• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    EGGH: napiš id:adam
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám dotaz na nějakou levnou stativovou video hlavu. Měli byste někdo tip? Chci ji na občasné natáčení rozhovorů, nic extra, neživí mě to, takže do toho nechci investovat nějak moc peněz. Díky!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: mas dobrej "shockabsorber":))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    OT_: Super naprosto :-D
    OT_
    OT_ --- ---
    KARYSLAV: Taky mám (dolly vypůjčená od pokojské):
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Ta kamerka, co jsem tu postoval od canonu (vixia Mini v evrope jako legria mini) ma zdirku na AC adapter, ma fishehe 160°, nema manualni expozici, ale ma kompenzaci +/- 3 EV. Podporuje ukladani jpg primo v rozliseni 1920x1440 a ma intervalovy snimani v intervalech: 5s, 10s, 30s, 1min a 10 min. a ma nativne stativovy zavit a jdou do toho SDHC a mozna SDXC karty, takze by to mohlo bezet a ukladat fotky bez obav o kapacitu.
    OT_
    OT_ --- ---
    HIMLHERGOT: Nějaké rozdíly tam určitě budou (500D asi bude mít dostupných o něco méně funkcí ML než 5D) ale co se týče tvých požadavků, tak myslím bude zcela dostačovat.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    OT_: kouknu na to.. díky.
    OT_
    OT_ --- ---
    HIMLHERGOT: A když budeš používat canon se stále stejnou expo, použij fígl s pootočením objektivu, ať zamezíš flickeru (viz třeba http://www.learntimelapse.com/...to-guide/time-lapse-exposure-avoiding-flicker-and-dragging-shutter/ a tam si najdi Trick your automatic lens).
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    OT_: potřebuju to na dva roky.. tak se snažim ulehčit si práci a datovej objem:).
    btw nevíš prosím, jestli se ML firmware bude chovat stejně u 500d jako u 5d, co se funkcí týče?
    OT_
    OT_ --- ---
    HIMLHERGOT: tak můžeš použít jen každou 15. fotku a ostatní smazat, že.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    OT_: mam goPro 2 a to podporuje jen interval 1minuta mezi fotkama (potřebuji 10min) , tak nevím jak gopro3, ale na první pohled sem to nikde nevyčet..
    Na 500D kouknu.. a děkuju za radu..
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua ac adapter jsem na ebay pořídil max do 10ti usd. ale ztratil jsem ho :-)
    OT_
    OT_ --- ---
    HIMLHERGOT: Nějaký levný canon (klidně i bazarový), např. EOS 500D s AC adaptérem a Magic Lantern firmwarem?

Bazarová eos 500D se setovým objektivem cca 6000,-
    AC adaptér cca 2000,-

A pokud bys netrval na manuálním nastavením clony/času, tak GOPRO s ac adaptérem.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Ahoj, nemáte někdo pls zkušenosti..
    hledám kameru/foťák který splňuje tyto parametry:
    1/zvládá interval 1 fotka/frame za 10(15) minut a vydrží fotit alespoň 1 tejden, než se sekvence uzavře (ideálně déle...- některé foťáky umožní pouze třeba 100, 200 fotek a pak se musí snímání ručně obnovit), bez nutnosti obsluhy.. + na místě je 220, takže napájení není problém..
    2/má, ideálně integrovanej, širokoúhlej objektiv (předpokládám, že stačí cca od 30mm a větší) - jedná se o časosběr většího celku, bohužel z né moc velký vzdálenosti
    3/má slušnej výstup - full hd nebo fotka použitelná následně na full hd výstup (1920×1080) video
    4/manuální nastavení clony, času,...

Nějakou dobu už projíždim různé foťáky nebo kamery na netu, ale často tam podobné informace nenaleznu a zkoušet to metodou pokus/omyl by bylo finančně dost náročné.
    Zatím používám brinno TLC200, ale nejsem spokojenej s kvalitou výstupu + automatika výsledné video různě ztmavuje a zesvětluje.....
    díky..
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    v aktualnich inzeratech po ceskem inetu nevidim, treba tu bude mit nekdo tip nebo prodava: koupim panasonic gh3 (plus voigtlander nokton 17,5mm f/0.95 & panasonic lumix 20mm f/1.7 & olympus m.zuiko digital 9-18mm f/4-5,6)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: ne, ale pracuju ve fotoobchode, kde klicky od skrinek mame :D ..respektive je ani nepotrebujem..mame fotaky volne pristupny..

u skle, ktery nemaj STM to obcas prejizdi sem a tam a hleda, ale mnohem rychlejc a presnejc nez u jakyhokoli jinyho Canon tela (700D se aspon trochu blizi, ostatni vubec) - melo by to i u USM vyuzivat technologii toho snimace a nespolehat se jen na kontrast..
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    ostrit na automat, hnus panove, navic az se to rozmuze, tak jsem bez prace a nejen ja...

ruka je ruka a dycky to uostri lip nez nejakej automat podle kontrastu. Ale ja jsem holt staromodni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam