• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUSINKA:
    GALE: v calibre sa dá nastaviť prevod mena autora do tvaru priezvisko, meno. a kindle potom radí autorov abecedne podľa priezvisk.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALE: tak jsem okopírovala tvůj systém, ale je možný, že kolekce řadí jen podle data přidání a ne podle abecedy? Proklikala jsem to jak to šlo a tuhle variantu nevidím..a zas tak málo autorů tam nemám, aby mi to nevadilo
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALE: aha, díky. A kolekce se dají dělat pouze přimo v kindlu? Já mám totiž 3 keyboard a tam cokoliv psát nebo proklikávat je horor..
    GALE
    GALE --- ---
    BRUSINKA: On neumí řadit podle příjmení, řadí podle prvního písmene jeho jména, jak je tam napsané.
    Já to obešla tím, že jsem knihy od stejného autora dala do kolekce jména "Čapek, Karel" a dala třídění podle kolekcí.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Prosím o radu, mám asi nějaké špatné nastavení, ale nemůžu přijít na to, jak to udělat, aby se mi v Kindlu řadily knihy podle autorova příjmení - řadí se podle křestního. Požívám Calibre - v knihovně mám snad všechno v pohodě. Díky
    (a omlouvám se za banální dotaz, ale nevím si s tím rady a filtr i google mlčí, takže asi přehlížím něco jednoduchého - nevěřím, že by kindle trpěl takovou dětskou nemocí...)
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    STARE_CASY: muj favorit...
    odporove pero jeste mel tablet od htc ... a foun od samsungu
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    WILLOW: díky! Skvělý tip. Vůbec jsem o tom netušil a marně to hledal.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    WILLOW: na tom lenovu se opravdu dá psát a po chvíli se naučil i můj škrabopis.
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    STARE_CASY:odporove pero mas tady
    Lenovo ThinkPad Tablet 16GB WiFi 1838-5SG | Alza.cz
    http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-tablet-16gb-wifi-1838-5sg-d275535.htm

delaj i dok s klavesnici

JUDE
    JUDE --- ---
    JYRKA: ten start samozrejme umej "ultrabooky" s win 7, android samozrejme umi preklikavat mezi ruznejma dokumentama - opravdu se mi libi jak lidi co pouzivaji laptop za 8-10 kkc si koupi mac air 21 kkc a zacnou rikat jak je to super pritom kdyz by si poridili laptop ve stejne cenove hladine jako ten air tak prirozene dostanou podobne parametry i odezvu...
    QUIDO
    QUIDO --- ---
    DARUMA: ja taky nutne nepotrebuju kindle : ) asi pujdu do pocketbook touch. sice neni tak levnej, jak bych si za takovou digihru predstavoval, ale s pdf to celkem umi..
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    QUIDO: Co takhle tablet? Na oskenovany pdf Kindle moc neni.
    QUIDO
    QUIDO --- ---
    vsem diky za rady. notebook mam, ale puvodne mi slo hlavne o cteni textu cestou(to na ntb odmitam), abych nemusel vsechno porad tisknout a nehromadily se mi doma neprehledny hromady zmuchlanejch papiru. ta klavesnice me napadla jako moznost, jak se uplne obejit bez notebooku. kazdopadne cist potrebuju porad, a tak bych se vas jeste zeptal na nejakej spis levnejsi kompromis, na kterym se daj cist ty naskenovany pdf?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JYRKA: okamžitý start - mám zkušenosti se starým HP s obyčejným diskem 5400 ot. Na něm provozuju Win 7 a pokud mám systém suspent to RAM, tak start je do 15 sekund. Baterku to téměř nežere (tedy pokud pominu to, že tam mám už tak mizernou baterku, že mi vydrží max. 15 minut provozu, nicméně v Suspend to RAM to nesežere 50 % mé mizerné baterky ani po 4 hodinách).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    DARUMA, WABICEK: pánové, jděte si onanovat jinam, prosím.

Sám Macky nemusím, ale aspoň dokážu objektivně zhodnotit, že srovnatelný hardware není levnější - kilový tenký, výkonný notebook s kovovým tělem, rychlým diskem je i u konkurence za velmi podobnou cenu, většinou ještě dražší. Asus EEE je proti tomu plastové nevýkonné nedochůdče, které nevydrží ani zdaleka tolik, co ten Air.

Osobně bych volil kompromis třeba v podobě Lenovo ThinkPad Edge E220 s nižší konfigurací, což je ve výsledku cca 1,5 kg těžký, velmi slušně vybavený notebook a lze ho s běžným diskem pořídit pod 15 k včetně daně. Air je ale objektivně lepší kus železa (jestli za to i stojí, je už každého věc).
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kolegové, nejsme tady kvůli flejmu o Apple :-)
    Důležitý parametr je okamžitý start- to vylučuje cokoliv s harddiskem. Toť vše. Mám osobní zkušenost s Airem posledního půl roku, po zkušenostech s Windows od roku 1991 je to milá změna. Nicméně znovu: parametr je okamžitý start, ne OS.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    NAVARA: ... možností psát perem ...

Umožňuje to Transformer? Co vím, tak nikoli.

První plánovaný tablet s kapacitní dotykovou vrstvou a možností psaní perem (skutečným dotykovým perem, ne náhražkovou koulí na tyčce) bude až MS Surface.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    mekbuk je dobrej jenom k tomu aby ho clovek pomocil, polil benzinem a zapalil
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JYRKA: Mno, tak za 10 000,- sezenes super Asus EEE.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JYRKA: dyt je to tezkej a drahej kram. Ale souhlasim ze na ctecku jsou to dost velky naroky.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DARUMA: 21 846 s dph. Lepší, než kompromis, kterej zahodíš.
    Tenhle článek jsem psal před třemi lety, ale pořád platí: http://blog.palmknihy.cz/2009/06/proc-si-nekupovat-ctecku-elektronickych.html
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JYRKA: Ted jeste napis cenu. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam