• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    W_NOICE78: hmm, to sem uplne slyset nechtel :/
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MURHAAYA: eos m je uplna tragedie, ml funguje, automaticky navaze zaznam po prekroceni limitu, ale po 25min se fotak sam vypne. Menu ML se porad vypina. Na foceni je hrozne pomaly. Telo dost hreje. Testoval jsem ho se setovym objektivem, spatne se mi drzel v ruce a je dost tezkej. Absence hledacku a vyklopneho displeje taky minus.
    Spis doporucuju Sony A6000, panasonic GX7 nebo GM1
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOZEL: posledni co jsem zaregistroval bylo ze tam rozchodili Hello World... tak sem asi zaspal :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: Ja vidim, ze se ML normalne buildi kazdej den pro EOS M.
    Jestli cekas na 'stable' build, tak nejspis cekas marne :-)
    Ja s 5D2 taky pouzivam nightlies.

KARYSLAV: Chce si to najit nejakej fungujici build, v ramci moznosti ozkouset a drzet se ho :-)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOZEL: když se to zrovna nehryzne dvě minuty po zapnutí :-D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOZEL: to jo, ale 5D2 mam v ruce a fotim s tim ;). Potrebuju aby ML rozbehli na EOS M.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: 5D2 s Magic Lantern taky navazuje automaticky
    OT_
    OT_ --- ---
    ANONYM_CZ: Přehřívání už od té doby vyřešili.
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    MURHAAYA: NEX 5N se treba radsi jeste pred uplynutim te pul hodiny prehreje :) na netu byly DIY navody, jak oddelat mrizku pod displejem/pripevnit malej vetracek .. ty posledni modely jsou na tom trochu lip, ale pokud se pamatuju spravne, tak se stejne po 30 minutach musi zmacknout record znovu (i u tech fullframe A7, pisou tu
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    RUDOLF: zvuk me netrapi tolik, ten stejne snimam externim nahravacem. Ten rozdil je propastnej. Diky :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MURHAAYA: teď jsem na to koukl, je to opticky bez prodlevy.. ale nemám k tomu zvukovej zdroj.. imho to bude cajk..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    RUDOLF: vida... Konecne kloudny info. Diky :)

Zajdu ke skodovi, vyskladam jim tam vsechny kompakty vedle sebe na pult, dam nahravat a budu pul hodiny cumet asi :))
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MURHAAYA: gh1 při avhcd uloží 30 minut a jede dál, ješte jsem netestoval, jestli je tam cítit nějaká prodleva.. U mjpeg to bude imho to samé.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    HUGGI: Je to z celniho kodexu EU (od 30 minut by to podlehalo clu jako videokamery, coz by fotaky prodrazilo).
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI: no protoze treba na 5D2 v malym rozliseni to nahrje 30 minut a ukonci se to. pokud nezmacknes znova record tak smula a ja potrebuju dat fotak na stativ, zmacknout rec a nesahnout na nej 50 minut po cely divadelni predstaveni

v ramci tech 30ti minut kdyz ty soubory poskladam za sebou ve strihacim programu tak preruseny nejsou, ale ja potrebuju nahrat 50 - 90 minut aniz bych se dotkl fotaku. protoze ten je primontovanej nekde na zabradli na balkone a zabira staticky celou scenu primarne pro pracovni zaznam nebo na prostrihy zatimco ja sedim nekde v prvni rade a bud fotim nebo natacim detaily.

Tedka to resim tou Canon Vixia Mini kamerkou, ale ma fisheye (to by ani tak nevadilo na pracovni zaznam) ale preci jen to co z ni leze nejde srovnat s tim co leze z APS-C.

Plus bych to chtel i jako kapesni fotak na all-around foceni, kdy clovek chce pouzitelnou fotku a nechce tahat 5D2 s EF sklem.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: proc to prosimte resis? Jak jsem psal tak fotaky v naprosty vetsine stejne ukladaj soubory po 2GB jeden za druhym..u vetsiny z nich to video po spojeni preruseny neni..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI: well fuck... doufat v magic lantern. jen na tom zatim rozbehli jen hello world. Ale sakra ten limit tam nekde musi bejt nastavenej jako flag a jen by clovek flashnul nejakej hex klic. Btw vztahuje se to i treba na fotaky co jsou vyrobeny pro japonskej trh?

a 4GB ... vixia mi udela normalne cca 4 146 MB soubory. mam tu zaznam z divadla a jsou to dva takovyhle soubory a jeden 500 MB.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: Ten limit 30min je ze zakona, protoze to je fotoaparat a ne videokamera.

4GB te zajimaj jen teoreticky..vetsina fotaku uklada po 2GB souborech coz je kolem 11min videa..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    plus teda u EOS M mam vyhodu ze jsou to kompatibilni rawy, vsechno stejnej format jako z 5D, adapter na EOS skla... (plus mam normalni adapter OM - EOS) bez optiky teda... jen me sere ten limit... :/
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: hmm, tenhle limit sem nasel u spousty fotaku ale nechapu proc. kamerka co mam od canonu nataci dokud ji nedojde baterka.

Ja zvazuju Eos M hodne. je tedka v kitu za 7500 s 18-55 (radsi bych s tou 22kou pancake) ze bych ho mel i jako na allaround nataceni. Jen ten limit me tam stve. koukal jsem ze ho maj vsechny fotaky, na ktery sem narazil. Doufam v nejakej magiclantern co udela autorestart jako je to na 5D...

HUGGI: 4 GB te zajimaji jen u asi u veci co toci na CF karty protoze maji FAT16, i kdyz je to bullshit. Kamerka Vixia Mini proste toci, ma tam microSD a rozstipe to sama od sebe bez ztraty framu ve FullHD.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam