• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PETINY: ano, z pdf fakt nekonvertuj.. muzu ti rict, ze na konverzich z pdf do jinych editovatelnych i cteckovych formatu si vylamalo zuby nemalo ebook profiku... to co popisujes s tema prehazenejma odstavcema a radkama je docela bezna vec... on totiz PDF z urcitych aplikaci udela to, ze je v textu urcitej usek ohodnocen jako text v ramecku ... a nemusim zduraznovat, ze pak zalezi k cemu presne ten ramecek je ukotven ve zbylem textu... pri konverzi dojde k zruseni textoveho ramce a text se presune podle ukotveni zhusta jinam nez byl opticky v pdf.... resit se to da tak, ze najdes starej acrobat (plnej a ne ten reader) nejlepe verzi 6 a zkusis to konvertovat do rtf ci html tam... procento zdarilejsich konverzi je tam lepsi... ale ne 100%
    jinak u pdf drive nebo pozdeji pak narazis na problem s cestinou ... tam je to jeste slozitejsi ... a neni tu misto to cele popsat... a reseni neni skoro nikdy 100% a je nutne individualne pouzivat asi pet ruznych postupu konverzi nespravne cestiny z pdf...

zkratka a dobre.. je fakt jednodussi si sehnat .doc :o) nebo se dneska hodne dela uz primo solidni mobi a epub od ebookaru... kazdopadne koukej na ebooky a ber pokud mozno jen doc ... z nej udelas konverze snadno, sice s mezikrokem, ze musis z doc udelat html a nebo .odt (open office format) a z nej teprve v calibre neco dalsiho.. ale zda se,ze tohle je fakt nejmene problemovej postup... zaseku je minimalne... dokud nenarazis na tabulky a sloupce a podobne specialky... to uz je ale zas problem mobi... ne toho doc nebo calibre ...:)))
    PETINY
    PETINY --- ---
    FERRYH: Nádraží Perdido, ale už jsem to "nejak" opravil - prostě jsem to znovu překonvertoval do mobi a už se to zobrazuje v pohodě, takže chyba byla nejspíš u mě :)
    Teď ale bojuju s .pdf, konvertoval jsem do mobi Vesmírnou odysseu a přitom jsem ztratil většinu formátování, odstavce a řádky se zobrazujou tak nějak random a vůbec to vypadá dost divně, na fórech jsem četl že s .pdf je obecně dost problém, tak nevím jestli se radši neohlídnout po jiným formátu.
    Jo a sosám to sice z internetovejch úložišť typu uložto, ale fyzicky všechny ty knížky v knihovně samozřejmě mám, to abych předešel nějakýmu nařčení .)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PETINY: chyba je ve zdroji, proste si sezen jinej zdroj nez prc ... bude to spatne udelane - misto spravneho rozdelovniku slova na konci radky je tam ta pomlcka
    nebo to budes muset rucne "najdi a nahrad" pred konverzi...
    co to je za ebook ? titul... muzu ti hned pak rict jestli se to da sehnat s vycistenejma errorama v deleni slov..
    PETINY
    PETINY --- ---
    Zdravím, dostal jsem darem Kindle 4 a trochu si s tím nevím rady, konkrétně:
    -používám Calibre. Mám knihu ve formátu .prc. Otevřu ji v Calibre, stáhnu metadata atd, a nahraju do Kindlu. Bohužel mám ale ve slovech, která končí v .prc souboru na konci řádku pomlčku (ačkoliv v Kindlu jsou třeba uprostřed displeje). Vypa-dá to třbeba tak-hle. Tak nevím co s tím, jde to nějak přeformátovat nebo je nějak špatně nastavenej ten soubor?
    Pokud by někdo věděl co s tím, budu jedině rád.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Další česká kniha, kterou lze koupit přímo na Amazonu pro čtečku Kindle | Amazon Kindle 3 & Amazon Kindle DX | Elektronické knihy zdarma
    http://www.amazon-kindle.cz/dalsi-ceska-kniha-kterou-lze-koupit-primo-na-amazonu-pro-ctecku-kindle/
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PAYAXY: pouzival jsem chvili tohle:

Manage Kindle Collections with Calibre « Efficient Time-Wasting
    http://rjnorwich.wordpress.com/2011/05/16/manage-kindle-collections-with-calibre/

a to slo nastavit podle cehokoliv ale je to trochu mene user firendly rekl bych
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    PECA: testnu, díky :)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Mate nekdo lepsi zpusob vytvareni kolekci v Kindle nez rucne? :)

Nasel jsem http://www.colegate.net/KindleCollectionManager/ , ale ten to dela podle adresaru, a protoze Calibre mi rozhazel knihovnu stylem kazda knizka jeden adresar, tak mi tenhle software vytvori kupu kolekci s jednou knihou, coz neni idealni.

Predstavoval jsem si to radit podle autoru - co autor, to jedna kolekce... Doufal jsem, ze Kindle bude treba respektovat adresarovou strukturu, ale to bych asi chtel moc.

Diky za tipy
    PECA
    PECA --- ---
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    jj, to jo, do metatagů jí vložim, to nejni problém, ale spíš jak jí vložit do toho mobi aby se mi pak ukázala i ve čtečce aniž bych to musel převádět na editovatelnej formát..
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    RACHETIK: pokud se nepletu, v kalibre si můžeš dát obálku jakou chceš - lze změnit. Určitě jdou do mobi konvertovat dokumenty s obrázkama - obrázky se pak zobrazujou normálně v textu, ale občas jsou posunutý o pár řádek jinde..
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    Mám dotaz, je nějaká možnost do mobi souboru přidat obálku? nebo se to musí nejdřív v calibre převést na něco jinýho a to až pak editovat? Díky
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL: takže pouzdro už před týdnem dorazilo a jsem s ním zatím spokojený. Jediná výtka - gumička v pravém horním rohu je docela blízko displaye a tako nevím co se s použitou gumou stane - zda nezpuchří... (sry za přeházenou orientaci fotek)

Foto

COQUINE
    COQUINE --- ---
    RACHETIK: okok, dneska jsem objednala :-) i teda ctyrku nakonec.
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    COQUINE: akorát jedna drobná věc, ta lampička má tendence se sama zapínat jak je ten čudlik opřenej o obal, nebo o čtečku...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    RACHETIK: diky :-)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    COQUINE: já ho mám na trojku a sem s nim spokojenej :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    AGNES_NITT: mohu levně prodat folii na display (kupoval jsme na Kindle keybaord - rozmer by mel byt stejny)
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Nemá někdo tip na levný obal na Kindle 4 v ČR? Objednávala jsem z Číny, ale já jsem takový šťastlivec, že kontejner s mým obalem skončil někde na dně oceánu. :-// Fakt už ho nemůžu další měsíc tahat bez pořádného obalu, takže něco s dodáním do týdne by bylo fajn. Jenom se nemůžu smířit s českými cenami.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    SMRGL: nerikam, ze to budu kupovat z alzy, jenom to byl prvni link :-)

slo mi spis o ty zkusenosti :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SMRGL: to je ale nákupka bez dopravy a případného cla (FOB GUANGZHOU)
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    COQUINE: btw. docela vtipné je, jak prodávají neoriginál pouzdra za takovou cenu - podle všeho vyjde nákupka na 10dolarů - http://uk.alibaba.com/product/508890244-ereader-case-with-light.html (http://www.chineestyle.com/product.asp?TID=9&PID=833&Page=2)
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL: pouzdro dnes dorazilo.. šlo jako normální dopis, takže rovnou do poštovní schránky. Vypadá pěkně, je poměrně pevné a úchyt na ruku taky není k zahození a je bez magnetu. Celkem od objednání a zaplacení uběhlo přesně 7dnů, zatím hodně velká spokojenost
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    Taky bych se pripojila k dotazu, obal na K4. Nechce se mi davat dve, tri kila, abych pak zjistila, ze jsem si mela koupit ten za sest :) filtrovala jsem, nasla jsem vase doporuceni, ze lampicka ok :), ale nevim, jestli je tenhle ok http://www.alza.cz/amazon-kindle-411-d284279.htm

Diky! :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    ANDREJKA: http://s.dealextreme.com/search/kindle+touch mrkni sem, mam obdobu pro Kindle keyboard - nemohu si stezovat. (postovne zadarmo)
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    ANDREJKA: Skús pohladať aj na ebayi. ja som si kupil toto http://www.ebay.com/itm/Black-PU-Leather-Durable-Pouch-Case-Cover-Jacket-Amazon-Kindle-Touch-New-Hot-/140660467925?pt=US_Tablet_Accessories&hash=item20c00468d5
    Je s magnetom, ale neni s tým žiadny problém, a doteraz ma nič také ani nenapadlo, že by mohol byť. Ale možno najdeš aj s gumičkou :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    Já mám obals magnetem a no probelma a nechovam se vubec setrne
    XAJA
    XAJA --- ---
    ANDREJKA: no tak ja som brala priamo z amazonu, len som nechcela kožené a konopné neboli, tak som brala nylonové. mám toto v béžovej, čítačka je v ňom prichytená nie v rohoch, ale celkom pevne zasunutá do takých zarážiek z plastu: http://www.amazon.com/Incipio-Kaddy-Nylon-Kindle-Keyboard/dp/B00495XLZS/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1328385540&sr=1-1

ale treba to prehľadať, sú tam na rôzne typy kindlov, či aj na iné čítačky, to neviem.

XAJA
    XAJA --- ---
    mne sa teda osvedčuje puzdro s gumičkou. nič nikam netlačí a ani sa nič neotvára.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ANDREJKA: Pouzdro na kindle TOUCH ti vřele doporučuji, je to dobrá věc :-)
    Ve věci výběru ti moc neporadím, protože nevím/nemám.
    U zapínání jde o to, aby netlačilo na displej, Zda je tam magnet nemá IMHO zásadní význam. Pokud jsou tedy desky natolik tuhé, že je tlak na zapínání neprohne, magnet není problém. Od zapínání, které tlačí na přístroj bych raději utekl.
    Teď asi měsíc používám pouzdro bez zapínání a ještě se mi samo neotevřelo ani mi nic nevlezlo na displej nebo do klávesek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam