• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nebyl uz na to adobe DRM nejakej plugin do Calibre? ten by mohl bejt pro laiky schudnejsi ne?
    XAJA
    XAJA --- ---
    CORNELA: no, tá slečna, ktorú rieši ktorýsi vydavateľ, lebo kniha s jej adresou visela visela na uložto, asi tiež hovorila, že je len ženská;) osobne teda z ruky knihu s drm nevypustím ani za nič. náhoda je blbec.

aj v češtine ti google vyhodí plno relevantných odpovedí, nič zložité to nie je. či už plugin do calibre alebo samostané programy. a tipujem, že sa ti to bude hodiť aj v budúcnosti:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CORNELA: umime, zagoogluj, budes umet take ;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CORNELA: Když rozkucháš ODT uvidíš vcelku srozumitelný zdrojový text (xml), když rozkucháš DOC vychrstne na tebe binární sliz.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CORNELA: protoze doc je patentovana binarni mrdka a jinak viz
    ARXIE :D
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    CORNELA: protoze .odt je otevreny format OpenDocument a .doc je format uzavreny (Microsoft), nastesti existuje plugin do Calibre ;)
    SPM
    SPM --- ---
    DARUMA: Já na to používám briss. Ale i tak u některých PDF je to čitelné akorát našířku (teda, čitelné to je i na výšku, ale pokud to člověk čte v autobusu kde to drncá, tak už moc ne :) )
    SILENT
    SILENT --- ---
    SILENCE: zkus ten pdf reader, je tam fit to width
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SILENCE: Ja pouzivam pouze funkci chytre oriznuti a zatim to vyresilo kazdy muj problem s pdfkem. Vetsi pismenka a da se to cist.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SILENCE: "If you prefer to have your personal PDF documents converted to the Kindle format so you can take advantage of Kindle functionality such as variable font size, annotation, Text-to-Speech, Whispersync, etc., type "convert" in the subject of the e-mail when you submit your personal document to your Send-to-Kindle e-mail address."
    Amazon.com Help: Kindle Personal Documents Service
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_200767340_files?nodeId=200767340#filetypes

Ale ne vždy výsledek vypadá tak, jak by si ček představoval. :)
    SPM
    SPM --- ---
    SILENCE: amazon PDF konvertuje - musíš do předmětu toho mailu napsat convert. Ale co jsem to zkoušel, tak úplně super výsledek to stejně nebyl...
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    no ja teda nevim jak u vas ale kdyz bezne na svym kindlu otviram pdf (skenovany) treba o 300 stranach tak po 50 strance se to docela solidne seka, nevim jestli indexuje nebo pod
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    DARUMA: nesouhlas, presne kvuli pdfkum jsem si duokan stahnul a zadna kyzena zmenan nenastala. duokan neumi pdfko kloudne rozdelit, protoze to ty sloupce rozdeli pouze pokud das fit to page (ne fit to width), co mi prijde totalne k hovnu. pak mam sice na strance jen jeden sloupec. ale je to proste uzka nudle uplne stejne necitelna.
    PLUMM: amazon mi nikdy nezkonvertoval pdfko - neni to podporovany format. tobe jo? opravdu?
    SILENT
    SILENT --- ---
    FEAINNE: to zas ne, ja otevru i soubor o 12tis strankach s textem, nebo o dvou tisici strankach skenu. vic jsem nezkousel, ale neni to ani nejak dramaticky pomaly.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    CORNELA: Podle udávaného rozsahu těch knížek se obávám, že by kindle 3 mohl mít problém ta pdf vůbec otevřít. Doporučil bych spíš tablet.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRUSINKA: tak jak pise SILENT:
    pokud jsem totiz dobre rozumel, jde o pdf sice uz textove, ale odborne a tam je automaticky kvantum ilustraci, poznamek, sloupcu, grafu a podobnych formatovani a sazby dokumentu a pri beznem prevodu do mobi se tohle silene prehazi...
    a to nemluvim o problemu s kodovanim cestiny! pokud jsou to stare pdf a maji vlozene nonunicode fonty je to problem... pokud navic jde o nejake pdf z Apple je to jeste problematictejsi... takze to tve ujisteni o snadne konverzi bych bral se znacnou rezervou!!

opravdu tak jak doporucuje Silent - nejprve si zkus konverze do mobi (ten budes prave na tom Kindlu pouzivat), a pak teprve na zaklade tech testu citelnosti treba na PC (calibre ma ebook reader v sobe a muzes to zkusit pak v PC a hned uvidis...) bych sel do ctecky...
    muze se ukazat ze zadna ze soucasnych ctecek na ty tve pdf nestaci... pak radej jdi do tabletu, ktery umi pdf mnohem lepe...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SPM: Po poslednim updatu myslim, ze umi.
    SPM
    SPM --- ---
    DARUMA: a neumí otáčet obrazovku... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam