• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MASTA: Da, ale asi ne u nas ;) ale znam par lidi co ho ma, dokonce ze syntexu ;)
    MASTA
    MASTA --- ---
    W_NOICE78: A ono se to někde dá koupit? :))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    IHNAT: Na lowlight sony az na to jejich ui. Na fotky a videa je GH5s super, ale ja bych zvolil Blackmagic pocket 4k, kvuli barevnym korekcim s moznosti toceni do raw, navic v cene mas plnou verzi davinchi studio a c80d si nech na fotky.
    MASTA
    MASTA --- ---
    IHNAT: Myslim ze na divokou prirodu ti GH5s poslouzi lip uz kvuli vetsimu cropu, coz urcite vyuzijes. Podle me to bude jen o kousek horsi nez Sony..
    OT_
    OT_ --- ---
    IHNAT: Když nic nenajdeš, tak si ho můžeš půjčit v biofilms a sám vyzkoušet.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    Chci vyměnit mojí C80D za bezzrcadlo. Je to hlavně na točení divokých zvířat. Rozhoduju se mezi A7SII a GH5s. To sony je ve výběru vlastně jen kvůli možnosti točit na vysoký iso, jinak preferuju GH5s. Vyzkoušel jsem si sony s mými canon skly a s metabones T adaptérem a ostření bylo dost děsný. 70-200mm mi vůbec nezaostřil, 400mm nakonec ano. Jaké máte zkušenosti s ostřením těchto foťáků s canon, případně sigma objektivy a jaké adaptéry používáte? A jak si vede GH5s při iso 6400, nebo 12800? Je to použitelný ve scénách jen s přirozeným světlem? Na netu jsem našel příklady jen s umělým osvětlením a z toho moc nepoznám. Díky
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Chápu ze vždycky je lepší tahat menší a lehčí věci ale osobně bych na jednu stranu víc ocenil kdyby oproti řešení rozměru raději vylepšili jiné vnitřnosti a umožnily nějaké operace které třeba na telefonu lze dost jednoduše dosáhnout, napr. slepeni sekvence do dlouhé expozice nebo sekvence fotek kvůli odsumeni, HDR merge – vše do RAW. Třeba i aplikovani nějakých pokrocilejsich presetu, nebo i jen blbym zkopírování některých nastavení v magic lantern? (Focus peaking, mini histogram jako overlay atd). Chápu ze zpracování fotek by měl vliv na baterku ale v některých případech bych to oželil a přijde mi ze v tomhle směru se to zrovna moc nevyvíjí dál. (Na druhou stranu to nijak aktivně nesleduju tak třeba už něco z toho je)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    netrvalo to moc dlouho a kolega bezzrcadla EOS R je tu, EOS RP, levnejsi varianta... takze to bude uz uplne nepouzitelny :)

Canon EOS RP: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos_rp
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Akutní: Nemate náhodou někdo na půjčeni nejaky bezdrátový ostreni? Potřeboval bych ideálně zítra, ale stačilo by asi i v pondělí (nekdy do středy/čtvrtka nevim presne). Samozřejmě za prachy. Akorat nam ted na place jedno odeslo a ostatní jsou půjčený...kdyztak PM, diky...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SRNECEK: ID:JCK jistě rád poradí.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost, popr. znate nekoho svolneho k rade otazek k profesi, s praci jako prvni as. kamery (ostric, focus puller). Mluvim o profesionalnim vybaveni, tj. Alexa, Red, bezdratove ostreni, napr. WCU4? Diky.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: jj to je mi jasny, ja se jen ptal na osobni zkusenost nejakyho levnejsiho monitoru kterej hezky kersli a da se nej seriozne ostrit. No proste nechce se mi davat 50k+ za TV Logic nebo X tisic € za Transvideo. HDMI vubec nepotrebuju... ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: Taky je třeba vzít v potaz, že tyhle malé laciné monitory rozhodně nejsou tak bytelné jako profi odkuky, takže bych se na to kilogramovou V-mount baterii celkem bál nasadit. D-tap bude asi ideální řešení.

Jo a co se týče té latence, tak podle google-fu mají větší či menší latenci všechny HDMI monitory, pokud se tomu člověk chce vyhnout (a má na to kameru) tak asi jedině SDI, ale to asi víš.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ja bych to z tech malejch baterek stejne asi nenapajel, skoda, ze ten Ikan nema V-mount, ale zase ma normalni napajeci vstup a koukam, ze k tomu je D-TAP coz je postacujici...kazdopadne diky za info
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: Mám pětipalcový Lilliput A5 a ty LP-E6 baterie to žere hrozně rychle, šel bych alespoň do něčeho, co lze napájet alespoň třeba ze Sony NP-F baterií.

Ten Lilliput navíc laguje, odhaduju třeba 0,1 sekundy, na nějaké dynamičtější záběry to moc není, ale to ještě může být firmwarem nebo to s Panasonicem GH5 prostě lépe nejde, čert ví, takže tohle bych taky vyzkoušel. A ovládání je k posrání, naprosto tragické menu, je to jako psát webové adresy pomocí dálkového ovladače k tv:)
    SLASH
    SLASH --- ---
    SLASH: áno, v pohode, dokonca aj 512GB môže byť.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Hoj, mozna trochu OT protoze se nejedna moc o DSLR, ale presto se zeptam, nejakej tip na onboard monitor? Premejslim, ze si koupim vlastni onboard monitor, predevsim na ostreni, ale i na svenkovani. Nechci do toho davat nejakou nesmyslnou castku, precejen mam na palce vetsinou TV Logic z prace nebo z rentalu, ale obcas se stane ze by se mi hodil protoze na place je jen nejaky blato na ktery se ostrit neda. Viz. vcera FS7 + Canon 100/2,8L Macro, slider a peg shooty :D
    Treba tohle se mi docela libi https://www.bhphotovideo.com/c/product/1365800-REG/ikan_s7h_dk_e6_s7h_high_bright_monitor.html
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    + nevite kde v CR sehnat hot shoe adapter na bezdratovy Senheiser receivery, nebo neco na ten zpusob? Rozumnej tu plastovou desticku, co se zacvakne zazadu receiveru do ty klipsny.dik

SGNLR
    SGNLR --- ---
    Cau. Mam dotaz k MEtabones speedboosteru- pri sundavani objektivu z adapteru jsem misto release tlacitka zmacknul z boku to kolecko, kterym se da manualne hardwarove hejbat s expozici. Neni ulomeny, ale uvnitr se s nim asi hlo, takze nefunguje. Nevitekam to mam odnest do servisu. Kupoval jsem to z BH photo pres net pred rokem takze zadnou zaruku nemam. Nrozebiral ste to nekdy nekdo? Nemuselo by to bejt tak narocny, ale ja sem levej na titerny veci
    SLASH
    SLASH --- ---
    Pouziva tu niekto Nikon D800? Da sa v nom pouzit : SanDisk Extreme PRO 256 GB pametova karta?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam