• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    NYX
    NYX --- ---
    GHOSTSTALKER: tak si to da do zasuvky, ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    URZA: co se videa týče, tak je relativně malý rozdíl 7D vs 550D. a cenový poměrně výrazný, takže zvážit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    URZA: Imho kdyz to vydrzi snimac, tak ne baterka.
    NYX
    NYX --- ---
    URZA: ten hack zrusi ten 30-minutovy limit, tj. nemel by v tom byt problem. po dosazeni 4GB limitu na soubor na fat32 se proste pokracuje automaticky dalsim souborem. ale vyzkousene to nemam.
    URZA
    URZA --- ---
    NYX: nezkousel jsi na tu gh1 nekdy tocit kontinualne nejakou delsi vec? treba jako dvouhodinovou prednasku.. jestli je to i na takove delsi zaznamy nejak pouzitelne?
    URZA
    URZA --- ---
    NYX: jj prave jsem koukal na ty objektivy nove a libi se mi :) ..hm s moznosti vyuzit ty objektivy i na nejakem analogu by se mi to ale libilo vic, skoda..
    NYX
    NYX --- ---
    URZA: nenasadis - ale muzes na nej nasazovat objektivy z takrka jakehokoliv analogu...ja zatim ani zadny m4/3 objektiv nemam, i kdyz planuju...ted se vyrojily ty zajimave jako 12/2, 25/1.4 nebo 45/1.8

hacknuty firmware u gh1 mam, nejsou s tim problemy. u gh2 to jde kratce a nejsem si moc jisty, co vsechno to uz umi.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    URZA: To by me zajimalo, co se ti tak libi na 4/3 systemu?
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, zvazuji nakup fotaku na nejake to hrani si s videem. Premyslim mezi panasonicem GH2 a canonem 7D.

Zatim si delam jen takovy predbezny pruzkum, tak se jen chci zeptat jestli k tomu nemate nekdo nejaky tipy, zkusenosti, nebo na co si dat pozor u tady tech dvou fotaku.

Docela se mi libi ten micro 4/3 system a objektivy.. akorat.. ted takova hloupa otazka.. ty objektivy asi nenasadim na zadny analogovy fotak ze?

a s tim hackovanim firmwaru nekdo zkusenosti mate?

TURBO
    TURBO --- ---
    KARYSLAV: to slyšim poprvé, že 4k = 4k lines. Vždycky, i u filmu (přepisy z/na), se mluvilo a mluví o rozlišeních 2/(3)4/6k horizontálně, tedy počet bodů na šířku, takže žádný řádky :) (pojmy jako 720p/1080i apod. zmiňující počet pixelů na vejšku jsou paskvily poslední doby).

KARYSLAV: hezký, ale když pak při postprocesu budu chtít něčim pohnout mám už smůlu, protože mám nacolorgradováno z placu (pokud ovšem nemám např REDa ;) se záznamem videa v raw, kde je to šumák a můžu si s tim v postprocesu pak hejbat, jak se mi zlíbí).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    How to increase the Canon 7D dynamic range (Tutorial)
    http://vimeo.com/7256322
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Je 4k rozliseni to stejny co 4k lines na filmu?

YouTube - ‪Primer on Film and Digital Capture by Rob Hummel at Cine Gear Expo 2011‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=98FZ8C6HneE

a taky - proc nebrat fotaky/kamery do letadla :-)
    VANGUARD
    VANGUARD --- ---
    Vlastní tady někdo nějaký DSLR rig? (kupovaný) Jestli, tak jaký? Díky moc :)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    REPLIKANT: KARYSLAV: No prave... Ono to neni oficialne specifikovany, Microsoft ty svoje technologie moc nesharuje se svetem. Tak by me to prekvapilo, protoze to je prave vetsinou na vlastni nebezpeci. Kdyz uz, tak umi jenom read.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: no mě to bylo taky divný :-) ono to moc nejde bo se to nedá dost dobře ani na newin počítačích :-) (resp dá, ale bez záruky)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CHARVYBURGER: Tak sem to teď zkusil, a NEUMÍ zapisovat na NTFS, vynutí si formátování na FAT, tak sorry za mistifikaci...
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    Aha tak všem děkuji. :-D šlo spíš jen třeba o hodně dlouhý záběry krajiny apod. Případně nějaký věci jak dokumentárního charakteru. Musím to nějak zkusit.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    REPLIKANT: A umi pak ten fotak zapsat na NTFS?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    A pak je potřeba mít paměťovou kartu naformátovanou na NTFS a ne FAT32, který umí jenom cca max 4GB soubory.
    NYX
    NYX --- ---
    ja mam pocit, ze treba GH1 pokracuje v dalsim souboru, samozrejme pokud clovek obejde ten 29:59 limit pro EU modely
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam