• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    EVILMIND: Nema, a nema je ani Paperwhite a ten tu funkci ma a je super.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JIRKA207: KOReader umí gestem zakázat touch na všem. Reálně to teda je hlavně funkce pro čtečky, co mají fyzická tlačítka, což ale Scribe nemá ne?
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    JIRKA207: Starší scribe s nejnovějším sysrémem bohžel. Dotykové ovládání nelze vypnout.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Hele nevíte jak je rozšířený sémantické vyhledávání v digitálních čtečkách (sw/hw, open/closed). Hrozně mě nadchnul Amazon, že to má v kindle app na mém iOS/apple. Chtěl bych hrozně rád pro celou svoji knihovnu, ale často neexistují digitální verze, tak bych skenovat a přemýšlím, jestli není digitalizační služba, která by mi digitalizáty vytvořila. Nicméně na konci potřebuji appku pro Mac/ios/web abych to mohl používat). Tj. Vektorovou databázi na backend a server.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Mam prosbu, zajima me, zda ma Scribe Colorsoft moznost vypnout dotikove ovladani pri cteni knih, pripadne i starsi Scribe modely, tak jako to umi bezne Paperwhite…?
    Neda se to moc dohledat, tak zkousim jestli nema tady nekdo Scribe?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    EVILMIND: přečíst to potřebuje MARTINA, ale stejně díky, uložím pro případ potřeby.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MEANKITTY11: skoro na všem to "nějak" uděláš, dokonce můžeš provozovat TTS i na zařízení, co vůbec nemá možnost připojit repráky, přes KOreader plugin si to pošleš prostě někam, k čemu máš zrovna připojený sluchátka.
    Třeba pomocí:
    Aloudit - TTS for KOReader
    https://aloudit.com/
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MEANKITTY11: tak nic, v pw to nevidím.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: ta čeština mě vůbec nenapadla! kindle touch to v menu má, starej pw nabíjím, abych to zkontrolovala.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: To jsem nezjistovala, je to velice starý paperwhite. A nemá to jen anglicky? Češtinu asi nepřečte.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: můj antikvární kindle má funkci čtení nahlas, to už neexistuje? já vám závidím nová zařízení, ale dokud fungujou, nemůžu to měnit, zvlášť když mám dva :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Díky moc vám všem.

Zatím jsem zkusila zkonvertovat pomocí tohoto
    HANELA: text dlouhý 164 stran, který jsem získala prostým zkopírováním přednášek (hodně blbě formátovaný text, plus tabulky, schémata a obrázky) do wordu a konverzí do mobi a přenosem přes calibre. Ve čtečce lze číst perfektně a dělat poznámky, všechny české znaky jsou ok. V původním textu byla spousta druhů a velikostí písma, zprasené nadpisy a popisy a odrážky a to všechno je teď dcoela ok. Obrázky nic moc, ale kdo by čekal, že strukturu šedého kamene uvidí na kindlu. :) Schémata a tabulky by chtěly, abych ten text ve wordu předtím pěkně upravila měla je akorát od kraje ke kraji a ne dvě vedle sebe. S dvěma objekty vedle sebe (obrázek a graf třeba) jakože ve dvou sloupcích si to neporadí, ten víc napravo není vidět, to budu muset předělat.

To možná příště buď udělám ručně (ne, neudělám :D) nebo si konečně vezmu na pomoc Clauda a nechám ho ty texty připravit. Předpokládám, že v příštích týdnech budu převádět desítky studijních materiálů o počtu tisíců stran, takže nebudu užívat nic pomalého, pracného a příliš placeného.

Možná si pro čtení částí, kde jsou klíčové obrázky a schémata, vezmu tablet.

Teď ještě aplikaci, která to převede na audio a přečte mi to v autě, abych se učila za jízdy, stačí bez obrázků :D
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    MAR_TINA: Na mobilu to řeším tak že stránku přepnu do režimu čtení, tomhle zobrazení pošlu na tisk, tisk vytvoří PDF a místo tiskárny zvolím emailem a adresu dám email Kindle. Tím mi zůstane záloha PDF v emailu odeslaných, než kdybych zvolil čistě send to kindle.
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Možná. :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    IDLE: ... takze asi nejspis staci promazavat "susenky" a pujde to do nekonecna i na jednom prohlizeci... :O)
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Zdarma je myslím maximálně 10 stránek měsíčně, ale na občasné použití stačí. A počítá to v každém prohlížeči zvlášť. :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MAR_TINA: Plugin do prohlížeče Push to Kindle: zkonvertuje stránku a pošle na mail nebo si můžeš stáhnout soubor.

Push to Kindle - Read web articles in peace
    https://www.pushtokindle.com/
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MAR_TINA: pokud jsi online a v souladu s amazonem, mas funkcni registraci a pouzivas jeho cloud (staci ze jsi na wifi:), pak https://www.amazon.com/sendtokindle/chrome
    HANELA
    HANELA --- ---
    MAR_TINA: zkus tohle, myslím, že by to také šlo

Convert text and ebooks to the MOBI format
    https://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    MAR_TINA: zkusil bych neco takovehoto:
    HTML to AZW - Convert ebook online
    https://www.aconvert.com/ebook/html-to-azw/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam