• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MASTA: tjn jen co jsem hledal naposledy tak se jen tak jmenuje ale free neni :D
    MASTA
    MASTA --- ---
    BAALBERITH: Je na to plugin nakej do after effects, flicker free ci tak nejak...
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    OT_: moc to nepomohlo, ale diky za tip, trebas se bude hodit.
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    OT_: doprcic, ok, diky, priste zkusim, vubec jsem to na miste nevidela.
    jde s tim neco delat postprodukcne?
    OT_
    OT_ --- ---
    BAALBERITH: Ten horizontální zelený? To je zářivkou. Zkus delší čas závěrky (tzn. delší než 1/50) nebo změň osvětlení.
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    BAALBERITH: je to zarivkama?
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    ahoj, pri nataceni se mi objevuji v nekterych zaberech pruhy.
    Nevite, cim to je? Nedeje se mi to uplne vsude. Co s tim? diky
    (7D, 50p, 1/160, iso 250, f1.4)

MASTA
    MASTA --- ---
    OT_: Pouzivam native skla, mam akorat sigmu 16mm 1.4. A mohu potvrdit ze autofocus maka libove na a7r iii.
    OT_
    OT_ --- ---
    MASTA: Co se týče AF, tak se na A7R III hodně chválí objektivy Sigma: https://www.eoshd.com/2018/01/sony-a7r3-users-throw-away-canon-lenses/
    MASTA
    MASTA --- ---
    REPLIKANT: Vidíš a já už mám A7R III, asi jsme došli k podobným závěrům :) používám 28mm 2.0 a 85 mm 1.8 a velikostně je to pro mě ještě v normě... a musím říct že to je pecka foták.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MASTA: Maximální kvalitu ve fullHD dostaneš momentálně ze Sony A7R III a nebo z Nikon D850. Pokud chceš lepší výkon a větší snímač, je "bohužel" nutnost mít větší objektivy, fyziku neobejdeš ;)
    MASTA
    MASTA --- ---
    EGGH: Jasne jedu to cely AF, jsem one man army :) a7s2 ma stary typ ostreni myslim.. ale tam je spis problem ze solidni sklo ma vetsinou kilo a ja musim byt furt v pohybu
    EGGH
    EGGH --- ---
    MASTA: Parádní video! Ty ostříš na AF? Nebo jak myslíš to "nespolehlivý ostření"? Co Sony a7s II? Na ebay z Anglie za 48 tis. Kč.
    MASTA
    MASTA --- ---
    Trochu si tu vyleju srdicko, a treba mi nekdo poradi. Natacim primarne sportovni akce viz odkaz na konci. Pouzivam Sony a6500 a a6300. Rad bych posunul kvalitu vystupu o kus dal a mym primarnim pozadavkem je 120 fps v 1080p nebo vic, coz splnuje jen GH5 ted v dostupny cene. Nadchla me ted GH5s ale odrazuje me maly cip a nespolehlivy ostreni, ktery je pro me taky dulezity. Nejaky prakticky zkusenosti nekdo? Canon ma super obraz i ostreni ale 120fps zacina az u 1dXm2 a kdyz odhlidnu od ceny, tak hodit to na gimbal tak za hodinu shorim na svalovou horecku... jsem docela ztracen. Minul me nejaky slusny fotak z kvalitnim 1080p vystupem v 120fps, apsc cip aspon nebo je to cely takhle rozmrdany ze bych musel slozit tri fotaky dohromady aby meli funkce co ocekavam? :)

XFN 6 O2 Arena Official After Movie!
    http://www.youtube.com/watch?v=qHIRDEwmuFA
    PAN_GAZPACHO
    PAN_GAZPACHO --- ---
    kdyby to někoho zajímalo - srovnával jsem stabilizaci u GH5 a Oly OM-D E-M5 II
    Panasonic GH5 vs Olympus OM-D E-M5 II
    https://www.youtube.com/watch?v=94ep-cnC65A
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EXCITE: jj.jde mi o to, ze se na muj vkus nabiji ty gh5 baterie nejak dlouho(i origo nabijeckou) a takovahle dul nabijecka by se hodne hodila.zaroven je to usb konektor, takzedej nabijet i ze silny powerbanky v terenu bez el.zdroje, coz je pro dost dobra featura
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    neni tu nekdo, kdo ma GH4 nebo GH5 a sehnal si na to nejakou chytrou dvojnabijecku, ala toto https://www.amazon.com/...BKH7KM4VWFA3&pd_rd_w=3oD94&pd_rd_wg=PjW1m&refRID=PJ76RC4ABKH7KM4VWFA3&th=1 ale aby to slo koupit idealne v CR, nebo nekde v Evrope s rychlym dodanim?
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    OT_: jo, adapter by mel na softboxu zustat furt takze to by snad mohlo byt v pohode. Servis taky dobrej tip, dik... i kdyz teda myslim ze jsem nasel akorat jen jednoho vyrobce ktery vyrabi neco podobneho... zatim mi prislo ze tyhle led spotlighty s mountem na softbox jeste nejsou moc rozsireny.
    OT_
    OT_ --- ---
    Píšu jako retard, pardon, snad je to přesto srozumitelné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam