• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    A nebo pouzuji MōVI, coz je pri dnesni cene fakt uletova hracka :) uz tu jeden v CR mame, kdyby nekdo chtel...

MoVI M10 - Behind The Scenes - Steady Cam Camera Stabilizer Rig
    http://www.youtube.com/watch?v=pDv2OYKICoc&noredirect=1

MōVI M10 / Freefly Systems
    http://www.freeflysystems.com/products/moviM10.php
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    W_NOICE78: druhy video, prijizdejici vlak. Priblizne 0:20 je tam videt to, co dela IS pri jemnym svenku. Takovy poskoceni, zhoupnuti...

Jinak IS skla se na filmarinu pouzivaj opravdu velice zridka. pouzivaj se jiny metody (steadicam, stabilizovana hlava) Ja jsem se tim za tech 8 let setkal jednou a to na MS v lyzovani v Liberci kdy to pouzvali nemci na speedtracku (kamerova jizda v cilovy rovince, jezdi to az 60km/h). A myslim, ze to pouzvaj i na atletice, ale taky si spis myslim, ze stabilizujou celou kameru...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Hands-on preview of the powerful 4K shooting Panasonic GH4! » EOSHD.com
    http://www.eoshd.com/content/11934/panasonic-gh4-preview
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Duck Shooting! Image Stabilisation Tests: Tamron 24-70 // Canon 70-200
    https://vimeo.com/80894878

Hello, handheld: Canon 24-70 f/4 with hybrid IS
    https://vimeo.com/68481375

Canon 24-105 L IS, "Image Stabilizer Test"
    https://vimeo.com/1503653
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    STINGERS: IS je na video naprosto vpohode!
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    STINGERS: Pac je to delany na fotografii a ne na video. Video stabizace funguje trochu jinak. Na mluvící hlavu je to asi v pohodě, ale jakmile se pohne a ty zacneš jemne švenkovat tak v začátcích a koncích to někdy cukne. Někdy i v průběhu. Je to dost náhodný.Zkusím někde prohledat nějaký video, ale obávám se že je nemám doma...
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    LADINEK: Dik. Proc je stabilizace na video podle tebe naprd? Obraz by nemel byt rozklepanej a usetri se cas v postu nebo ne?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    STINGERS: z tehle dvou je to asi jedno... Stabiliazce je na video vicemene naprd. Pouzival jsem jen obcas na 70-200 kdyz bylo malo svetla a nechtel jsem plnou diru, kvuly maly DoF. Pouzitelny vicemene jen na statak, ve svenku uz ta stabilizace docela prasi.

Ale asi bych sahnul po Tamronu, je otazkou jak moc hezky kresli na plnou diru, jestli to nebude uplny blato. Svetelnost proste nenahradis...

PS: kdyz jsem naposledy tocil s temahle foto bazmekama (dokument, extremni prostredi) tak jsem mel v brasne 10-22, 16-35, 15-85 a 70-200 (vse canon)...nejvic jsem pouzival 16-35.
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    Jaký používáte zoom objektiv pro video? Potřebuji pro reportáže, kde není čas měnit pevná skla.
    Canon 24-70 f/4 IS nebo Tamron 24-70 f/2.8 VC?
    + oba mají stabilizaci
    + Tamron je světelnější
    + Canon má lepší barvy a makro
    - jsou skoro stejně drahý

máte někdo s těmito objektivy zkušenost?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MURHAAYA: o vimeo se starat nemusíš, když si dáš že to není veřejný a jde to jen odkazovat, a kldině jen odkazovat z tvýho webu, tak to nikdo jinde nenalinkuje, na vimeu nenajde, a dáš si to jen na svou doménu a tečka.. (pochopitelně jen u placené verze, a 50 babek na rok)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MIKEKT:
    KARYSLAV:
    tak jsem zmenil ten html 5 prehravac. mam tam default HTML 5 video tag, doma to facha, v praci mi nefachaj zadny HTML 5 playery jako takovy, coz muze byt firewallem ze to nepusti to video skrz to. Na vimeo se mi to moc davat nechce, dalsi sajta o kterou se starat...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: to je fakt. 50/1.4 USM to aspon ma, ze jakoby prokluzuje a ma nejaky prevod. nicmene i blbej vivitar na OM co jsem mel mel ostrici drahu asi 330 stupnu (origoz zuiko ma tak 70 :))
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Kup si modelarskej servomotorek, udělej si k němu nějakej drzak, ozubeny kolečko, na objektiv redukci na ozub, kus drátu, baterku a potakem můžeš dálkově ostrit...
    Pokud máš v okolí nějakýho modelare tak je otázka chvilky.

Případně můžeš ještě vykuchat nějakej model, vzít starou vysílačku, místo packy daš potak, k servu prijmac a máš to bezdrat, což k jeřábu není vubec špatný.

Je to sice hodně DIY řešení, ale na takový to blbnutí naprosto dostačující. Na slovensku jsem s něčím podobným dělal primej přenos jejich Sláviku a ještě jsem tam mel clonu....

OT_
    OT_ --- ---
    MURHAAYA: Všechny Canon EF skla ale imho mají ukrutně malou dráhu ostřícího prstence, takže zrovna tam je ten follow focus myslím dost špatně použitelný, narozdíl od manuálních skel.

(ale to je zas možná jen můj názor, na follow focus jsem si nikdy nezvykl a pokládám ho za dost přeceňované zařízení, pokud se teda netočí hraný film podle scénáře, kdy se ostření předem pro každou scénu nacvičí)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Elesdy: tak bowden neni k jearbu, tam normalni dalkovej follow focus ;) plus normalni followfocus ti bude fachat se vsema objektivama co maj ostici prstenec...
    OT_
    OT_ --- ---
    ELESDY: Je to trochu stažené, příliš živé barvy mi k té architektuře apod. moc neseděly. Ale je to spíš taková moje manýra, poslední dobou to dělám i na fotkách:)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: zvlast na vselijaky manualni skla...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    tak vyhodu tohohle follow focusu vidim hlavne v tom, ze clovek nemusi mit nejakej ten rail system/rig, jinak mu normalni follow focus s bowdenem mozna udela lepsi sluzbu...
    OT_
    OT_ --- ---
    KOZEL: Nj, ale jak je to s těmi různými steprate jsem nikde už bohužel nevyčetl. Taky se bojím, aby to přeostřování nevypadalo moc krokově.

Jestli se to poškození týká i USM jsem taky nezjistil. I na webu výrobce mají celkem prd...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OT_: Koukal jsem zatim na Terezin a moc libi.
    OT_: Ad 2) to zalezi na tom step rate, kterej si muzes nastavit. Muzes si to zrychlit, ale pak zase ztracis moznost jemnyho doostrovani. Nejlepsi by asi bylo, kdyz by to snimalo nejen absolutni otoceni, ale i jeho rychlost. Pouzivala by se pak nejaka akceleracni krivka, takze kdyz bys otocil rychle, tak by to skakalo po vetsich kusech a kdyz pomalu, tak naopak. Nicmene cekam, ze ten V-Control reaguje na otaceni linearne.
    Mozna si zajdu ho nekam vyzkouset, maji ho i v normalnich ceskejch kramech.

To co pises o poskozeni pri rucnim preostrovani se tyka i USM skel?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam