• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak přecházet na canon, když máš výbavu nikon, to už vzhledem k videu v d7000 je asi opravdu pasé. ale na druhou stranu, stejné video jako 7D natočí i 550D, která stojí nějakých 13 bez daně... (nevím, kolik d7000 stojí..)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM: já se totiž pořád nechci odhodlat kvůli tomu videu pořizovat další systém objektivů.

REPLIKANT: přesně to jsem si myslel. Další bod pro pořízení D7000 :-) tak už snad bude rozhodnuto pomalu :-D Jen škoda že nemá 60p režim aspoň v 720p :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ADAM: KARYSLAV: Pročítal jsem diskuze k tomu videu, ve skrze jde o to, že Canon ma defaultně vytažený kontrast a saturaci, Nikon nikolivěk. Když se podíváš na to video více podrobně, tak Nikon má větší dynamiku, byť je vypledlější a méně kontrastí, to ale neznamená že to je horší, ba naopak, vždy to můžeš utáhnout (rovnou ve foťáku Picture Control, nebo v postu), leč kontrastní video už nestáhneš. Mimoděk, jako základní poučka pro natáčení videa s Canonem, je stáhnout kontrast a saturaci na minimum.
    ADAM
    ADAM --- ---
    určtě bude mít vliv obojí.

ale shodou okolností tohle canoňácký setový sklo mám, a je to pěknej shit (= fotky z toho se mi prostě nelíbí, ani nevím proč. vyhýbám se mu jako čert kříže..)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM:
    REPLIKANT:
    ono to bude vlastně ale posptorcessem kterej provádí sám foťák.. už aby šlo tlačit ze snímače čistý videodata :-D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM: nemůže v tom hrát roli i sklo tak trochu?
    ADAM
    ADAM --- ---
    REPLIKANT: dost podobné, ale 7D se mi líbí o dost víc (asi barvy/kontrast..)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YouTube - Nikon D7000 vs. Canon EOS 7D
    http://www.youtube.com/watch?v=GpQ8s4nNQSE
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Pěkný video jak natáčí taky s D3s-kem a vůbec to vybaveníčko, mno paráda...
    YouTube - Chase Jarvis RAW: Cameras at Risk
    http://www.youtube.com/watch?v=RekoCNFp5dc
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Fotoaparát jako kamera - DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/fotoaparat-jako-kamera
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: jo sem rychleji psal nez myslel, uz sem se koukal, takze 24k Nemuzes sehnat nekde levnejsi? :-D Kdyz sem kupoval D90 tak taky cenikove stala 23, ale ja ji mel za ponekud min.. akorat sem bral dve.. celkem za 80k veci :-( to ted teda dohromady nedam
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KARYSLAV: D7000? 30k
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: nečekám že FF bude levnější, jsem ochotnej dát to co za 5D Mark II plus minus i připlatit klidně, když využiju stejný skla jako na foťáku… o to mi jde, abych nemusel jebat nějaký konvertory nebo samostatnou řadu skel jen pro Canon..
    REPLIKANT:
    přimlouvám se za originál prosím :-) něčeho… chci se pookchat..

Ne cena samostatnýho těla už známá?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Ok, mno mam pomalej upload speed... poslední video sem nahrával cca 400 minut :D Přes noc to zkusm někam mrsknout.
    NYX
    NYX --- ---
    prakticky vsechny servery, ktere ti to video umi pustit, ho nejak konvertuji...

prece jenom treba me z fotaku leze nejake 4-6MB/s a kdo by si neco takoveho pustil? :)
    NYX
    NYX --- ---
    vimeo ma moznost stahovat original, ale nevim, jestli to neni nejak omezene na ty placene ucty. kazdopadne kdyztak muzes hodit na nejaky server ala uloz.to, *share apod...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Kam to mam nahrát, aby to takhle nezbastlilo? Vimeo?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Máš pravdu, teď jsme to porovnával, fuj to je hnus... :-O
    Vypadá to, jako kdyby jsi jpeg obrázek místo komprese 93 nastavil na 75-80, vidíš tam ten nechutnej digitální šum. Hodně je to znát na začátku tram travel, kde je vyšší iso, ten šum je ale normálně jakoby zrno, na youtubu to ale vypadá hrozně...
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: myslim kompresi na youtube...oni ty videa prekodovavaji, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam