IMHOIMHOIMHO :) fér, já se doma taky více méně přezouvám do kroksů, i když se taky občas projdu v botech. nakoupil jsem relativně důstojnou sadu pohodlných kroksů i pro návštěvy. volil jsem i velikosti a barvy ženy/muži, ale nakonec jsem toho vlastně už skoro nechal.
mám celé spodní patro na dlaždicích. mám kočky, takže tam stejně sem tam něco nanosí - obvykle jehličí. a jak jsem zjistil, přezouvání návštěv na čistotu podlahy prakticky nemá vliv. dva tři koberce vyperu/měním jednou ročně.
návštěvy zouvám vlastně jen výjimečně - když je venku bláto, déšť nebo sníh. a to tak nějak každý chápe. já bych se v cizím obýváku s botama od bláta taky cítil blbě.
vlastně to přišlo tak nějak přirozeně. přezouvání jsem vždycky razil a sám praktikoval, ale začalo mi nakonec být zbytečný každýho zouvat. jenom říkám "očisti si boty a ok".
hele, já to nikomu necpu, ani tu anketu jsem neinicioval a sám jsem v ní hlasoval dost prapodivně :), ale chtěl jsem upozornit, že je to v TELEVIZNÍM POŘADU. ten špaček má - přinejmenším v tomhle případě - pravdu. ti lidi v lepších případech týden pulírujou byt/dům, utíraj prach, chystají slavnostní menu, leští příbory, piplají se s ubrouskama na stole a nakonec nechají všechny zout do ponožek.
já v tom vidím zřetelný rozpor. na konci ty hostitele často točí u dřezu plnýho nádobí, jak se jim ulevilo a ten bordel je vlastně ani nezajímá. hlavně, že je to za námi. není důvod zahrnout pod to vytření a luxování. kolikrát v životě má člověk doma televizní hosty, televizní štáb a natáčení?
a jak říkám - ten štáb nejspíš chodí v botech. i když věřím tomu, že je taky někdo občas vyzuje :)
resume: v Prostřeno bych ABSOLUTNĚ neřešil přezouvání. a jako host bych to rozhodně kvitoval palcema nahoru.