• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WITTGENSTEIN: tak já třeba radši kachnu na skorotroud a k tomu mističku vypečenýho sádla a lehce to v ní máznout před každým soustem...k tomu hromadu červenýho zelí a sem v sedmým nebi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já už jsem onehdá narazila i na prohlášení, že cheescake je sýrový dort, protože se dělá z mascarpone, což je druh sýra.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LUCIASHECK: Když pečeš kačenu vcelku, musíš se rozhodnout, jestli chceš mít dobře upečená stehna nebo prsíčka (obojí nejde, prvnímu svědčí teplotu cca 70 stupňů, druhému 57). Lidi ji tedy většinou pečou vcelku, tudíž ani netuší, že prsa nemusí být suchá jak cesta.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WITTGENSTEIN: Na tom je největší prdel, jak to nakonec okomentovali, že to bylo dobře upečený.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NIGHTFURY: Kachní prsa dycinky na 57 stupňů, medium raw, cokoli jiného je rouhání :)
    A jasně, ty bydlenkovské námitky jsou předvídatelné, došlo by na vysvětlování rozdílu mezi myoglobinem a hemoglobinem a nakonec bych dostal tři body za to, že se na ně vytahuju s nějakejma cizíma termitama.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    WITTGENSTEIN: No neblázni, to by bydleny ječely, že krvavé maso je fuuj :D

    (Krásné, hned bych si dala něco s kachním prsíčkem :) )
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Nikol fascinuje i po létech. Tak krásná surovina a ona ji totálně ubezdušila. Vysušená kachní prsíčka urážkou toho nebohého ptáka.

    Pro zajímavost, takhle to dělám já: http://web.stagram.com/p/711650010623269302_411601685
    či http://web.stagram.com/p/720366519713421403_411601685
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NIGHTFURY: nebo taky tahleta

    Prostřeno - Supertupá blondýna Nikola
    https://www.youtube.com/watch?v=5K3t0WyBpmo
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    OMNIHASH: Taktak. Je to ten divnej dezert, o kterým znalci angličtiny prohlásí, že bude to bude slaná sýrová buchta a ten malinový přeliv na tom bude jako pěst na oko.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CERNAAMODRA: "A losos, to je maso jako třeba kuře?" :))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CERNAAMODRA: co je to čizyk? cheesecake?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    ADELAIDE: No vidíš, na hit posledního měsíce zvaný finger foods bych zapomněla. Vtipná byla minulý týden slečna, která pod tímto názvem vyrobila devět špejlí s masem v různém koření a opatlané nedopečeným těstíčkem... pro pět lidí, takže kdo chtěl ochutnat všechno, musel okusovat špejli po někom. A hrozně se divila, že je to neuchvátilo, protože to těstíčko dělá lepší, než všichni v Londýně!
    ADELAIDE
    ADELAIDE --- ---
    CERNAAMODRA: me uplne stacilo, ze nikdo nevedel co znamena finger food ... ale kazdej si pod tim predstavoval nejaky rychly obcertveni protoze "food" lol .
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Fakt nechápu lidi, co se tam přihlásí a pak se chovají, jako by neviděli jediný díl. Skoro každý týden dělá někdo čizyk, kapréze, carpacijo, brusčetu nebo losos a stejně tak každý týden se najdou lidi, co o tom nikdy neslyšeli, nikdy to nejedli a velmi je zklamalo jak to chutná.

    Protože cheesecake má být ze sýru a tudíž nemá být sladký, do caprese se mají dát olivy a hlavně tu mozarelu pořádně osolit, karpáčo se má dělat z vařené řepy a ne syrové, a losos jsem nikdy nejedl a proto mi nechutnal.

    Každý týden někdo netuší rozdíl mezi hrachem a hráškem, někdo nesnáší krémové polévky a někdo vývary, někdo nejí ryby, někdo houby, někdo zeleninu a někdo sladké.
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ale přišel :-) Třeba o to, jak se včera tvářili pánové překvapeně cože je to ten ČIZYK za dezert... narozdíl od znalých žen, které věděly, že se dělá buď z mascarpone nebo z pomazánkového másla.
    OPTYK
    OPTYK --- ---
    WITTGENSTEIN: z bujónem je to ještě v pohodě, to mi věř :-D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jen jsem se mihl kolem televize a už tam ženská rvala bujon do zeleninové polévky, "aby se to správně ochutilo". Vidím, že jsem za těch XYZ měsíců o nic nepřišel.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    no ty ostatní ji docela peskujou...hlavně ta učitelka
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    TOOMIX: Ale na dnešní paní jsem zvědavá. Celý týden mrčí, že hrášek je nasládlý, cheesecake měl jednu vrstvu navíc, palačinka se špenátem a ricottou je taková klasika, že jí to nechutná, pečená řepa má být krájená tence jako karpáčo "tohle byl rozhodně nejlepší večer tohoto týdne... takže 6 bodů"
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    TOOMIX: Žehlím denně, takže koukám :-) ale až na webu večer, nemám televizi... jestli myslíš teď jako teď v tuhle chvíli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam