• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARTYMARTYSTARCRAFT - NYX STARCRAFT 2 LEAGUE

Klub především pro řešení záležitostí ohledně NYX STARCRAFT 2 LEAGUE a dalších spřátelených SC2 turnajů, pro obecnou diskusi ke starcraftu použijte raději klub k tomu určený a naopak.

HALL OF FAME | NYX STARCRAFT 2 LIGA - HOME | F.A.Q.

Najdete nás taky na Twitter , UStream , IRC , TS

Správa klubu, dotazy, naměty, připomínky: MARTYMARTY, ARCHITECH, MCKIDNEY
    rozbalit záhlaví
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    ONDRAP: No finále se bojím, že se mě netýká :D Ale až budeme mít termín, tak sem postnu a s obsama problém nemám :)
    ONDRAP
    ONDRAP --- ---
    SAVANNAH: Nene pekne povinne, ja bych se taky neco priucil at uz z toho finale maji neco i ostatni.
    EPICFAIL
    EPICFAIL --- ---
    Ja bych se docela rad podival na vsechny ty hry, vypadaji zajimave. Takze pokud by nevadil nejakej ten obs. urcite bych uvital cas kdy je kdo odehrajete :)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    WRATA: Tak já je třeba postnu, pokud to budou zajímavé hry.. Ale jako povinnost bych to neviděl :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    Poviny replaye z TOP 8? :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SAVANNAH: Well, minulou sezonu to bylo nahodne, ale nekde jsem se docetl, ze spravne ve swiss systemu to je, ze kdyz mas hrace, co maji stejne bodu, tak je rozdelis na horni a dolni pulku a pak dycky prvni, druhy atd. z kazde pulky hrajou spolu, tzn. treba kdyz mas 6 hracu za sebou co maj 10 bodu, tak hraje 1. s 4., 2. s 5. a 3. s 6. a tak jsem to paroval tuhle sezonu...
    Ono je to vpodstate skoro stejny, jako kdyz to je nahodne, akorat tentokrat jsem kupodivu nemusel skoro nikdy nikoho parovat znova, takze to je asi nejak matematicky promysleny, ze tak nejsou naparovany lidi spolu vickrat, alespon s nejakou pravdepodobnosti :-)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    SAVANNAH: Aha, tak beru zpět, možná jsem se jenom špatně kouknul :) /teda pokud to je jinak, tak prosím o osvícení, ale jinak to ignoruj :) /
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    MARTYMARTY: Jenom dotaz zpět k základní části (možná se to někde psalo, ale neviděl jsem to) -- podle čeho se přesně losují soupeři? Jsem zvyklý jenom na způsob že hrajou lidé se stejným počtem bodů spolu, případně s o jedna silnější/slabším, když je lichý počet :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Takže, základní část je oficiálně uzavřena.

Gratulace postupujícím do play off, jimiž jsou SHARNY, ARCHITECH, SAVANNAH, EPICFAIL, GWINN, DEFILER, STRANGERD a moje maličkost. JANDOS odstoupil z 6. pozice a proto všichni hráči za ním ležící poskočili o příčku nahoru při výběru do playoff.

Rovněž gratulace všem, kteří se dohráli až sem, ale na brány playoff jen zabušili (příští sezónu to vyjde) a nebo na ně jen z dáli koukali, příště to třeba právě jim vyjde. Každopádně doufám, že i oni si dobře zahráli, což je hlavní účel celé ligy.

Pár lidí v průběhu odpadlo, ale s tím se musí počítat, a že jich bylo víc, no taky bylo téměř 2x tolik přihlášených hráčů co v první sezóně. Doufám, že Ti co nemohli kvůli nějakým trablům či vytížení odehrá(va)t se tyto podařilo zdárně vyřešit.

A teď teda k tomu playoff...

Organisační poznámky k play off:

Experimentálně je to tentokrát bez pevného rámce na jednotlivá kola, na celé playoff je týden (15.11.-21.11.), takže se snažte prosím odehrát svůj zápas vždy co nejdříve a taky ho hned nahlásit. Uvidíme, jak to vyjde... :-)

Připomínám, že se hraje BO5 (finále BO7), takže pár her navíc, mapy na jednotlivá kola jsou nalosovány následujícím způsobem: 1. kolo - Shakuras Plateau, 2. kolo - Jungle Basin, 3. kolo - Delta Quadrant.

Jinak všechno asi při starém oproti základní části, no pravidla jsou víte kde a když tak se obracejte s dotazy na mě.

HODNĚ ŠTĚSTÍ VŠEM ÚČASTNÍKŮM PLAYOFF
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SPECTRE: Pozdě :-)
    SPECTRE
    SPECTRE --- ---
    cau sorry byl jsem ted porad v praci, ted uz jsem plne k dispozici :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Tak jsem se pěkně prospal, jdu se pustit do práce a bude tu konkrétní info za chvilku :-).

TENERD: Nějak by to určitě vygenerovat šlo, ale moc by se v praxi nezměnilo tbh, snad každej má někoho, kdo má 0 nebo 3 body a každej má někoho, kdo má 12 nebo 15 bodů, takže vpodstatě bys přibližně všem odečetl 15 bodů, pár jedincům 18 :-)

K tomu pomocnému:
    To, že tam chyběj body je nevím jestli 100% validní a možná to bude chtít ještě zapracovat, když zkontumuju jednoho hráče, ať už protože nemůže a řekne nebo se ozve ten druhý, že mu nepíše, tak se pomocné počítá, ale když zkontumuju oba hráče, protože se neozve ani jeden, tak se nepočítá. Bohužel ještě nemám úplně rozlišeno mezi kontumací jednostranou a výhrou 2-0, snad to časem vychytám, nicméně ono je to celkem jedno, protože jak správně říkáte, kdo na to vysloveně sere, tomu by pomocný s 0 bodama svejma moc nepomohlo :-).
    SURAN
    SURAN --- ---
    Sorry vsetkym ale od piatku som bez netu ... takze sa nedalo ani odohrat a ani odpisovat :(
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    STRANGERD: No nehrát a prohrát bude podle mě rozdíl, protože třeba facedancer má buch jenom asi 12 a hrál min. s jedním 12b člověkem a dalším 3b. Takže bych čekal, že hodně kontumoval a tudíž dostal za nějaké hry 0 buch
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    TENERD: jak chybej? proste jich nekdo ma min protoze ten danej clovek nehral, coz vyjde na stejno jako by prohral... jasne, celkovej pocet bodu v systemu se zmeni, pokud dostanou loss oba v dvojici, ale nespravedlivy to rozhodne neni, teda en vic nez to ze nekdo potka za turnaj diamondy a nekdo zadnej :) co se tyce tvyho napadu s eliminaci nejvyssiho a nejnizsiho cisla tak to dost posira ideu toho systemu, totiz ze pokud prohrajes s nekym hodne dobrym (v ramci turnaje :) tak alepson dostanes kompenzaci v podobe kupy pomocnejch pointu; jako ne ze bych se klidne nezbavil borce co nevyhral jedinej zapas, ale o martyho 18 bych prisel nerad :D
    TENERD
    TENERD --- ---
    MARTYMARTY: jeste jsem si nasel co je ten buchholzuv system. Predpokladam,ze se pouziva prosty soucet bodu vsech protivniku. Dalo by se vygenerovat nekde bokem vygenerovat (jen tak pro zajimavost), jak by to vypadalo pri median buchholz? (tzn. smaznout body nejhorsiho a nejlepsiho soupere).

Plus bych rekl, ze ten system nepocita s kontumacema, protoze pak ty body nekde chybej:)
    TENERD
    TENERD --- ---
    MARTYMARTY: jeste jsem si nasel co je ten buchholzuv system. Predpokladam,ze je to soucet bodu vsech protivniku. Dalo by se vygenerovat nekde bokem vygenerovat jen tak pro zajimavost, jak by to vypadalo pri median buchholz? (tzn. smaznou nejhorsiho a nejlepsiho soupere). Plus bych rekl, ze ten system nepocita s kontumacema, protoze pak ty body nekde chybej:)
    TENERD
    TENERD --- ---
    SAVANNAH: jo to jsem nedomyslel, ona vlastne vzdycky muze nastat situace kdy bude mit vic lidi stejne bodu a bude to nejaka patova situace.
    Ale pro tolik lidi je to zatim nejlepsi system co jsem videl. Pri random skupinach nebo nejakym FDE by whinovalo vic lidi nez ja:)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    TENERD: No ono si vem, že máš 7 lidí, co má 12b, a 10, co má 9b. Takže když dáš ještě kolo, tak za předpokladu, že lidé podobných bodů hrají spolu, tak skončíš na cca

3 lidi co mají 15b (+ ti co tam už jsou)
    8 lidí, co mají 12b (půlka ze 7 12bodových zůstane na svém a půlka z 9bodových se dostane na 12b)

a zbytek. Takže zase budeš mít 8 lidí, ze kterých se bude brát jenom podle pomocného
    TENERD
    TENERD --- ---
    MARTYMARTY: tak koukam ze na me zbyde misto pod playoff:). Trochu jem nad tim premyslel, nemelo by pro priste byt vice kol pri 8 postupujich a tolika lidech? Ted tam je tam 7 (resp bude 8) lidi se stejnejma bodama a rozhoduje pomocne hodnoceni, kde se projevi, kdo hral s lepsim souperem (snad to teda chapu dobre:)). Je mi jasny, ze kdo prohral s horsim hracem, tak ma na tom byt hur. Ale kdyby se odehralo jeste jedno kolo, tak by se to rozhodilo.
    Mozna ze mi to nekdo vyvrati, ze s vice kolama muze taky dojit ke shode bodu:) Hraju prvni turnaj timto zpusobem.
    Ale jinak preju vsem gl v playoff a tesim se na dalsi sezonu:)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    MARTYMARTY: No možná se spíš všichni za Jandosem posunou o pozici vejš, než že by ho nahrazoval 9., to si ještě musím promyslet přes noc, nechám si o tom zdát :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam