• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    no ja teda nevim jak u vas ale kdyz bezne na svym kindlu otviram pdf (skenovany) treba o 300 stranach tak po 50 strance se to docela solidne seka, nevim jestli indexuje nebo pod
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    DARUMA: nesouhlas, presne kvuli pdfkum jsem si duokan stahnul a zadna kyzena zmenan nenastala. duokan neumi pdfko kloudne rozdelit, protoze to ty sloupce rozdeli pouze pokud das fit to page (ne fit to width), co mi prijde totalne k hovnu. pak mam sice na strance jen jeden sloupec. ale je to proste uzka nudle uplne stejne necitelna.
    PLUMM: amazon mi nikdy nezkonvertoval pdfko - neni to podporovany format. tobe jo? opravdu?
    SILENT
    SILENT --- ---
    FEAINNE: to zas ne, ja otevru i soubor o 12tis strankach s textem, nebo o dvou tisici strankach skenu. vic jsem nezkousel, ale neni to ani nejak dramaticky pomaly.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    CORNELA: Podle udávaného rozsahu těch knížek se obávám, že by kindle 3 mohl mít problém ta pdf vůbec otevřít. Doporučil bych spíš tablet.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRUSINKA: tak jak pise SILENT:
    pokud jsem totiz dobre rozumel, jde o pdf sice uz textove, ale odborne a tam je automaticky kvantum ilustraci, poznamek, sloupcu, grafu a podobnych formatovani a sazby dokumentu a pri beznem prevodu do mobi se tohle silene prehazi...
    a to nemluvim o problemu s kodovanim cestiny! pokud jsou to stare pdf a maji vlozene nonunicode fonty je to problem... pokud navic jde o nejake pdf z Apple je to jeste problematictejsi... takze to tve ujisteni o snadne konverzi bych bral se znacnou rezervou!!

opravdu tak jak doporucuje Silent - nejprve si zkus konverze do mobi (ten budes prave na tom Kindlu pouzivat), a pak teprve na zaklade tech testu citelnosti treba na PC (calibre ma ebook reader v sobe a muzes to zkusit pak v PC a hned uvidis...) bych sel do ctecky...
    muze se ukazat ze zadna ze soucasnych ctecek na ty tve pdf nestaci... pak radej jdi do tabletu, ktery umi pdf mnohem lepe...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SPM: Po poslednim updatu myslim, ze umi.
    SPM
    SPM --- ---
    DARUMA: a neumí otáčet obrazovku... :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CORNELA: predne si rozmysli, jestli se to da konvertovat do mobi (lze celkem snadno vyzkouset), pokud to po konverzi nebude pouzitelne, budes na kindlu potrebovat neco lepsiho nez zakladni pdf prohlizec. Duokan je jedna moznost, ale ja bych spis doporucil tohle: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=157047 nemusis pak prepinat mezi firmwerama a zdlouhave restartovat.
    Zaroven si taky rozmysli, jak jsou ty PDF velky - myslim velikost stranky - pokud to po zmenseni na Kindle obrazovku nebude citelny a neni to v uzkych sloupcich, je to dost na prd.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CORNELA: no jak tak tusim co za prasarny po nocich pod tou dekou ctes, tak to je na ipad/eee :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    no 400MB si na kindlemail neposle...

co obrazky, jsou tam? nejaka bohata typografie a struktury, sloupce, tabulky,... po strance taky nejspise neprojde...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CORNELA: Pokud cestujes a budes kupovat knihy z Amazonu tak je to dobra vec. 2x kliknes a za par minut mas knizku v Kindlu. Trebai ve vlaku. ;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CORNELA: Podle me jo. Jeste si rozmysli, jestli chces 3G verzi nebo ne.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CORNELA: Chces Kindle ovladat cudlikem a nebo pres dotykovou obrazovku? To je asi jedinej hlavni rozdil mezi Kindle 4 a Kindle Touch. Jinak jeste Touch ma vetsi vydrz baterky a vetsi kapacitu uloziste.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CORNELA: Asi Kindle Touch, ne? Na starsi modely uz nedelaji updaty.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CORNELA: Duokan je alternativni system pro Kindle. Jenom si to dohrajes do Kindlu a puvodni Kindle OS tim tam zustane. Umi to suprove zobrazovat pdfka. Teda suprove proti tomu,co umi Kindle OS.

Návod na instalaci alternativního rozhraní Duokan pro Kindle 3 a Kindle 4 | Amazon Kindle 3, Kindle Touch, Kindle Fire | Elektronické knihy a ebooks zdarma
    http://www.amazon-kindle.cz/navod-na-instalaci-alternativniho-rozhrani-duokan-pro-kindle-3-a-kindle-4/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    CORNELA: Buď manuálně třeba v calibre, nebo automaticky přeposláním do svýho amazon mailu.
    Jo, dá. Dá se z toho vyrobit co budeš chtít, když to neni skenovaný pdfko.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nebo si nainstalovat do Kindlu Duokan.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: tak to snadno převedeš do jinýho formátu. Imo záleží, jak s tím plánuješ pracovat - já po mých zkušenostech kindle používám jen na opravdu běžné čtení beletrie stránku za stránkou (a na cestování, díky odolnosti a výdrži baterky), pro práci/studium, kde je potřeba vyhledávat, přeskakovat, prolistovávat atp. používám iBooks - iPad. Taky zvaž, jestli nebudeš potřebovat text přibližovat, na to je taky kindle trochu nešikovný.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: kindle s reklamou je úplně v pohodě. Je jen malá reklama na konci seznamu a na obrazovce spícího kindlu.

Ale co se týče práce s pdf - nevím, jak touch, ale já bych se s keyboard z pdfek picla, ze scanovaných (což většinou odborná literatura bývá) obzvlášť - v tomhle ohledu na plné čáře vítězí ipad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam