• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    HROBO
    HROBO --- ---
    W_NOICE78: a mas ju? je to moc poznat? je to velky problem? lebo ta cena je velmi lakava :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HROBO: myslim ze jo, akorat neni vyreseny problem s hotpixelama
    HROBO
    HROBO --- ---
    W_NOICE78: ta zlava ju paradna, ale vyriesili uz problemy s blooming senzorom a ciernym slnkom? ma niekto skusenosti?
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    potrebujem poradit, doostrovani vs stabilizacia, ako doostrujete?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOZEL: tjn. sam nechapu proc canon nedozene tyhle SW veci a drobny veci... pak by proste nakopal olympusakum a vsem prdele :)

nicmene ja sem se svym 5DII a EOS M szitej. Na 5D mi nic extra nechybi, ostreni nemenim (jedu jen stred, protoze krajni moc neumi :D), mereni nemenim...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: Souhlasim, jen to sklo asi tezko proda dneska.

Nicmene neda mi to abych neutrousil takovy postreh. Ja kdyz jsem prechazel v roce 2007 z Oly E-500 na Canon 30D, tak nebyly vsechny zmeny jen k lepsimu. Celkove to za to samozrejme stalo, ale co se tyka ovladani, tak mi prave ten Canon tehda prisel jak z praveku ve srovnani s Oly. Zvykl jsem si na to, ale udivuje me, ze dodneska nektery ty nedostatky nema Canon vyreseny.

Napriklad zobrazovani informaci ve stavovem displeji v hledacku - kdyz na Canonu menim treba rezim ostreni, tak ten hledackovy displej mlci i presto, ze by mohl ukazovat ty menene hodnoty, segmentu na to ma dost. Misto toho me to nuti dat oko pryc z hledacku a koukat na vrchni displej.

Takovych 'samozrejmosti', ktery jsem casem zjistil, ze jsou ve skutecnosti 'vychytavky' tam byla fura. Technickou kvalitu fotek to ovsem nedozene :-(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DOT: ja sem chvili koukal, jesli to neni chyba matrix a prispevek co se protuneloval casem. Olympusacky DSLR nikdy nemely vystup srovnatelnej s Canonem nebo Nikonem. Olympusacka zrcadlovka z roku 2010 je nesrovnatelne horsi po vsech strankach ve srovnani s dnesnima m4/3 telama. si porid nejakej OM-D nebo E-PL a redukci s 4/3 na m4/3 kdyz se ti to sklo tak libi, ale spis bych prodal ten zoom a nechal si X100. fotak, kterym se fuji dost vysvihlo.
    OT_
    OT_ --- ---
    DOT: To je nesmysl po všech stránkách. E-3 je z pravěku:) Když už tak trváš na tom skle, tak si pořiď nějaký levný mirrorless a redukci.
    DOT
    DOT --- ---
    a ted jsem si vsiml ze to tu mate o Video tvorbe, takze sorry za ot :)
    DOT
    DOT --- ---
    Vazeni rad bych vas poprosil o nazor.
    Byl jsem dlouholety uzivatel olympusu e-300 se zuikem 14-54. To sklo je supr, nechal jsem si ho. Vali se mi doma, protoze jsem si poridil Fuji x100. Ted jsem zabrousil na ebay/aukro a zjistil jsem, ze se da za dobre penize koupit Olympus E-3, coz byl pro me driv nedostizny sen. Muj dotaz zni, dava nejaky smysl prodat x100 a vratiti se prostrednictvim E-3 opet k DSLR? x100, jak jiste vite, produkuje opravdu hodne kvalitni vystupy. nevim proste :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    nevali se nekomu doma v praze odstrizek oranzove gel folie (k prilepeni na dve kamerova led svetla)? dnes do pulnoci bych se stavil, pripadne zitra. zaplatim;]
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    HUGGI:
    REPLIKANT: Díky za rady. Mohu ještě požádat o konkrétní doporučení techniky? Děkuji.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: nebo reverzni krouzek s bajonetem a zavitem
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SRNECEK: Nejlevnější metoda je dokoupit makropřednášku
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SRNECEK: zkus asi spis v [ Makrofotografie ]
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, pokouším se fotit, mám Sony Alphu 200, dva objektivy - f4.5-5.6/75-300 a f3.5-5.6/18-70. Rád bych fotitl např. štěrk ve velkém detailu (na fotce jen pár kamenů, klidně kus jednoho a v pozadí rozostřené jiné), potažmo později profláknuté makrofotky hmyzu... spíše se zaměřit na tento "makrovesmír" kolem nás, nicméně mám šanci s touto technikou se nějak profit, protože si mysím, že tělo mohu na začátek ponechat, ale musím měnit objektivy... jelikož nenafotím požadovaný vzhled menších objektů, aby tam byla malá hloubka ostrosti a nebyla deformace... poradíte mi prosím někdo, nejsem moc zkušený... zkouším si zkrátka všelijak hrát, ale dle mne mi ta technika neumožní to, co po ní chci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam