• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: V současné době neposílají ani Kindle NT, což nijak nevadí, jelikož z Amazon.de to stejně vyjde levněji (posílají NT i PW) a navíc dostaneš dvouletou záruku.
    SILENT
    SILENT --- ---
    E2E4: posilaji, ale ne PW, protoze jich je malo skladem. pocitam, ze tak do mesice by mohli zacit zasilat vsude.
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4: To neposílání může být jen dočasný stav. DPH se platí už asi dva roky :)
    Když jsem svůj Kindle 3g kupoval já, stálo mě to sakumprásk 2600. Kde jsou ty časy...
    Asi koupím ještě jeden. Jako dárek ideální.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DSMID: Kindle uz neposila do cr a uz se za ne plati dph? To se teda dost zmenilo od doby kdy jsem kupoval kindle ja.. :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4: Tak to přitlač.
    Zapomínáš na DPH a poštovné.

Já mám Kindle NT bez reklam za £40 + £15 poštovné = £55 = 1700 Kč

Kindle NT s reklamami přes shipito (nejlevnější tarif s pojištěním): $69 + $14 DPH + $20 poštovné = $103 = 2060 Kč

Kindle NT bez reklam z USA oficiální cestou (odhlédnu-li od toho, že Amazon přestal posílat do ČR):
    $89 + $18 DPH + $21 poštovné = $128= 2560 Kč

Kindle NT bez reklam z Německa přes Mailboxde.cz: €79 = 2055 Kč + 145 Kč poštovné = 2200 Kč

Nejlevnější Kindle NT s reklamami u nás: 2500 Kč

Nejlevnější Kindle NT bez reklam u nás: 2800 Kč
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DSMID: No čoveče 1700 stojí Kindle NT na Amazonu, reps. 1400 s reklamama, teda plus poštovný, takže to vlastně tak dobrej kauf není..?
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENCE: odlesky neznášam, ver mi. takže pri vystretom krku (kedy je hlava lampičky vyššie a rovnomernejšie mi tak osvetlí väčšiu plochu) môžem tú hlavu natočiť tak, aby nesvietila priamo na displej, ale zboku. v iných polohách zase krk zohnem, hlavu natočím a svieti to zo strany tiež:)

to bolo len odporučenie, toto sú veci, ktoré každému budú vyhovovať inak a na to svoje, na ktoré je zvyknutý, si nedá dopustiť:)
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    XAJA: me teda vyhovuje ze to zadnej krk nema a sviti to ze strany, takze to nehaze odlesky, coz bych se u ty tvoji lamplicky bal + to uz muzu mit celovku.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Kdyz se tu ted resi ty lampicky..ted po delsi dobe je opet v CR skladem Kindle PaperWhite s reklamou za 4 299,-
    Amazon Kindle Paperwhite | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-touch-glowlight-d341810.htm
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JYRKA: Rikal ze chce i USA adresu (ktera bude fungovat)... To je automaticky soucasti registrace u shipita. To jsem psal.
    A to ze ta adresa umi i preposilat fyzicke veci je jen dobra vec navic.
    Virtualni kartu si musi udelat jinde. Nebo si tam zaskrtne asistovany nakup a oni to koupi za nej.
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4: Tak demo Kindle už dorazil (zapečetěný, všude nápisy "Not for sale" :) ), už jsem ho přeflashnul a zaregistroval u Amazonu, vše bez problému.
    Pokud nerozbiju displej (reklamace by asi neprošla), tak to byl za 1700,- skvělý nákup.
    INFLUENZA
    INFLUENZA --- ---
    XAJA: no neskoro, uz som to objednal, uvidim ci bude vyhovovat :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    INFLUENZA:
    SILENCE: tieto "krátke" lampičky mne osobne moc nevyhovujú, presne z tých popísaných dôvodov. mám pocit, že nie je celý displej (resp. stránka papierovej knihy, hlavne, ak je väčšia) osvietený rovnomerne a zdá sa mi, že pri určitých polohách sa jednoducho nedá vyhnúť odrazom.

ja odporúčam stále [ XAJA @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ] ako najlepšie toto: http://www.alza.sk/hama-led-reading-light-d223672.htm

ten krk je dosť dlhý na to, aby sa dalo nastaviť vhodné nasvietenie pre daný moment. (a teda časom mienim vymeniť čítačku za model s osvetleným displejom:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    WITTGENSTEIN: a nestaci prehodit registraci kindlu do US? Ja teda mam u sveho uctu nekolik karet, vcetne jedne americke, ale vzdycky se mi to zatim odepisovalo z me hlavni ceske...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ARIAEL: jak se přes shipito koupí elektronická kniha? předpokládám, že to je to, co chce Witt.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    WITTGENSTEIN: treba na shipito.cz ti udelaji funkcni adresu vcetne preposilani...
    A kartu tam pokud vim nedelaji ale ta neni problem jinde
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JYRKA: No, asi bude nejjednodušší oslovit Ulrika :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: virtuální platební karta z USA (to se někde na nyxu řešilo) + nový účet s bydlištěm v USA
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jak se na Amazonu dají koupit ebooky, které jsou teritoriálně omezené právě jen na USA? (U jedné románové novinky mi normálně kindle verzi Amazon ani neukáže, přes proxinu ovšem vidět je.) Musím říct, že mě to neuvěřitelně míchá.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    INFLUENZA: ja to uz taky mam a jsem s tim spokojen. jyrka k tomu napsal par radek drive, hledej.

pouzival jsem to i pri cteni klasicke knihy, pekne to osvitilo obe stranky ikdyz jsem to mel pridelane na zadnich deskach tedy jen nad jednou z tech stranek, jestli mi rozumite.

na K3 uz je trosku znat ubytek svetla na spodni casti stranky, ptze ten display je leskly a odrazi svetlo (moje domnenka), ale stale to jde v pohode cist.

celkove je to lepsi nez na to sviti treba celovkou, pac to je prilis silny zdroj primo odrazeny a dela prasatka.
    INFLUENZA
    INFLUENZA --- ---
    JYRKA: mne pride ten design "out of date"
    nicmene , ctecka vypada byt dobra
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam