CARTMAN: Víc mi sednul displej (to primárně, chci to jen na čtení, browser, občas video a hudbu) - líp se mi z něj četlo a celkově mi pohodlněji sednul do ruky, větší kapacita za stejnou cenu, pokud vím (16 vs 8 GB) systém WiFiny se dvěma anténami (upřímně - ne, rozdíl oproti iPadu nevidím) a uzavřenost systému...
Nexus 7 je pěknej, pokud někdo chce klasicky "velkej" otevřenej tablet, což já nepotřebuju. Nepotřebuju další GPS, vlastně se ani nechci srát s plnohodnotným Androidem, jsem starej, línej a pracuju stejně na velkým compu, neumím si představit trýznění psaním delšího textu na tabletu...:) Stačí, že jsem adoptoval iOS a teď "Android" na Kindlu.
(a než se někdo zeptá, iPad už je na delší čtení moc těžkej, zvlášť v posteli a žena nadává, že to je jak kdybych tam měl reflektor a budím jí :))
Z těch pár hodin zkušeností je velmi příjemný to propojení Amazonu, byť kvůli regionálnímu omezení člověk občas musí žonglovat v nastavení účtu (když nechci, aby mi to čerpalo z prepaid karty, ale mý klasický karty), videa vypadají pěkně, ale sejně na tom budu čučet maximálně na sitcomy a anime, velmi dobře zní hudba (na tablet) a hlavně - příjemně se z toho čte.
Nevýhoda je, že kombinace konce podpory Adobe mobilního Flashe zatím ani Silk ani Operu nedonutím přehrát embedd youtube...samotnej YT ze stránek pak jede v pohodě, ale vložený v článku ne-e. Což občas při surfování štve. Prý to nějak jde s Dolphinem a speciální apk pro Flash Player, ale ještě jsem to nezkoušel (línej, starej atd)
Store má víceméně všechno, co potřebuju, hry jsem moc nestudoval, sem nepolezou, stačí, že sem s nima zasvinil všechny ostatní hardwary v bytě. Jo a příjemně překvapil Swype, kterej přišel s updatem. Kamera je značně šitózní, ale stejně je tam jen na Skype, takže je to fuk.