• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Sem vam tu chtel to narikani nad vydrzi Kindle trosku rozbit malou inzerci :)
    [Amazon Oasis 2]
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MEANKITTY11: Posílat čtečku na jistou smrt? :) ale děkuji, jsem již smířený se svým osudem!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KID_MCHUTT: Z hloubi srdce se ti za tu peripetii omlouvám, ale jediný co můžu udělat, je jeden z nich ti poslat!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MEANKITTY11: jo tak to jsi ty, kvůli komu mi zdechly tři čtečky v rychlém sledu za sebou! :)
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    FRIZER: ano kryty jsem zatím potkal jen ty tvrdé, tedy i těžší.
    Paperwhite teď testuju a teda občas si přisvítit a večer v posteli, když třeba přítelkyně vedle spí je fajn, že se nemusí svítit lampou.
    Baterka tím ale vydrží trochu míň, nebo jako znatelně míň.

Na signature edici jsem koukal, má to dobrý funkce ale spíš na doma.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    a mně ty kindly furt nechcíply. budu je snad mít do smrti.
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    FRIZER: Ja teda v zachvatu udrzitelnosti na K3 vymenil jak displej tak baterku, ale nenutim, chapu. :-D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BLABOUS: Dik, ale prenecham v ramci rodiny, on uz je i display nekolikrat narazeny a jsou tam inkoustove tecky, vetsi a mensi.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    WITTGENSTEIN: No a tohle byla informace kterou jsem potreboval treba...nicmene pred hodinou dorazil paperwhite tedy a s krytem je o dost tezsi, na to si zvyknu a vetsinou mam v batohu.

Co mi ale trouchu vadi je...na starem kindlu jsem dal library, mel tam sest knih a tahem doprava, doleva posouval...tady to vypada ze jde scrollovat jen top to bottom?!
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    FRIZER: Pokud mas naladu, tak baterie lze vymenit a dal se muzes pysnit vintage kouskem.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FRIZER: Moje zkušenost se sedmipalcovým displejem: nevejde se mi do žádné kapsy kabátu, ani přední, ani vnitřní. Takže jsem ho nosil už v kabele, no.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FRIZER: Velikost je dle meho v pohode
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    JYRKA: No, ja bohuzel musim pres Alzu. Prislusenstvi tedy zkusim objednat zvlast. V porovnani s normalnim je velikost ok? Ctu vetsinou v mhd a nechci mit uplne tablet.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FRIZER: Pouzivam Paperwhite, jen jsem ho koupil primo na Amazon.de i s obalem
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Po dvanácti letech mi pomalu odchází Kindle (baterie), čeká mě upgrade. Nějáké zkušenosti s...?

https://www.alza.cz/amazon-kindle-2024-16gb-s-reklamou-matcha-d12676381.htm

https://www.alza.cz/amazon-kindle-paperwhite-6-2024-32gb-signature-edition-bez-reklamy-metallic-jade-d12653560.htm

Recenze si umím přečíst, ale jestli někdo má přímou zkušenost z každodenního užívání. Taky nevim jestli se dá pořídit na Kindle folie či u nás jednoduše sehnat nějáký fajn obal.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    Používáte někdo Kindle Unlimited službu? Jak jsou na tom české tituly a novinky?
    MTHU
    MTHU --- ---
    Jediná nevýhoda na mailování je, že to Kindle neinterpretuje jako periodikum - "zahltí" to domovskou obrazovku, protože je to každý jeden dokument. Při nahrání kabelem se to chová jak noviny, a automaticky to archivuje staré "výtisky".
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Koukám, že z Calibre by to taky mělo jít mailovat.
    A když někde běží, tak stahuje průběžně.
    Jsou tam i pluginy/skripty pro česká periodika.

Tak možná by to byla cesta, nechat to někde běžet a průběžně mailovat.
    Snad to umí běžet i jako server (headless).

Ale tuhle cestičku prošlapanou nemám.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SPIKE411: Na mail na amazon to posilat jde mailem, ale spis je problem, ze ceske noviny tuhle sluzbu uz nenabizi. Ja bych chtel dat starsi Kindle dedovi, at aspon muze cist neco kde jsou velky pismena, ale krom toho naprogramovat si sam skript co to bude posilat do toho kindle nenachazim jiny rozumnejsi reseni
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VECTOR: Calibre má pluginy, ale znamená to synchronizovat s PC.
    Kdysi dávno snad byla nějaká oficiální služba Amazonu, že se to posílalo přes e-mail, popř. jsem měl doplněk v Chrome. Ale to už teda hádám nefunguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam