

(ale u něj je to podle mě zčásti placebo - krásně reaguje i na homeopatika, pokud je přesvědčenej, že něco má fungovat, tak to bude fungovat. a protože ráno ten Ritalin opravdu funguje, tak přeci není důvod, aby to nefungovalo i večer, ne?)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: To jen u dospělých, rozdíl je jen v dávce a že Concerta / Medikinet mají postupné uvolňování. Když to prvňáček potřebuje jen na 4 hodiny školy, ale jinak chceš, aby odpoledne vesele hopkal, jedl a rostl, dáš mu ritalin 10mg. Když se musí starší soustředit celej den i na odpoledce, dáš mu Medikinet. A když je to dospělák, kterej kvůli ADHD nezvládá práci, dáš mu Concertu.
    (Můj puberťák bral jako malej ritalin, pak Medikinet, aby to vydrželo přes oběd, a pak se rozhodl, že chce vesele hopkat a jíst a smát se a známky jen tak nějak dohánět, a tak nebere teď nic... Třeba až se vyvine a stane se dospělákem, který nezvládá práci, nechá si předepsat concertu.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam