• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: ja bych se tam bal toho poskakovani...ten stabilizator nepozna, ze tim hybes umyslne, tak se to bude snazit drzet dokud to pujde a pak poskoci o kus dal, kdyz uz to nepujde. mam pocit, ze si na tohle lidi stezuji i jenom pri koukani do hledacku, ze jim to v nem skace.
    ze udrzet z ruky 100mm ohnisko na videu zvladne jen chuck norris je snad jasne, to nema smysl resit :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Už sem řekl, že jsem se špatně vyjádřil :) Jenom tim chci naznačit, že je jedno jestli máš 1/150 nebo 1/30, při videu se ti ten stabilizátor projeví, že ti ustálý celkový obraz, a nebude se ti to cukat (ne objekty v obraze, ale obraz celkový), nevim přijde mi to logický, přece udržet nestabilizovaný 100mm ohnisko bez stativu aby jsi stim nehnul je skoro nemožný (pominuli že neležíš nebo seš nějak zapřenej), tak ten stabilizátor ti prostě pomůže, o to tu de! :)
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: na to ti rychlost zaverky ale nepomuze ani kdybys jel na 1/1000, ne? nebo nejak nechapu, co se snazis rict...proc tedy potrebuje aspon tech 1/150? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Jo máš pravdu, špatně jsem se vyjádřil, měl jsem namysli, že prostě ohnisko 100mm neudržíš z ruky (bez stabilizátoru) aby jsi neměl trhaný obraz roztřesením (nemyslim pohybovou neostrost v obraze, ale obraz celkově), jasně že budeš natáčet na 1/50 kvůli plynulosti, to ano, ale jak řiká KARYSLAV:, stativ nebo alespoň tu stabilizaci, která hodně eliminuje právě to trhání, který je krajně nežádoucí.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    REPLIKANT: KARYSLAV: Jako na statak takovej na jakej jsem to zkousel proc ne, to jsem si ji i nechal zapnutou. Ale jakmile svenkujes nebo je ten obraz vic hejbe, tak s tim mam negativni zkusenosti. Ma to proste nekolikaframovej lag a pak to skoci protoze mu mezitim ujel vlak, nebo to vypada jak ze zele ten obraz. Myslim ze u 100mm je stativ celkem nutnost. Zkusim dat dneska nejaky srovnani s tou stabilizaci a bez uvidime...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: tech 150 prave u videa nejde, to musis resit stabilizaci slivovici nebo stativem :-)
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: u videa nechces mit ty jednotlive snimky ostre, vypada to pak strasne trhane...nejake pohybove rozostreni tam je treba mit.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CHARVYBURGER: Tak u 100mm ohniska (na kropu ~150mm], budeš potřebovat čas alespoň 1/150 aby jsi to s jistotou udržel, myslim si že ten stabilizátor se právě u toho videa hodně využije IMO.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    TURBO: No pri videu se stejne nedostanes pod 1/30 a hlavne pri jakymkoliv svenku nebo zoomu to zpomaluje reakci. Jak se to snazi stabilizovat tak to dela celkem neplechu. Alespon takovou mam zkusenost se stabilizatorama u normalnich skel...
    TURBO
    TURBO --- ---
    GIF_242: píše to v příspěvku, píše to i v názvu videa ... že tvůj komp má problémy s písmenem "L"? ;)

CHARVYBURGER: proč je H-IS při použití u videa k ničemu?
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    GIF_242: jj je to 2.8L s hybridni stabilizaci. Coz je sice na video k nicemu, ale na fotky, alespon to co jsem to mel moznost zatim zkusit, to zase prodlouzilo cas, kterej se "da udrzet".

Koupil jsem to kvuli jedne zakazce na to Macro, tak to sem pak hodim, kdyz se to podari. =)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    CHARVYBURGER: to je to eLkové sklo?
    NYX
    NYX --- ---
    CHARVYBURGER: ta zmena ohniska je pekelna :) to je fakt jak kdybys tim soucasne zoomoval...
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Vcera jsem rozbil prasatko a poridil Canon 100mm 2.8L Macro HIS a takhle pekne to vypada na video: http://www.vimeo.com/19232285. Ty velke pismena jsou jedno cca 7mm, ulet!
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAJASTK: tak minimálně je tu řešení, že si koupíš video převodník ala http://www.alza.cz/multimedia/strihove-karty/18843068.htm nebo sezenes nekoho kdo ti to prevede.
    PAJASTK
    PAJASTK --- ---
    Zdravi lidičky,mam dotázek
    Potřeboval bych dostat záznam ze (starý) videokamery která má pouze cinch výstupy do počítače,existuje nějaká možnost?dik
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GHOSTSTALKER: :))

nicméně něco natočit by to chtělo ;)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GIF_242: Tak to ne... to se právě musí nějak pořešit, abychom se takovým situacím vyhnuli. Třeba se obléknout jako bezdomovci a zahrát kdyžtak divadlo. Ale to asi s výbavou za desítky tisíc v rukách neprojde :o)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GHOSTSTALKER: to je slovo do pranice! připravme si prachy na tučnou pokutu a jdeme na to :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Já bych řekl, že by se to mělo projít a nefabulovat tu... :-P
    Kdo má kontakty na nějakého strojvedoucího metra?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam