• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    KECAM
    KECAM --- ---
    Ahoj, nevite nekdo, jestli amazon zvlada konverzi z .doc s azbukou? POsilal jsem si to pro konverzi a bohuzel mi vratili, ze je s tim nejaky problem. Calibre taktez nezvladlo...
    PEJR
    PEJR --- ---
    CASTER: nedivil bych se, kdyby tomu tak bylo, dělalo to neplechu a zbytečně prodražovalo výrobu...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Kindle 4 a Kindle touch uz nema ty konektory na napajeni svetla? Ze Amazon nenabizi zadny svetelny obal...
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    WENCA: To je zvláštní, Kosmas na svých stránkách právě u formátu .mobi píše "vhodné pro čtečky Kindle".
    A .epub ti to teda přečetlo v pohodě?
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEDWYN: 3g vyuzivam casto, ale jestli vydrzi, tezko rict, ja doufam, ze u starsiho modelu ano. klavesnici pouzivam na hledani a poznamky - je na tobe, jak moc to potrebujes.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    MEDWYN: Poslední dobou mi americký Amazon pořád pyšně oznamuje, že přesouvá aktivity na francouzský Amazon.fr a že tedy mohu nakupovat v eurech tam. Každopádně Amazon.fr i Amazon.de nabízejí K4 za 99 eur. Kolik bude poštovné, nevím, ale rozhodně už tam nebudou žádná cla ani daně.
    KURE
    KURE --- ---
    MEDWYN: pred 14dnama sem to obednaval z usa do cech.
    $159 (100kindl, 30postovny, zbytek asi dan)
    prislo to jako vzdy prines to UPC panacek.

p.s. ad schopnosti ctecky naprostej souhlas.
    3g nepotrebujes, stejne se na tom serfovat neda je to cernobily, pomaly.
    velikost pameti je irelevantni, protoze nad 20knizek se v tom zacnes ztracet a nema cenu se trapit se 100kama knizek v kindlu.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Mometalne studuju v Irsku, spoustu materialu mame elektronicky a nebavi me to cist na monitoru. O Kindlu jsem uvazoval uz predtim, ale tohle je tak nejak posledni kapka.

Rozhodl jsem se pro tu obycejnou novou verzi Kindle 4, protoze
    - je fakt hodne levna
    - neverim, ze 3G serfovani vydrzi bez poplatku dyl nez jeste tak rok. Tendence omezovani je jasna vzhledem k Kindle touch 3G. Navic asi zadnej med na bw displeji
    - klavesnici na ctecce nepotrebuju. k cemu je tam dobra?
    - touch rozhrani mam vsude kolem spoustu (android phone)
    - rozdil ve velikosti pameti povazuju za nedulezity (1400 vs 3500 knih?)

Protoze budu platit v eurech, prepocitavam vsechny vydaje do eur. Eura jsem nakupoval pred 2 mesici za 24,665.

V mistnim Tescu prodavaji Kindle 4 za 115€. Keyboard 3G maji za 195€.

Na amazon.co.uk ho maji za 89gbp coz kdyz prevedu na eura a prictu postovne jsem v tom +- za Tesco cenu. Je to v EU, tak by tam snad nemela byt zadna dan navic?

Jak je to tedka vlastne s tim objednavanim z americkyho amazonu, vyplati se to? Jak je to s tim clem a dani?

Kindle 4 stoji na amazon.com 109$, postovne do Evropy 20$. To mame 129$, v prepoctu nejakych 94€. To by bylo super a usetril bych 20€, za ktery se da koupit obal.
    Ale co kdyz mi k te cene pripoctou nejake clo a 21% VAT? To jsem v tom treba za 114€ a byl bych zpet na Tesco cene.

Kudy z toho ven? :)

KUBIS
    KUBIS --- ---
    ja mam kindla vlozeneho jen tak do krouzkoveho bloku, obcas hozeny jen tak v batohu a zadny problem... bud je to dobra nahoda, nebo dobry kus a nebo se mi dnes po ceste z prace po*ere:)
    WENCA
    WENCA --- ---
    koupil jsem si irvinga, epub stahnu ale mobi mi nejede, ehhh.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    GALENIUS: mám také tohle pouzdro na K3 s patentem proti displeji. Používám ho téměř rok téměř denně na cestách do práce, tahám Kindla v batohu, v kapse bundy či v létě kapse kraťasů, jezdím s ním na chalupu a Kindle končí pravidelně hozený do poslední tašky se sklenicemi, občas ho bere do ruky šestiletý syn, který se s tím rozhodně nemazlí... Netvrdím, že to je pouzdro dokonalé, ale nehoda se nestala a to se občas Kindle mačká na nepříliš vhodných místech.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GALENIUS: mám podobné pouzdro pro K3 a bez problémů
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MUXX: Patent tlačí proti displeji. Nevím, tomu bych nevěřil.
    MUXX
    MUXX --- ---
    btw
    Stylish PU Leather Protective Carrying Case for Kindle 4 - - Free Shipping - DealExtreme
    http://www.dealextreme.com/p/stylish-pu-leather-protective-carrying-case-for-kindle-4-105238
    TBK
    TBK --- ---
    CASTER
    CASTER --- ---
    TBK: u Kindle 3G keyboard to funguje, u Kindle Touch 3G uz pres to nejde surfovat v browseru.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    TBK: mam to vyskusane u nas, v mnichove na letisku a v ankare - vsade bez problemov - touch.facebook.com, gmail.com, twitter ...
    TBK
    TBK --- ---
    SH_PANDA: asi jsem to spatne vysvetlil, jde mi o pripojeni pres 3G/EDGE, ktere Kindle nabizi v 60 zemi sveta, ze za uzivatele hradi. Nikoliv o pripojeni pres wifi.
    Funguje to i u nas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam