• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: zalezi pro co chces..od jednoho kamose jsem videl super system vyrobenej s levnyho hlinikovyho zebriku, kterej jde rozpojit na 2x2m kusy na kterym byl vozejcek ze skatebordu jen s upravenejma koleckama:)

Vzhledem k nakladum mi ten napad na zebrik prijde super, protoze to je pevny, lehoucky, v obi to stoji par stovek..a zebrik se muze hodit i jako zebrik :D
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SGNLR: vyráběli jsme koleje akorát pod jimmi jib. Bohužel je tu teď nikde nemůžu najít na fotce, ale je to celkem jednoduchej a celkem funkční systém.
    Zkusím ještě p ohledat jinak ti je mužů zkusit vyfotit...
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    vyrabel ste si nekdo svoje koleje?poridil sem ted za par supu tohle http://www.slik.co.jp/slik_com/AC-DOLLY_II.html a chtel bych si k tomu nejak vyrobit par metru kolenic, aby se s tim daly dlat nejaky jizdy i jinde nez na uplne hladkym povrchu(takhle samostatne to de pouzit vlastne jen v ateieru s naprosto rovnou podlahou bez povrchovy upravy, skvir apod)
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    CMAN: Myslím, že v případě,že chce aby obraz protékal do dalšího zařízení není problém.
    CMAN
    CMAN --- ---
    Ahoj

Snazim se zjistit jestli by z Nikon D90 sel poustet stream videa do pocitace. Asi pres HDMI a zachytavaci kartu (Blackmagic Intense). Nevite je-li to v moznostech tohodle fotaku?

Diks
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Rode ma znamy, je to fajn, ale spis nez to mi doporucuje digitalni nahravadlo zoom neco... Komplet externi, zavit na stativ. Vyhoda je lepsi zaznam co je separe od videa a muzes to umistit nekam v mistnosti ale i na fotak a zvuk z fotaku pouzit pro synchro pomoci sw.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    SUSMEN: Doporucuju znacku RODE. Pokud vim, tak stoji neco kolem 3-4 tisic nejakej zakladni. Osobne s tim ale zkusenost nemam.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    SUSMEN - to by me taky zajimalo, jesli nyni existuje nejaky levny kvalitni reseni... Kamarad mi doporucoval jako levny kvalitni reseni mikrofon z nahravadlo microtrack-2, to se vsak uz samostatne neprodava (pry sehnat mikrofon jako nahrani dil...)
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    jaky mate zkusenosti s externima mikrofonama k zrcadlovkam? ja bych potreboval neco co by mi eliminovalo zvuk ostreni kterej pouzivam v ML, kdy je ten motorek v tech videich fakt hodne slyset, ale nemam vubec predstavu kolik nakej externi mikrofon stoji...doporucite neco?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Comparing the Cinema Camera & 5D Mk III
    https://vimeo.com/49875510
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    mam z leta docela peknou timelapse nocni oblohy, ale potreboval bych ty fotky trochu upravit, nevite nekdo o nejakym tutorialu na upravu fotek hvezdny oblohy?
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    news:
    Canon 6D
    Canon uvádí základní full frame zrcadlovku EOS 6D – Digimanie
    http://www.digimanie.cz/art_doc-7ACE18313F1BA3DEC1257A7D00346CA0.html
    Panasonic GH3
    GH2 Gh3 full specs now posted
    http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?292645-Gh3-full-specs-now-posted
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    takjo dik:)
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    SGNLR: posune to ten fotak uplne na jinej level
    TURBO
    TURBO --- ---
    SGNLR: určitě do toho jdi, já furt čekám, kdy jeden týpek doťukne CHDK na můj 1000D a kdy se najde někdo, kdo na to naportuje ML, jinak bych už ML taky dávno měl. IMHO je to pecka.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    mate nekdo spatny zkusenosti s instalovanim Magic Lantern na svuj Canon? mam 60D prevazne na toceni a asi to teda prubnu..
    TWARR
    TWARR --- ---
    co to kurva zase je?
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    TWARR:

zajimave.... zatim vsak v teto vyvojove verzi lepsi nic neinstalovat... ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    neni, ale imho bude. ale cas je svina ;))
    Recent Discussions - Sony NEX and Alpha Hack Project
    http://www.nex-hack.info/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MARKIZ: ne neexistuje
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj,

po delsim rozhodovani jsem si koupil SONY Alpha 57 na toceni videa zrcadlovkou.... Pouziva nekdo take platformu SONY na nataceni videa?

Pro Canon pry existuje nejaky firmware na vylepseni funkci, existuje neco i pro SONY?

Nataceni pri zvetsenem hledacku, kdy by ale v natocenem souboru byly i okraje a dopredu bych pocital se softwarovou stabilizaci obrazu.

Diky
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    MURHAAYA: jestli chces pouzitelnej steadicam na mensi kameru/DSLR tak si porid ten indickej flycam 5000 tusim, ten se da poridit za nejakej 25k s vestou i ramenem... je to teda nic moc, ale ono proste dobrej steadicam za levno nevyrobis, ta mechanika je tam docela slozita...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam