• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    ZAPPO: Ta nova osvetlena, predpokladam.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    JYRKA: Která verze bookeenu?
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Co se týče nových zařízení, tak jsem si zkoušel K4 dotykovou verzi a zatim mě to nepřesvědčilo, že bych chtěl přejít ze stávající klávesničkové. Asi nejvíc mi tam chybí ty čudlíky na otáčení stránek. A odezvy mi přijdou takové vlažné ... jako u některých slečen ;]
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    KEPLIK: Přesně tak sem to myslel. Český knihy si samozřejmě kupuju, to je pohoda. Problém nastane až budu chtít konvertit své DRM knížky z Amazonu do něčeho jiného. Ale mě to nakonec stejně neodradí koupit si co budu chtít, až půjdu po novém zařízení. (Poslední dva dny jsou moje vyjadřovací schopnosti nějak na nule ... ble).
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    JYRKA: Mam pocit, ze to myslel opacne. Ze v Amazonu nenakoupi knizku do Bookeenu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ALLADJEX: takovyhle knihovny se budujou stylem "dejte mi metr zelenejch a dva metry modrejch" ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    JYRKA: ted tomu nerozumim "kdyz vypnu podsviceni" - rikals, ze to nejde. nebo myslis, kdyz to stahnu na minimum? muzes jeste trosku rozvest, v cem je ten bookeen lepsi?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ALLADJEX: nechci si přihřívat polívčičku, ale takovej problém to není. Jednak přes Calibre proženeš a dáš si to do čeho chceš a jednak už dneska nakoupíš do Kindle u všech českých prodejců (pokud bys chtěl teda nakupovat české knihy).
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Ten Bokeen vypadá hodně fajn, rozlišení super. Vidím teď ale tu sílu Amazonu. Knížky mají jestli sem správně informován jen pro Kindle. Na nic jinýho to nekoupím. Přestože jsem zatím kupoval jen pár angl. věcí, je to pro mě fajn. Ale do budoucna to je docela svazující, budu to muset nějak komplikovaně konvertit, když půjdu do jiné značky ... to bude vopruz. Jak vedle v klubu někdo říkal Půjdu do Trance. ;]
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Ne, vypadá to takto. Ten Tvůj obrázek byl u nějakého troškaře :-)

ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Krásný ...
    ... kolik z těch knížek tam asi leží nikdy neotevřených ;]
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JYRKA: vím, co děláš ;)
    takže to máš doma zhruba takhle?

"Kindly jsou vlevo dole, Poketbooky vpravo na galerii..."
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Dělám Palmknihy. To musím mít doma.
    Holt někdo jinej balí holky na motýly, no... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JYRKA: machruješ, jak máš velkou knihovnu? :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ALLADJEX: Vzhledem k profesi mám doma 2x Kindle, Prestigio, Bookeen Odyssey a Odyssey FrontLight, PocketBook 360 a 611, iPad a tablet Samsung Galaxy.
    Mezi tím se ostražitě pohybuje partnerka, děti a pes :-)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    A proč požíváš Kindla, když můžeš mít Bokeena? Nerejpu, fakt mě to zajímá. Já mám K3keyboard.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DIDGENAUT: Bookeen, samozřejmě :-)
    Má lepší zobrazení, zvládne více formátů, podsvícení se dá vypnout.
    Jinak keyboard vs. paperwhite: koukali jsme na to s partnerkou. Pokud vypnu podsvícení, tak jsme se nemohli dohodnout, co je lepší, každý tvrdil něco jiného. A každopádně rozdíl není významný.
    Zapnutí podsvícení znamená, že displej Paperwhite zbělá a pak je písmo nádherně kontrasní.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    JYRKA: a která je první?
    Bookeen má tedy lepší podsvícení?
    Jak je na tom srovnání kontrast displeje papirwhite vs. keyboard?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DARUMA: Jo a baterky to zere vic jak 3g keyboard, ale nic tragickeho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam