• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    INUSHKA: a neznicila si si povrch? tiez som si ju kupil a ten kovovy kolik mi znicil povrch a po tyzdni sa rozpadla.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    E2E4: Já mám tohle: http://www.saneka.eu/katalog/1431/1481.html a jsem naprosto spokojená.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NEXUS6: já teda nevím, myslím že hlavní problém s osvětlením Kindlu je že se to odráží do očí, když na to svítíš přímo.. čelovka nic moc teda.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    MYSHAAK: alebo celovku pouzit :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    OZMAR: Tak co tohle a k tomu nějakou baterku?
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    poradte nejake pouzdro na kindle touch, aj so svetlom napajanym zo zadnych konektorov..ale co by nestalo ako polovica kindlu:-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    UGLUGF: dalsia vec su formaty - MEDWYN na to upozornil - zalezi na tom, odkial chces brat knihy, pretoze kindle sa nema uplne rad s epubom a DRM, dost veci sa da vyriesit cez calibre, ale srat sa furt s nejakou konverziou asi nie je najprijemnejsie...

MEDWYN: tiez citam PDF na landscape a celkom mi to vyhovuje... ono co si budeme nahovarat, na plnohodnotne PDFka to chce proste vecsi display, na to maly kindle (ci ine male citacky) nie su uplne vhodne...
    na upgrade firmware, rootovanie kindlu ci instalovanie duokanu a dalsich serepeticiek som prilis leniva, mam to hlavne na knihy a amazon i palmknihy/kosmas mi knihy posielaju v .mobi ;)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ALEXIS, CARTMAN, SILENT:
    Jojo, vicemene jste to doplnili pekne.
    Ja sam pouzivam smartphony uz tak asi, hmm, pet a pul roku. A jsem i zvykly na nich poslouchat hudbu a audioknihy. Dokonce i par e-knih jsem na tom precetl, ale nerad ctu na aktivnich displejich.

Kindle jsem si kupoval hlavne kvuli e-ink displeji, kdyz ctu dlouhe odborne clanky do skoly a tak. A melo to i pozitivni externality v tom smyslu, ze jsem za tech 9 mesicu precetl mnohem vic fiction literatury, nez behem celeho studia predtim.

K4 jsem volil presne proto, ze na vsechno ostatni mam smartphone - a chtel jsem proste ctecku.

Mozna bych dneska volil nejakou alternativni non-amazon, protoze maji udajne lepsi pdf a epub a whatever podporu, ale i pdf na klasickem kindle firmware mi celkem vyhovuje (ctu pdfka vyhradne na landscape).

Dokonce ani firmware jsem si neaktualizoval, a to je co rict, protoze u smartphonu a televizi a vseho jinyho se vzdycky honim po nejnovejsich, zkousim ruzne hacky a alternativni romky apod. Akorat wallpapery jsem si tam nahral vlastni.
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: prehravanim se vybiji minimalne, bohuzel se s nim jeste telefonuje, coz je horsi. ale uprimne receno - mobil musim dobijet stejne, takze to zadna starost navic neni.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MEDWYN: nahodou, najdu sa ludi, ktori to pouzivaju... na cesty je hudba alebo audiokniha fajn a prehravac v Kindle 3 je celkom v pohode, urcite lepsi ako nase stare autoradio...

SILENT: este stale existuju ludia, ktori nemaju superchytre telefony a baterka v kindli vydrzi dlhsie nez v mobile... ;)

UGLUGF: K4 touch je imho fajn, ked ma tom chce len citat, je mensi a lahsi nez K3, K3 je zasa fajn i na nejaku hudbu/audioknizky a hardverova klavesnica moze byt pohodlnejsia na poznamky (aj ked kamarat, ktory je zvyknuty pisat na softverovej klavesnici na telefone hovoril, ze i na tom touchi sa na to da rychle zvyknut)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Měl byste někdo tip na správu a náhled poznámek z Kindlu na PC?

Jde mi o to, že při čtení knížky (u mne hlavně u pdf) si dělám poznámky, které chci pak následně zpracovat - dohledat zdroje, udělat korektury apod. A pochopitelně bych měl raději poznámky na monitoru než na malém Kindle displeji.

Víte o nějakém způsobu, jak to snadno v PC zobrazit? Nebo třeba konvertovat u pdf na klasický poznámkový aparát...

Předem díky.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    UGLUGF: záleží jestli si budeš chtít u psaní dělat poznámky - na to je hardwarová klávesnice velké plus, takže jelikož čtu hodně vědeckou literaturu, tak je pro mne kindle 3 jediné řešení ze čteček na trhu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SILENT: uprimne jak dlouho to mobily da na baterku? co je lepsi nest v kapse vybitou ctecku ne bo vybity mobil ;)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: ale teda uprimne i na audioknizky je lepsi mobil ;)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MEDWYN: budme shovivavi... pokud ctecku nikdy nemel muze mit predstavy ze ji bude pouzivat i na neco jineho nez cteni a popravde kvuli audio books si K3 porizuje spousta lidi i dneska (z meho okoli minimalne tri)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    UGLUGF: K cemu mp3? Ten prehravac je silenej a nikdo to realne jako mp3 stejne pouzivat nebude. Pokud jde o syntezu hlasu, tak to funguje zase pokud vim jen pro anglicke knizky. Podle mp3 bych se rozhodne nerozhodoval.
    Ja mam Kindle 4 nedotykovy a je fajn. Je to proste ebook reader, nema 3g, nema mp3 ale DOBRE SE NA NEM CTE :)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    UGLUGF: a drazsi je proto ze ma sponzorovane 3g coz kindle touch afaik nema
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    UGLUGF: na mp3ky podla mna niečo s externou kartou..tie necele 2 gb kindlu 4 budu malo..
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Ahoj, chystam se koupit ebook jako dárek! Vůbec se v nich nevyznam a tak bych potřeboval poradit! Cenová relace nejak kolem třech a třech a půl tisíce! Byl mi doporučen Amazon Kindle 3 nebo Amazon Kindle Touch, kterej by jste mi doporučeli vy?! Asi bych uvítal, aby uměl přehrávat mp3ky, 3G internet to asi ani mít nemusí, jelikož si myslim, že pokud neni barevnej tak stejně nemá moc význam! Kterej z těch dvou Kindlů by jste mi doporučili?! Udivuje mě proč ten novější Touch je levnější než starší 3ka! Nebo je na trhu ještě nějaká lepší varianta?!
    SILENT
    SILENT --- ---
    MORVAGOR: doporucuju, ani jsem nezkoumal, jak to poustet bez nej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam