• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    TURBO:
    REPLIKANT: nemusi to bejt zakonite problem, ale i to jedno kilo muze bejt docela tiha a ten pohyb, zvlast rozjezd a zastaveni nemusi bejt plynuly. Tenhle slider kdyz se na nej podivam, je navic strasne malinkej a konstrukce je dost subtilni takze si myslim, ze i vibrace budou problem.
    Co jsem se dival na to video tak i tam to obcas poskoci, ale nevim jestli se mi mirne neseka PC :D, a hlavne nikde tam neni rozjezd a zastaveni coz je dost zasadni. Pac strihnout se do pohybu je jednoduchy, ale udelat plynulej rozjezd je o dost tezsi.

Kluzny loziska maj ten problem, ze tam dochazi tzv. suchymu treni a mirnymu vyoseni pri zatizeni. Coz valivy linearni loziska eleminujou, ale zase jsou pomrne hlucny...

Slider ma primarne nahradit jizdu v mistech kam se nevejde. Je to takvej kompromis kterej se ani ve filmarine zase tak casto nepouziva. Takze za ty prachy bych se na to vykaslal a radsi si poridil nejakej malej steadicam :)

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LADINEK: Hele tak ono je to tady (DSLR a Micro 4/3) o tom, že nemáš na těch kolejnicích několika kilovou krávu, ale relativně lehký DSLR tělo s pevnym sklem, což je s mikrofonem do 1kg, takže ty problémy ale profi kamera, nemusí být "náš" problém, jestli mi teda rozumíš.
    TURBO
    TURBO --- ---
    LADINEK: a já si naivně myslel, že to sou dvě vyleštěný trubky-kolejnice, po kterejch ten unašeč běhá třeba v teflonovejch nebo silonovejch pouzdrech a netřeba už řešit nic ... ložiska wtf :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Levnej slider neni prdel. Jeden jsem mel tu cest spolustavet. Sice to neni takovahle mala svine, ale poradnej slider na velky filmovy kamery a nejvetsi problem jsou opravdu kvalitni loziska...
    My pouzivali takovy drahy linearni loziska (link bych mozna nekde nasel) ktery jezdej po lestenejch tlustostenejch nerezovejch trubkach a nejvetsi problem je kupodivu zvuk :(
    Kluzny loziska se pouzit nedaj, pac pri zatizeni dochazi k nerovnomernymu treni a pohyb neni plynulej a valivy loziska zase delaj pomrne velkej hluk, takze problem pri nataceni zvuku.
    Nakonec se to vyresilo jeste kvalitnejsima loziskama...ale reknu, je to pakarna udelat dobrej a hlavne pouzitelnej slider
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    a vite o nejakem opravdu levnem slideru?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TWARR: mě se nejvíc líbí jak tam kameraman(ka) "slajduje" v 1:10 :P
    ADAM
    ADAM --- ---
    TWARR: vypada to dobře, ale proč to je kua všechno tak šíleně drahý? 
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Toxique - křest CD Tips For Grown Up Kids - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=75wHymCKDkU

Nikon D7000 s kombinacema skel 1.4/50, 2.8/180, 2.8/20, 1.8/85, všechno Dčka (mají lepší chod ostřícího kroužku, hlavně delší a trochu tužší.
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    AARON.cz: Nová definice kreativity a výkonu – Canon představuje EOS 5D Mark III
    http://blog.aaron.cz/2012/03/nova-definice-kreativity-vykonu-canon.html
    TURBO
    TURBO --- ---
    KARYSLAV: zapomněls na v druhym plánu projíždějící dejchavičnou lokálku :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NOGEEK: to není umění, to je kýč, jako olejovkovej obraz s laňkou a jelenem na kopci nad lesem při měsíčku v úplňku..
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    TURBO:
    KARYSLAV: ono je to tak, ja chapu ze to neni kdo ví co, a že je to všude, tak to chci taky, chápu že to není žádný velký umění
    W_NOICE78: diky moc
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    To je všude, ty hipsterský aplikace na fotky taky děsně frčí na mobilech i stolních počítačích..
    TURBO
    TURBO --- ---
    koukám, že filmburny jsou stále v módě, pokud jich ve video nebo klipu neni aspoň 10 do minuty, je video marný.

Měl sem za to, že tenhle hype se týkal akorát lens-flares ve 3Dčku, kdy po implementaci tohodle efektu odlesků na optice kamery všichni do všech animací cpali lens-flares, ale fakt všude :)

NOGEEK: viz W_NOICE78 , takže jen další vsrtva s nějakou průhledností nad původním zdrojem třeba v jakymkoliv stříhacím softu.
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    v "tomto klipu", jak to mam prehrat?
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Zdravím jsem tu možná trochu mimo, a mám i trošku trapný dotaz, nemám žádné ambice být kreativní a být profesionál nebo tak , ale rád bych vědlě jak udělat efekt takovych "barevnych světel" jako jsou např v tomto klipu, mám přístup k Final Cut X pro, Motion 5 i After Effects, jde to nějak jednoduše? nebyl by nějaký tutorial. diky
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LADINEK: eh? Co treba kliknout na odkaz: http://www.edelkrone.com/the-pocket-rig/

a podivat se doprava:

299 USD :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam