• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: Po ruznych experimentech (mj s WMV, ktery neni vubec zly, na to, ze je od MS :-) uz pouzivam temer jen h264. Urcite exportuj dvojpruchodove (2-pass) a nastav target bitrate takovej, jakej chces, ale max bitrate dej o kus vetsi (napr. 4 / 8Mbps) at ma kam jit, kdyz je potreba. Jinak nevim presne, co vsechno se da nastavit ve Vegasu, moc jsem toho na nem nedelal, jsem spis Premierista.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: S tim nesouhlasim, dvouhodinouvej film bych v 1080p nestahoval pod 4 GB a 720p pod 2 GB a to jsou cisla, kde uz je upadek kvality fakt znat.
    Ale asi jsem trochu narocnejsi s tou skoro 3m uhloprickou.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GONDAR: co aplikovat korekci vinetace v PS na obrazek s 50% sedou a ten placnout v AE pres video a nastavit ty vrstve nejakej vhodnej blending mode (mozna Lighten, ale zkus co budou delat dalsi, nemuzu zkusit, nemam tu PS).
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    problems jizda a rameno a steadicam v jednom?nope!

GONDAR
    GONDAR --- ---
    marne hledam, tusi nekdo, jestli existuje nejaky plugin pro korekci vinetace pro after effects/premiere cs6, co je obdobou lens correction efektu v photoshopu cs6 ? potrebuju to na voigtlander nokton s otevrenou clonou a v ps to funguje prima..akorat bych se rad vyhnul nutnosti renderovat do photoshopu/renderovat z photoshopu..(a dynamic link z premiery do photoshopu pokud vim neexistuje). resenim (i kdyz zdlouhavym, ale alespon nejakym) by bylo nejdrive upravit vinetaci v ps a potom exportovat treba v DNxHD. ale smula, maximalne v nekomprimovanem quicktime (krome h264 nebo to udelat jako sekvenci tiffu a babrat se se skladanim). takze plugin pro ae/premieru by byl nejelegantnejsi..
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    ahoj, prodavam cast videoprodukce, jdu nahazovat inzeraty, tak dam i sem. v pripade zajmu mi napiste do posty plus jestli to chcete koupit v praze osobne a telefon na vas. vsem odepisu, jestli jeste vas objekt zajmu je. poprosim, o cenach tu netreba vest neplodne debaty, jsou pevne, diky.

Metabones Speed Booster Sony NEX-Canon EF
    Prodám tento adaptér ve 100% stavu. Canon EF objektiv téměř bez cropu (tedy již neplatí klasický 1,5x crop při použití plnoformátových objektivů, vhodné třeba na canon EF 16-35mm f/2.8 USM L II., který také prodávám) a o 1 f-stop světelnější. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    9000

objektiv Canon EF 16-35/2.8L II USM
    Prodám Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM. Funkčnost 100%, oděrky z běžného používání. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    24000

objektiv Canon EF 50/1.8 II.
    Prodám "nifty-fifty" ultra-lehký (130g) objektiv Canon EF 50mm f/1.8 II.. Používal jsem s metabones speedbooster se sony nex (=50mm, f/1.4). Funkčnost 100%, oděrky z běžného používání.
    K vyzkoušení/vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo pošta.
    1500

objektiv Panasonic 12-35/2.8 I.O.S.
    Prodám objektiv Panasonic 12-35/2.8 I.O.S.100% stav. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    23000

Panasonic Leica DG Summilux 25/1.4 APSH
    Zcela nový, několikrát použitý, s plnou zárukou ve foto.cz mínus cca měsíc. Plus krytky. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    10000

Canon XA10
    Prodám videokameru Canon XA10 s XLR vstupy. Výborná na cestovatelské dokumenty (po odšroubování rukojeti s XLR konektory se vejde nenápadně do kapsy). Má výborný stabilizátor: udrží nehybný obraz i při maximálním zoomu. Zdarma přidám: 2x vysokokapacitní baterie BP-827 (stále kolem 170min na jedno nabití, tzn. vhodné na záznamy přednášek atd.), nabíječky, směrový mikrofon SONY ECM-NV1. Funkčnost 100%, oděrky z běžného používání.
    26000

stativ Manfrotto 755B
    Prodám stativ Manfrotto 755B. Výborný stav, oděrky z běžného používání. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    3000

Fluidní hlava Manfrotto 501HDV
    Prodám fluidní stativovou hlavu Manfrotto 501HDV. Funkčnost 100%, oděrky z běžného používání.
    K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    2000

Olympus E-PL1
    Prodám Olympus E-PL1 na micro four thirds objektivy. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    1500

Sony NEX-F3
    Prodám černý Sony NEX-F3 s nalepenou ochrannou fólií LCD. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    4000

SONY DSC-HX9
    Prodám kompakt Sony DSC-HX9. fullHD 50fps. má nalepený windshield na mikrofonu pro záznam rozhovorů za větru. Za 1500 přidám dvě další originální baterie plus nabíječky. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    4000

Polarizátor Hoya CPL HD 82mm
    Prodám polarizátor Hoya CPL HD 82mm. K osobnímu vyzvednutí na Praze 4 Lhotka nebo dobírka (platí příjemce).
    1000
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KARYSLAV: dik, na to mrknu.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: ještě dodatek - čím větší hloubka ostrosti na hodně záběrech, tím taky víc dat :-) pak už to prostě jde do extrémní ztráty kvality nebo zase velikosti.

Jsem teda popravdě teď sledoval nějaký bluray věci a ty stejný koukal v těch nejlepších ripech.. a i ty nejlepší rypy jsou docela velkej fekál oproti tomu originálu, takže tam ztráta je, a je velká, hlavně v tmavejch přechodech je to ekl při přímým srovnání, a vůbec všech přechodech.. (Hobbit extended dokumenty a film)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Nezapomeňte, že filmy jsou gradovaný a je v nich docela podstatným způsobem stlačenej barevnej prostor jen na určitou oblast, takže se to pak daleko jednodušeji komprimuje, protože tam není tolik variací, než to co vyrobíte "doma". Nehledě na to že těch max 24 fps v tom taky hraje roli, spolu s psychotickým počítáním co se hejbe a nehejbe.. ergo - dostat se na filmovou velikost bez zmenšení barevnýho prostoru imho nejde, protože to fyzicky není možný. Čím živější pohyb, čím rozmanitější scény, tím větší to bude.

Takže bych se asi až do extrému prostě moc nesnažil.

No a potom leda.. http://handbrake.fr
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: Z vlastni zkušenosti muzu rict ze na data na jaky jsme aktualne zvykli na torrentech se jen tak nedostaneš..kdyz sem delal ve filmový produkci tak jsme tam jednu dobu dost řešili jak a cim to komprimujou, zkoušeli desítky všemožnejch nastaveni a nedostali jsme se snad nikdy na min jak 150% oproti videu, ktery jsme dostali..a to jeste ve výsledku behalo mnohem lip..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: stahnul sem si nejaky kodeky podle tuturoialu, ale nefacha to. Doufal sem, ze nekdo ze zdejsich rekne "Mam taky vegas 12 a pouzivam XYZ, tady stahni" a bude to fachat.
    OT_
    OT_ --- ---
    MURHAAYA: No a teda nějaký tutorial na ripování bluray disců by ohledně kodeků a bitrate neporadil?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: tak ale kdyz si stahnu film v 1080p tak ma v prijatelny kvalite 1400 MB v 720p klidne 700 MB a je to v pohode koukatelny. hodne veci posilam lidem pres net, a dostrkat tam pres ten 1 MBps upload giga nejakou dobu trva :/ (a zvysit rychlost nemuzu, je to voser).
    OT_
    OT_ --- ---
    MURHAAYA: Mi přijde 3GB na hodinu v 1080p přijatelné, ne? Nevidím v tom zásadní problém, je rok 2013:)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: zatim ty velky a dlouhy videa exportuju to wmv (coz mi prijde kapanek jako prasarna) pripadne kde muzu delam mensi rozliseni, aspon 720p treba...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    RED_KOMUSO: no to sem zkousel, hledal jsem ruzny optima pro ruzne velky vystupni videa (1080, 720, 540, 360...) ale prijde mi, ze kdyz jdu o kus niz, tak zacne byt vyrazny blokovani atp a kvalita pak jde hrozne dolu. Hodinovej zaznam v 1080p v MP4 aby to bylo koukatelny pak ma 3 GB a kdyz to snizim trochu tak to zacina byt hnusny a furt je to 2 GB treba. Idealne abych se dostal na nejaky 1 GB. DivX film hodku a pul je na 1,5 GB...
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MURHAAYA: zredukuj bitrate v h264
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    zeptam se, jaky kodeky pouzivate kdyz exportujete treba hodinovy a delsi videa? V MP4 to jsou sileny gigabyty. Mel jsem nejaky ffdshow xvid kodek na starym kompu a starym vegas, ale na novym (ver 12) to ne a ne rozchodit. Rady vitany.

jinak se pochlubim jednim trailerem z posledni doby, 2x 5D2
    Prvosenky
    http://murhaaya.com/video/2013-10-24-prvosenky/
    (pokud vam bude nejak zlobit ten prehravac tak mi hodte echo do posty, sosnul jsem si nejakej html 5 prehravac a asi hodku se v tom hrabal. dik)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    neco z ansi dslr produkce s tema diy kolejema co sem tady postoval.trochu kycovityho sviceni apod:)

[ LAMIA @ ANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666 ]
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    philip bloom barbie camera challenge ;D
    Philip Bloom, Barbie Camera Challenge - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=9VS3C183G8g

"this has features over black magic pocket cinema camera: it can delete clips and the battery last longer"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam