• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PLAYER: i7 má hyperthreading, premere/ae to využije - takže to sice pocítíš, ale není to nijak zásadní nárůst výkonu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak jeste jinak, ma smysl priplatit si za i7 osmijadro, vyuzijou to stavajici programy (vegas, premiere)?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: tak treba primo do mp4 mi hodinovej zaznam predstaveni trval treba 8 - 10 hodin, poustel sem to i pres noc. to mi prijde jako trochu hodne. Tedka delam export do xdcam co je cca realtime a pak to zmensuju externi utilitou a ta svisti neskutecne rychle.

elegance a sony vegas nejdou ruku v ruce. ja se s tim naucil zit, posledni dobou to stejne renderuju jako serii png a tu transformuju na gify ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    MURHAAYA: Tak export/transcode chvíli trvá všude:)
    Třeba Final Cut renderuje průběžně v pozadí (jakmile v něm začneš něco dělat, rendering se přeruší a když nic neděláš, zase spustí) a jakmile se to dorenderuje, můžeš s tím dále plynule pracovat. Jsem myslel, že to takhle elegantně mají pořešené všechny editory, ale asi ne...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    OT_: editaci mozna, ale export/transcode... kdyz treba aplikuju neat video v sony vegas tak mi to nehraje plynule, timing je v pohode, ale je to sekany jak vidim kazdej Xtej frame napriklad.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OT_: aha... vtipny :)
    OT_
    OT_ --- ---
    Editaci 1080 HD by snad měl v roce 2016 plynně zvládat jakýkoliv současný komp, ne?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    sony vegas neni spatnej, ale neni rozhodne dobrej a spis zkus neco jinyho, jako premieru ktera si povida s after effects nebo davinci resolve. ja sem u vegas zustal protoze jsem zvyklej a linej a resolve mi proste nejde.

vegas ma problemy s renderem pres gpu a to do miry nepouzitelnosti.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zdravim, mate prosim nejake doporuceni, z ceho by melo PC, urcene predevsim na editaci videa (full HD), idealne byt slozene, z hlediska maximalniho vypocetniho vykonu? SSD beru jako samozrejmost, ale s procesorem a grafikou si nejsem jisty, jak to ktery program dokaze ci nedokaze vyuzit. Cimz se dostavam k druhemu dotazu a sice jaky byste doporucili top editacni soft? Sony Vegas? Dik predem.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    poptavam na jeden den (pravdepodobne tenhle ctvrtek) ocnici (k nasroubovani do stativoveho zavitu) k sony nex-5r. cenu nadhodte, praha. do posty prosim cislo na vas, ozvu se.

V4 LCD Viewfinder 2.8x Magnifier Extender Magnetic Hood for SONY NEX3 NEX5-in Photo Studio Accessories from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/..._10032_401,searchweb201603_3&btsid=b7703977-22f1-4922-94f7-9af5a619cae0

Viewfinder s očnicí V4 pro SONY NEX3/NEX4 ELEMENTRIX
    http://www.fotimelevne.cz/viewfinder-s-o-nici-v4-pro-sony-nex3-nex4-elementrix-p156
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    OT_:
    ADAM:

ok, prima, dix. adam: posta;]
    ADAM
    ADAM --- ---
    GONDAR: podobny mam a je to ok. i bych to mozna za zlomek ceny prodal
    OT_
    OT_ --- ---
    GONDAR: nehlučí ani nebliká. Teda tohle konkrétní světlo neznám, ale točil jsem s podobným.
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    DRAGON: Koukni jestli mas v projektu nastaveny spravne scratch disk. S tou stabilizaci je to dost na pytel, doporucuju stabilizovat jen fakt co je extremne roztreseny, cili si klip rozdelit na vic casti, ono vetsinou ten vysledek stabilizovanej za moc nestoji
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, nema nekdo tenhle set/podobnej ? jde mi o to, jestli to nehluci/neblika (primarni ucel: nataceni rozhovoru)

2x trvalé světlo DayLight - 4 žárovky 70 W - A, softbox 50x70 cm G804D-1 + stativ | Phototools.cz
    http://www.phototools.cz/...vetlo-daylight-4-zarovky-70-w-a-softbox-50x70-cm-g804d-1-stativ/d-71703/
    OT_
    OT_ --- ---
    DRAGON: je to divné, není u té Premiere někde nastavení cache nebo scratch disku nebo jak se to jmenuje?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DRAGON: Podle me je problem v h264 kodeku. Zkus si ty videa optimalizovat do nativniho kodeku strizny. https://graemeh.wordpress.com/...1/why-and-how-to-transcode-canon-dslrs-h-264-mov-files-for-editing/
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    DRAGON: prima rychlej a pro moje ucely dobrej je pro premieru prodad mercali stabilizator
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, dostal sem zakazku abych udelal asi 5 minutovy video pro jednu mistni hotel/joga skolu. Budu to tocit na Canon 6D, magic lantern mam, ale video raw mi stejne fotak nestiha zapisovat (zapise nejrychleji 40mb/s).
    Budu to tocit do 1080/25fps PAL.
    Audio bude nejaky soundtrack, takze neresim synchro zvuku a videa.
    Strihat budu asi v Adobe Premiere CS6, ja tu nic jinyho nemam.
    Chtel sem se zeptat: je normalni, ze je premiera tak strasne pomala a zere tolik vypocetniho vykonu?
    Mam notes s i7 3517U a k tomu mam 10GB Ram a ukladam na Samsung SSD 850 PRO (asi top SSD na trhu) a je to strasne pomaly, dal sem Warp Stabilizaci na asi dvouminutovy video a uz to trva asi pul hodiny, aby to jenom zanalyzovalo. Je to normalni?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    pro strihace: na mightydeals.com maji dnes akci (od ted jeste 19 hodin) na neomezenej download na pul roku na motiongraphicstock.com, za $19 jsem do toho sel a jdu si to postahovat;]

All Deals - MightyDeals
    http://www.mightydeals.com/public/allDeals?ref=em_ape&fid=9d64cada

(je to odkaz na refferal, ktery na me vypadl po koupi, je mi jedno jestli se tam pripadne prihlasite pres ten link nebo ne, ale zlobit se za $10 od nich nebudu, zejo;])
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam