• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    http://www.iprima.cz/prostreno

reality show o tom jak jíme, jak bydlíme, jak se chováme a jak nás všechny válcuje Babica a obyčejný člověk

aktuální soutěžící

rozbalit záhlaví
    VINCA
    VINCA --- ---
    UNSEEN: naprostej souhlas. tys ten můj příspěvek pochopil jakože "vezmu masitý recept a místo masa dám sojový texturát"? já jenom chtěl říct, že se moh pokusit o slušný vegetariánský jídlo, který opravdu sní i masožrout.. a ne že má k špenátu s BK nablejt sojový maso

TESSS: klasický omáčky (chápu jako ty k masu) máš chuťově postavený z velký části na masovym vývaru/výpeku. vařila jsi někdy "svíčkovou" bez masa? neni to prostě vono, musíš tam hodit aspoň kostku bujónu, jinak se tý chuti ani nepřiblížíš. (a právě kvůli těmhle jídlům si to maso neupírám :)). čistě rostlinná kuchyně chce (aspoň dle mého skromného názoru) prostě jinej přístup – a jak říká UNSEEN, nesnažit se dělat masový recepty "alá vegan" ;)

...a řek bych že zrovna tenhle kryštůfek je ten, co žere svíčkovou akorát bez masa a nechá si říkat vegetarián, aby byl zajímavej a emo. puberta je holt težký životní období.
    TESSS
    TESSS --- ---
    UNSEEN: na druhou stranu neni duvod, prestat jist "bezne recepty" jen proto, ze nejis maso. I kdyz ja to spis resim tak, ze kdyz varim treba nejakou klasickou omacku, tak mam proste jen omacku a prilohu. A nevyuzit potencial soji by bylo spatne i s hlediska vyzivy
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    VINCA: apage sojové maso! respektive k čertu s tím typem bezmasého vaření typu "vezmu masitý recept a místo masa dám sojový texturát". to je cesta do pekel...

TESSS
    TESSS --- ---
    me to taky trochu zklamalo, ze uvaril maso, protoze bez masa se daji uvarit uzasny jidla + ja maso nejim a ani ho uvarit neumim, v podstate jsem ho ani nikdy nevarila, takze bych se opravdu neodvazila vysledny produkt servirovat
    VINCA
    VINCA --- ---
    hele vám fakt přijde jako vegetarián? na mně spíš působí jako buznička, co jí nechutná maso. o vegetariánství a zásadách jeho diety toho evidentně moc neví, špatně živenej je na první pohled, takže si asi neumí najít rostlinný zdroje bílkovin.

a je dobře, že mu tam ty mrtvoly furt cpou. tím, že maso sám uvařil to u mě dost prohrál a přiznal, že se jeho "vegetariánský" jídlo nedá žrát. byl by pro něj takovej problém uvařit seitan, sójový maso nebo tofu? řek bych, že by takový suroviny by většina soutěžících pozřela bez problémů (a tím nemyslím bez komentáře) a aspoň by se vegošům národ přestal o trochu mín divit. já sám vege nejsem, ale zmíněný výrobky mám rozhodně radši, než křehčený kuře nebo hormónový hovězí. navíc je s oblibou servíruju svým zásadně masožravým prarodičům – oni je opravdu pozřou a ke všemu minimálně dobře hrajou, že jim chutnalo.

jediný štestí, že je to takovej "sympaťák" a těm buránkům se líbil. ale stejně jsem se u jeho dílu hezky zastyděl
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    no docela jsem včera čuměl, to byl zase výkvět řepáctví....u stolu je vegetarián a my, než abychom respektovali jeho volbu a nedejbože mu k bramborám dali aspoň pečený česnek nebo cuketu (fakt děsný práce navíc) a jako předkrm blbý vajíčko třeba, kydnem mu na talíř krkovici se slaninou a ještě ho budeme vtipně ponoukat, aby si dal. a to může mluvit o štěstí, že slanina nebyla i v bramborách, protože tu důru by určitě ani nenapadlo, odebrat porci bokem, než tam tu slaninu zamíchá...

to, že jeho taktika "uvařím maso i když ho nejím a pak bud na vlastní menu z půlky jen čumět" je na přesdržku, to je ovšem bez diskuze.
    YNOR
    YNOR --- ---
    ...ikdyž samozřejmě v koutku uznávám, že by mu ve vlastním zájmu měl každej z nich uvařit něco extra....
    YNOR
    YNOR --- ---
    JUASINHA: samozřejmě, že kdybych pozval 5 kamarádů na večeři a z toho by byl jeden vege, uvařil bych pro něj extra....
    ale nějak nechápu souvislosti .)))
    todle srovnávat mě nepřijde v tydle situaci zrovna košer .)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    jasný, přeci nejde o to vymyslet extra vege menu, ale místo masa nakrájet zeleninu do misky nebo jí rychle orestovat...
    ano, museli by to vymyslet ze dne na den, ale na nákup jdou ten den, takže by nebyl problém koupit nějaký lilek, cuketu atd, otázka 10 minut...
    co se týká ohodnocení, tak mají pravdu, ale pamatuju si, jak ta minulá vege soutěžící dovedla pak v hodnocení ocenit, že jí hostitel něco připravil...
    na druhou stranu, paní Olga do kamery řekla, že by se lidi s takovouhle úchylkou neměli do tohodle typu pořadu přihlašovat(nepochopila jsem, jestli myslela vegetariánství nebo homosexualitu), takže se vlastně nedívím jejich přístupu
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JUASINHA: v tyhle soutezi ale musej menicka odevzdat dopredu, ne? takze jim tahle pondelni informace udela docela caru pres rozpocet. nejakej ucastnik tu psal, ze nataceni konci pozde vecer a druhej den se zacina skoro po obede, takze nemas zrovna moc casu na vymejsleni nejaky vege alternativy.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    YNOR: a ty bys neuvařil něco extra pro svého kamaráda vegetariána, kdyby jsi pozval 5 kámošů na večeři a jeden z nich byl vege?

vegetarián je tam už podruhé a pokaždé ho dali na pondělí, aby se sa tím soutěžící vyrovnali po svém-buď se na to vykašlali nebo jim uvařili něco extra...
    pořad je přeci i o tom umět phostit každého(imho)
    ale sama jsem vege, tak na to koukám z druhého břehu
    YNOR
    YNOR --- ---
    LOL...ochutná 30% jídel a pak dá s argumentem: "nemyslim si, že to bylo ono"....
    boha jeho...
    YNOR
    YNOR --- ---
    jzs, kryštof mě maximalně irituje....demence se jako vegoš přihlásit do tydle soutěže...co jako čekal? že když jim to dá první den vědět, budou pro něj vařit extra? OMG...
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: uz to opravili
    Po včerejším kuchařském překvápku ze strany anorektického homosexuála Kryštofa, který uvařil maso, ač je sám vegetarián

podvedomi je svine.....
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TOOMIX: ech no taky jsem na to koukala jak blázen. . .prostě stejně jako by někteří neměli vařit tak by někteří neměli psát. . .ch doufám, že jsem tu ted udělala hodně chyb:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    UWE_WEBER: Po včerejším kuchařském překvápku ze strany anorektického homosexuála Kryštofa, který uvařil maso, ač je sám homosexuál,... ano, vypada
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    http://www.super.cz/4765-v-prostreno-zacala-valka-soutezici-obvinili-ze-se-je-snazila-otravit.html. . .hmmm tak na to, že je teprvá úterý to vypadá poměrně zajímavě
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TESSS: nahodou super. 17ti letej kluk, kterej sam zvladne udelat domaci knedliky a nudle do polivky? a i dezert vypadal dobre. jediny, co mu vytykali, byl spenat bez cesneku a vyvaru prej neco chybelo, ac teda nikdo nedokazal presne rict, co to je.
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    asi si chudera myslel, že to zvládne i když to nebude ochutnávat
    TESSS
    TESSS --- ---
    jak to dopadlo, zvladnul uvarit? Spis nechapu, proc se tam hlasi, kdyz vsichni budou varit maso a on to neji....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    FANAE: kus kus uz v prostrenu byl a asi 2 lidi z toho tejdne fakt nemeli tuseni, o co jde :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam