• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SGNLR: Stale je to tak, ze se IM instaluje na kartu, ale vetsina lidi to imo vnima spis jako vyhodu.
    Diky tomu, ze se nemeni zadny data v romce fotaku, tak kdyz treba dojde k nejaky chybe, tak staci vyndat kartu a restartovat fotak a je po ML. Je tim padem temer nemozny si tim znicit fotak.

Formatovani karet se dela ve fotaku a to chytre - ML se sama nahraje do RAMky, zformatuje kartu a pak se zase nahraje zpet, to vse jednim prikazem. Takze staci ji nahrat na kazdou kartu jen jednou a pak uz jen si dat bacha, abys neformatoval v kompu (kdyztak jen smaznul slozku s videem/fotkama).
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    KOZEL: ja magic lanterne nemam.popravde nevim proc:) je to stale tak, ze to musi byt nainstalovany na kazdy sd karte zvlast a nejde to nahrat primo do fotaku?to je vlastne ten jediny duvod proc to nemam.mam jen 16gb karty takze den nekolikrat menim, prubezne stahuju a formatuju kartu, s cimz bych to magic vzdy smazal.asi je to ale blbost a staci dat "smazat vse" a je to co?nebo je praxe jina?

dik!
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SGNLR: Ja kdysi koupil nejakou eBay kopii Nikoni verze a doslo mi to bez sklicka (kde jsou popisky ukazatelu na displeji), takze se to moc dobre neovladalo. Nejvetsi problem byl konektor, ale to te s 60D trapit nemusi, obycejny jack snad zvladaj vyrobit dobre i cinsti predskolaci.

Neda mi to a musim se zeptat: timelapse funkcionalita v Magic Lantern ti nevyhovuje?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    mate nekdo zkusenost s nejakym levnym dalkovym ovladanim(klidne dratovym) co ma casosbernou spoust s moznosti nastavovani delky inervalu na canony(mam 60d)?dik za pripadny tipy!
    ADAM
    ADAM --- ---
    shoe mount jsem si udělal vlastnoručně.

1. hot shoe tripod screw asi za 2 usd z ebay
    (něco jako http://www.ebay.com/...t-Shoe-Mount-Adapter-/200598587519?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb49b887f)

+ malá kulová hlavička (já nasadil tuto: 
    http://www.fotofilter.cz/114-mini-kulova-hlava-giottos-mh-1303-max-4kg/ )

+ už jen zbývá vyřešit, jak uchytit stativovou destičku k danému monitoru (v mém případě tabletu).
    já jsem ji natvrdo přilepil lepidlem k hardcoveru na tablet za 10usd.

mám v plánu tento týden nafotit. funguje to výborně a bylo to téměř zdarma.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    To riziko pro me spocivalo predevsim v tom, ze ze sony leze obraz zmensenej s informacbim radkem pod nim a az lilliput jej cropne. Vychazi to upl e presne. Zoom lilliputu neni plynulej, ale po krocich.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Liliput dobrej, to risk moc nebyl. My je pouzivali jeste v PALu jako lehkej nahledak napr. k bezdratovymu prenosu, za ty prachy dobry...

Co se toho mountu tyce tak bych ti urcite doporucil nejakej malej magic arm, neco jako je tohle http://www.photoneurope.cz/nabidka/video-prislusenstvi-pro-dslr/magic-arm-7-18cm/ . Do sanek pro blesk se dela takova kosticka s 1/4", ten monitor ma zavit urcite taky...S magicem se mnohem lepe operuje nez kdyz to budes mit natvrdo v sankach...
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    MARKIZ:
    Jedina vec, kterou jeste resim je to "shue mount" - pridelani k sankam blesku. Nedoporuci nekdo konkretni rig, na ktery bych prisrouboval fotak i takovydle monitor.... Ta koule na "shue mount" je bohuzel stavena na mensi nosnost nez ma monitor, proto se povoluje....
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    MARKIZ:
    Nedavno jsem se tu ptal na field monitory k DSLR. Nakonec jsem k SONY ALPHA 57 kokupil todle http://www.ebay.com/...-cable-Hot-shoe-mount-/370575696520?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5648086288 , byl to trochu risk, nevedel jsem jak to bude dohromady makat... Muzu vsem doporucit, je to pro me k sony aplpha. Totalni kombinace - kdyz se zazoomuje, nahravanej obraz 16:9 zabira presne tech 7 palcu, je to neskutecny zlepseni moznosti nataceni, overeno v praxi.. ;)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    btw prodavam nejaky ND filtry, kdyz byste meli zajem, hodim vam odkaz na izerat v poste at tu nespamuju.
    EDA
    EDA --- ---
    ... rychlejší na čtečce (MSI Star reader), ve foťáku stejná, plus minus chyba měření.
    Video (Canon 550D) stihnou obě s prstem v nose...
    EDA
    EDA --- ---
    EGGH: Mám SD 32GB Class 10, rychlá, spolehlivá, nevím o ní... Přes dva roky a dvacet tisíc fotek.
    Sandisk Extreme mám taky, je trochu rychlejší, ale za obdobnou cenu jsem tenkrát dostal jen 4GB :-)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Máte někdo prosím zkušenosti CF kartami značky TRANSCEND? Jak jsou na tom s poruchovostí a výdrží? Momentálně používám Pretec (spokojenost) ale potřebuji ještě CF s vyšší kapacitou na video, našel jsem za dobrý peníze Compact Flash 32GB Extreme 400x TRANSCEND - mám ji vzít nebo raději připlatit za jinou značku?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    HUGGI: super, jestli někdy dodelaj celou sadu, tak asi není na DSLR video o čem dalším uvažovat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOZEL: Proc by nebylo? Ty zuby nejsou nijak ostry..a aspon je tam ten ostrici krok dostatecne dlouhej..

Jinak co rikaj takhosne z nich follow focus ma..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    HUGGI: To maj vsichni ty lidi followfocusy? Osobne jsem to v ruce nemel, ale cekam, ze na ostreni prstama to asi nebude moc pohodlny co?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: ..Samyang
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Od doby kdy samyan dela VDSLR verze svejh skel tak se u nas vsichni zajimaj jen o to a o nataceni klasickejma canon sklama nikdo ani neuvzuje..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LADINEK: ok, a o co ti vlastne jde?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    GHOST > vem si nekdy tu F3ku do ruky, dej si na to vsechny kraviny, jako tyce, base plate, followfocus a pak s tim nekde 12h tahej...ver, ze ti to za tuhle onanii stat nebude. O kolik tu skalu prodlouzis? 2x? takze z 1mm na objektivu budou 2mm na follow focusu ? Netvrdim, ze je to k nicemu, urcite to ma svoje obrovsky vyhody, ale na urcity veci je to proste zbytecnost.
    Navic nevim jak jsi predstavujes to utahnuti vykvrdlanyho ringu, kdyz je tam nejaka vule tak ji prece prevodem neodstranis...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam