• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    ADAM: diky!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Stand alone alternativa na rychlou konverzi DSLR footage do editovatelnejch formatu

Red Giant Software: Magic Bullet Grinder 1.5
    http://www.redgiantsoftware.com/products/all/magic-bullet-grinder/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: "nijak s tematem nesouvisejici"...jasne, ty pises o jablku a jo a o kladivu,ze?^_^
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GHOSTSTALKER: stim ze ma pravdu taky souhlasim, ale jako komentar k polozenymu dotazu to je naprosta zbytecnost nijak s tematem nesouvisejici..

proc hovadina..pisu doplnkovy svetlo takze tezko asi primo z fotaku..ale napr to nacpat do softu k blesku jako staticky svetlo aby se ve tme dalo ostrit...nebo jako lehkej rim do vlasu..dosviceni nejakejh detailu v pozadi..tech moznosti pouziti muze bejt hromada..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TWARR:
    PLAYER: Vzdyt ma pravdu... svitit tim permanentne na nejake spolecenske akci je fakt na zabiti (nehlede na to, ze ty zabery vypadaji hure nez naprimo s bleskem). Na nataceni klipu, reklam atd. sice permanentni svetlo nevadi, ale tam ho zase rozhodne nebudes cpat primo na fotak (a nez ho odrazet treba pres zed, tak ho rovnou postavim na stativ).

A jako "doplnkovy svetlo na foceni" je to teda imho jeste vetsi hovadina. Proc bych proboha chtel mit na fotaku permenentne svitici takovouhle kravu, kdyz mi svetlo staci na setiny vteriny?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: tys byl ten kameraman? :D
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja bejt tebou, tak zrovna tady zbytecnejma reakcema za kazdou cenu neprovokuju:))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: ja s tim mam tu zkusenost, ze kdyz s tim profesional natacel ples, tak jsem mel chut mu to z te kamery ztrhnout a omlatit o hlavu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Mate nekdo nejaky osobni zkusenosti s cinskejma LED video svetlama?..uvazuju ted hodne o nakupu nejakyho, ale primarne spis jako doplnkovy svetlo pro foceni..takze mi jde hodne o vykon takze zatim vyhrava YZ-160 (http://cgi.ebay.com/YONGNUO-YN-160-LED-Video-Light-SLR-Camera-DV-Camcorder-/110627790849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c1ee2001) i kdyz to zpracovani asi neni nic moc..
    ADAM
    ADAM --- ---
    HIMLHERGOT:
    EOSHD.com - Why you should never buy a Nikon D5100 or D7000 for shooting video
    http://www.eoshd.com/content/635-Why-you-should-never-buy-a-Nikon-D5100-or-D7000-for-shooting-video
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Toz a ted jsme objevil moznost zapujcenikdyz by to nekoho zajimalo..cena docela rozumna..
    http://www.simple-shop.cz/produkt/kamera-gopro-hd-helmet-hero-pujcovna-kamera-gopro-hd-helmet-hero-pujcovna
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: sem samozrejem zkousel..ale rozdil v cene proti novymu je hodne malej (a to an ineberu v uvahu zeby mi napalili dan a clo :p
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HIMLHERGOT: Hele, jako mam D7000 a jsem nadšenej (plně manuální nastavení expozice - i vprůběhu natáční možnost měnit čas a ISO), ještě plánuju dokoupit mikrofon, jinak na tom používám AF 50/1,8, 35/1,8 a teď i 20/2,8 (donedávna 24/2,8), a zamiloval jsem se do starejch nikkor Manuálních skel, který stojej cca 4-6 tis. a jsou opticky perfektní (viz. Ais 85/2, 105/2,5, 135/2,8) a Nikon D7000 snima měří expozici atd... Na natáčení perfektní, kovová konstrukce, vysoká světelnost, manuální dlouhý chod ostření, super. Nadruhou stranu 7Dčko je taky parádní, ale už třeba stima sklama je dražší a ne lepší.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    HIMLHERGOT: mohli by ste mi poradit?:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    sem na vazkach mezi cannon 7D a nikon D7000
    Pouzivat bych ho chtel jak na natáčení klipů, krátkejch spotů, atd... ( ted pouzívám Sony FX1, ale neni moje) tak na focení prevážně koncertů a lidí okolo + různé cesty do přírody:), atd..
    rád bych mel moznost plného manuálního ovládání celého přístroje + planuju různé dovychytávky k "zpříjemnění" natáčení, aby se fotak choval aspon trochu jako kamera (ovládánim..),..ale to az se vzpamatuju z finančního šoku č.1:)

+ jakej objektiv do zacátku?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: no rikam, co treba starsi verze po nekom z aukra/ebay? Ja bych ti ji s klidem pucil, kdybych ji mel :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: No 7000 do toho odmitam vrazit vzhledem k tomu ze to je na hrani.to bych dal radsi par stovek za pujceni...vicemen mi jde jen o vlete o par dni na festak..
    KOM
    KOM --- ---
    Znate firmu Opteka? Delaji vcelku levny napodobeniny vselijakyho prislusenstvi. Ted vypustili tenhle rig.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150624152730594.684571.267910765593
    NYX
    NYX --- ---
    KARYSLAV: pak jsou nejake ty Contour HD, ale cena dost podobna...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: se obávám že jediná alternativa k GoPro je jiný GoPro :-) jestli chceš aby se ti to náhodně nevysralo.

Na ebayi není nějakej gopro levnější?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam