• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    ADAM
    ADAM --- ---
    dá se u canonu 550d nastavit to iso na těch požadovanejch 160 atd.. - mě se to nikdy nepodařilo - mám tam jen kroky iso 100, 200, 400 atd..

na nic mezi se nedostanu. je to omezení té nejmenší řady foťáků, nebo něco dělám špatně? 
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: tocil a pri toceni akcnejsich veci mi to jebalo.. asi rukama fajn :-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: delas jak kdybys to video tocil ;)) viz digirev, tam si taky pochvaloval 24-105 kvuli is
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KARYSLAV: mam 60D s 24-105mm IS tocim se zapnutou stabilizaci bez problemu
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: skla se stabilizaci jsou na video na hovno. Todle je potreba resit steadicam, stativem nebo necim podobnym. Snazit se tocit video z fotaku v ruce je neergonimicky i s trojitou stabilizaci.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SGNLR: ale delaj, ale zminovala se tu ta sigma ...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SGNLR: kamarad to ma na foceni a neni moc spokojenej s kresbou na delsim konci, coz muzu z jeho fotek potvrdit. Kdyz vezmu adekvatni vyrez z moji 70-200/4L IS @ 200mm k jeho fotce @300mm tak to L vitezi na plny care (mame stejnej snimac). Jinak asi ok.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SGNLR: dotazy na skla doporučuju spíš do auditka objektivy, příp. canon.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tady mimochodem mají všechny mikrofony pohromadě: http://www.dj-obchod.eu/kamerove-a-video.html

nicméně je to na mě dost darhé, ten videomic je velký a ty menší jsou drahé... - na moje použití...

zvážím, zda risknu tu hamu, nebo bych koupil ten sennheiser (oproti rhode mi příjde menší a praktičtější) - ale je to prostě hodně drahé...
    TURBO
    TURBO --- ---
    TWARR: steadicam či stativ to řeší :)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ADAM: ja pouzivam rode videomic.vyrabi se jeden mensi rode mikrofon co paradne sedi na zrcadlovky a ted ho hojne vidim na vselijakejch nataceni a ma prej jeste lepsi kvalitu zvuku
    ADAM
    ADAM --- ---
    SGNLR: normální 1.8. za pár kaček neuvěřitelný sklo. imho by tenhle kousek plastu měl mít povinně každej (a samozřejmě, kdo má peněz nazbyt, nechť si připlatí klidně za 1.4 nebo 1.2 - ale už to ztrácí to kouzlo té extrémní láce).

btw - nějaký tip na mikrofon, který dám do hot-shoe? co třeba tento? 
    http://www.hama.cz/ProductDetail.aspx?id=46114&categ=Y770000101&path=hama/foto-a-video/foto-prislusenstvi/video-mikrofony
    (nejraději bych nějaký od sennheiseru, ale nejsem schopen se moc v té nabídce zorientovat).
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ADAM: a jakou tu padesatku mas?

TWARR: ony se dlouhy skla nedelaj s optickym stabilizatorem? je mi jasny ze na 300 budu tocit ze stativu ale zejo.)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ja premyslel o tomto jako o zakladaku http://www.megapixel.cz/canon-ef-s-18-135-mm-f-3-5-5-6-is a pak nejaky ten delsi zoom a treba fixni 50
    TWARR
    TWARR --- ---
    mno, pokud nemas externi stabilizaci na ten fotak, tak si teletem bez stabilizace dost zkomplikujes zivot imho ;))
    ADAM
    ADAM --- ---
    pevna 50ka je nejlepší sklo ever z hlediska kvalita/cena. videa z toho jsou nádehrný, díky extrémně úzké DOF. rozhodně doporučuju.

tokina 11-16 se mi zdá nějaká neostrá, když s ní točím video. nevím, ale jestli to náhodou není rukama :_)

na foto se mi zdá ostrá dost. divný...
    dvě poslední videa tady jsou tou tokinou: http://www.youtube.com/user/czampere
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    KOZEL: diky.ta sigma uz je trochu jina cenova hranice.projdu si to

jeste premyslim o pevny canon 50
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SGNLR: na video bych sirokac doporucoval tokinu 11-16/2.8 a to tele zalezi dost co a jak chces s nim tocit, dobrej pomer cena vykon ma canon 55-250 IS, ale svetelnost a ostreni neni zrovna moc vhodny na hratky s DoF, jinak asi nejakou sigmu 70-200/2.8 bez IS. Pokud chces opravdu se dostat az na 300mm tak tam me zadna levna varianta moc nenapada, jeidny nejakej klasickej 75-300 III, ale to je opticky i mechanicky fakt slabota. Prvni dve zmineny skla jsem mel, ale mam s nima jen foto zkusnosti, netocil jsem video
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam