• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    Označení Kindle 4 a Kindle 5 jsou neoficiální a i trochu zavádějící. Amazon jim říká prostě jen Kindle a ničím jiným než barvou se neliší. Černý Kindle měl při svém uvedení novější firmware, ale to už dávno neplatí. Dnes už jsou obě barevné varianty totožné.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    87HIGHFLYER: před nedávnem jsem se rozhodoval s víceméně stejnými kritérii a koupil jsem K5. Zatím jsem naprosto spokojenej, oceňuju hlavně flexibilní přenos mezi pc a čtečkou.
    mimochodem nevíte, jestli je přístupné forum na http://forum.amazon-kindle.cz/?
    zatím to vypadá, že na nové registrace neodpovídají.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    + rychlost otáčení je o 15 procent vyšší a fonty trochu hladší.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SILENCE: Ano, viz

Amazon Kindle 5 (2012) review - PC Advisor
    http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/tablets/3405763/amazon-kindle-5-2012-review/

"In fact, 'all-new' might be stretching the definition to breaking point as the biggest difference between the two is the colour change from grey to black. Weight, dimensions, memory and battery life all remain the same."
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    btw jakej je rozdil mezi k4 a k5? jakoze v barve?
    SYKES
    SYKES --- ---
    87HIGHFLYER: Kindle je na tohle prima: najdeš text (nejlépe přímo web stránku), klikneš na rozšíření v browseru, před odchodem z práce zapneš Kindla a on se přes wifi synchronizuje a cestou domů čteš :)
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: podle toho co pises vskutku kup to nejlevnejsi.
    z hlediska co nejpohodlnejsiho cteni me prijdou ultimatni ty bocni klavesy na otaceni stranek, proste drzis knihu jednou rukou (druhou se drzis tyce) a pohybem prstu o nekolik milimetru otocis stranku.
    naprosto jednoduchy, ergonomicky a navykovy.

diky tomu je pro me jakykoliv touch-screen krok z5.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: předem dík
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zdar - chtěl bych si pořídit čtečku Kindle. Chci jí využívat především během cestování a dost tápu nad výběrem, příjde mi to všechno tak nějak stejný, ale rozdíly v cenách jsou velký. Není někde na netu něco jako manuál začínajícího uživatele e-čteček? Moje hlavní idea je stahnout někde na netu text, narvat to do čtečky a následně si to v metru číst. Toť vše. Koukal jsem že dneska maj ty čtečky wi-fi, jsou bezdotykový atd. To mi je tak nějak fuk, hlavní pro mě je, aby se z toho dobře četlo stejně jako z knížek a já nemusel tahat 500 stránkovou bichli v tašce. Můžu poprosit nasměrovat k nějakým relevantnímu zdroji informací? Kupovat to budu v čr...Jo a cena - jen tak z první, s tim že o tom moc nevim, bych si koupil tohle:
    Amazon Kindle 5.generace, WiFi, Sponzorovaný | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/e-book/amazon-kindle-5-generace-wifi-sponzorovany
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    STEVIE: pokud to bude stejně jako u K3, tak pokud se nepřipojíš na net přes wifi, tak se ti nestáhne a tedy žádná reklama není
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    MISERY: Kdyz jsem se impulzivne rozhodnul si ho vcera koupit, tak jsem to taky uz zjistil :D
    MISERY
    MISERY --- ---
    STEVIE: A ty jsi v USA, že si ho můžeš objednat? Protože já jsem ho chtěla objednávat sem do Čech a to bohužel nejde.

Nevíte někdo, kdy to půjde?
    ADITU
    ADITU --- ---
    MYSHAAK: bylo, ale kdyz tu necha oba, zmensi se sance, ze se na to bude ptat nekdo dalsi
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    SILENCE: A nebylo by jednodušší předchozí příspěvek smazat?
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    uz jsem to nasel.. menu - settings - menu - restart
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    po posledni aktualizaci k3 mi nefunguje soft reset jako driv (pridrzenim power switche). nevite jak se v soucasnosti restartuje?
    GUMISHEK
    GUMISHEK --- ---
    DSMID: odinstalovat cestinu neslo,tak jsem obnovil tovarni nastaveni, provedl jailbreak a soubor s novou aktualizaci nahral az potom, i tak diky, potreboval jsem trochu nakopnout :-) kazdopadne diky za ten odkaz, uz tam mam i novou cestinu...
    DSMID
    DSMID --- ---
    GUMISHEK: Odinstaluj češtinu. Ostatní hacky (až na keybru a physkeyb) updatu nebrání.
    Pak nainstaluj češtinu pro firmware 3.4: http://www.eboocek.cz/2012/11/ceska-lokalizace-pro-kindle-s-firmwarem-3-4/
    GALE
    GALE --- ---
    STEVIE: Reklama je na šetřiči, při "vypnutém" kindle a pak proužek v hlavním menu. Při čtení ji nemusíš vidět celé týdny.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Tak take zvazuju paperwhite, resp. jsem rozhodnut, ze ho chci, ale termin dodani konec prosince se mi moc nelibi, chci ho hned.
    Nicmene jen zasadni otazka: jak moc jsou prosim otravne ty reklamy pripadne v te levnejsi verzi? Dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam