• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: no to se nestane protoze Adobe :)
    PECA
    PECA --- ---
    WENCA: To bude podobné, jako na palmknihách. Mají zdroj (AFAIK) v ePubu a při stahování se do toho vlepí "vodoznak" a případně se to konvertuje do mobi. Nevím, jak složitě lepí vodoznak do ePubu, ale posledně, co jsem koukal, tak to byla jenom adresa vložená jako jeden html/xml soubor. Takže u toho ePubu je to defacto jenom přibalení definovaného souboru jako do zipu. mobi se pak musí znovu zkompilovat, tam nevím, jak to převádí a balí...
    No prostě, už aby Amazon přešel na ePub ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    WENCA: ja si zatim stahoval jendu tu knizku, co tam je v mobi zdarma a ta uz byla prevedena a musim rict, ze pekne.
    WENCA
    WENCA --- ---
    BUTEO: myslel jsem, ze mi mobi odkaz timeoutoval. tohle mi napsali z kosmasu:

Dobrý den,

omlouváme se za komplikace. Složitější sazba ePubu způsobila, že mobi se špatně konvertuje a stahuje. Pracujeme na tom.

V příloze vám zasílám Knihu v požadovaném formátu.

Srdečně zdravím z Kosmasu,

kdyz na kosmasu kliknes na mobi odkaz, tak se to cca po 7mi minutach stahne. on ten irving ma 622 stranek, tak se to asi konvertuje dlouho.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    PECA: Právě, že Irvinga maj v .mobi i .epub bez DRM... Chtěl bych si koupit toho Pamuka, ale nejsem si jistej, co Wenca myslí tím "epub stahnu ale mobi mi nejede".
    PECA
    PECA --- ---
    BUTEO: No však, ale zrovna v tomto případě mobi asi nemají. Kosmas to někde píše, že ne vše je dostupné i v mobi. Holt to musí vyreklamovat.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Prevest z jakeho zdroje? Format, kodovani?
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    TWARR: Jojo, tohle. Díky za opravu...
    TWARR
    TWARR --- ---
    CASTER: netusim, treba bude, treba ne, ja mam zip sleeve a ctu si u lampicky, kdyz neni videt ;D
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUTEO:
    TWARR: aha diky to jsem netusil, ale teda nechapu proc amazon rovnou nema prislusny obal se svetlem
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Nevíte, jestli existuje způsob, jak převést .pdf do .mobi, aniž by to zmršilo odrážky? Při převodu poznámek ze školy to v Calibre i Mobipocket Creatoru hodí všechny odrážky na jednu úroveň (na stejný odsazení)...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN: Tak jen kratky update

- Doprava z amazon.de stoji do zahranici pro zasilky nad 20€ presne 20€ (tak to si muzou strcit do...)
    - V mem lokalnim Tescu jsem si dneska nalozil do kosiku peknou krabici za 110€ (zlevnili!), ale byla prazdna, ze mi ji pry naplni u pokladny.
    - Dokonce jsem si k tomu prihodil neoprenovy obal za 20€ a nebyla na nem zadna cenovka ani carovy kod, tak by mi to asi i proslo jako ze je soucasti baleni, pani u pokladny byla zmatena... :-D
    - U pokladny pani zavolala vedouciho, ze nevi co s tim, a ten mi oznamil, ze uz je nemaj. Tak asi zkusim nejake jine vetsi Tesco. Co jsem cetl na boards.ie, tak jich maji snad v jinych obchodech po meste spoustu.
    Za 110€, tj cca 2700Kc pri mem kurzu uz to docela jde, ne?
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    KECAM
    KECAM --- ---
    Ahoj, nevite nekdo, jestli amazon zvlada konverzi z .doc s azbukou? POsilal jsem si to pro konverzi a bohuzel mi vratili, ze je s tim nejaky problem. Calibre taktez nezvladlo...
    PEJR
    PEJR --- ---
    CASTER: nedivil bych se, kdyby tomu tak bylo, dělalo to neplechu a zbytečně prodražovalo výrobu...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Kindle 4 a Kindle touch uz nema ty konektory na napajeni svetla? Ze Amazon nenabizi zadny svetelny obal...
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    WENCA: To je zvláštní, Kosmas na svých stránkách právě u formátu .mobi píše "vhodné pro čtečky Kindle".
    A .epub ti to teda přečetlo v pohodě?
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEDWYN: 3g vyuzivam casto, ale jestli vydrzi, tezko rict, ja doufam, ze u starsiho modelu ano. klavesnici pouzivam na hledani a poznamky - je na tobe, jak moc to potrebujes.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    MEDWYN: Poslední dobou mi americký Amazon pořád pyšně oznamuje, že přesouvá aktivity na francouzský Amazon.fr a že tedy mohu nakupovat v eurech tam. Každopádně Amazon.fr i Amazon.de nabízejí K4 za 99 eur. Kolik bude poštovné, nevím, ale rozhodně už tam nebudou žádná cla ani daně.
    KURE
    KURE --- ---
    MEDWYN: pred 14dnama sem to obednaval z usa do cech.
    $159 (100kindl, 30postovny, zbytek asi dan)
    prislo to jako vzdy prines to UPC panacek.

p.s. ad schopnosti ctecky naprostej souhlas.
    3g nepotrebujes, stejne se na tom serfovat neda je to cernobily, pomaly.
    velikost pameti je irelevantni, protoze nad 20knizek se v tom zacnes ztracet a nema cenu se trapit se 100kama knizek v kindlu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam