• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    WITTGENSTEIN: No, to bych se na to podíval, protože zásadně čtu při obědě :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    No mě až překvapuje, že se to nematlá vůbec.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: vsimni si dulezite casti me vety "pro me"
    pro me je to opravdu lepsi, ja se znam
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDY_WARHOL: hele, ani neni ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja sem rad ze to neni dotykovy, protoze to by bylo furt umazany, takhle je to pro me lepsi :-0
    SILENT
    SILENT --- ---
    Ja si teda na paperwhitu uzivam jen letmeho dotyku - bal jsem se prechodu z bocnich tlacitek a skoro bych rekl, ze takhle je to lepsi. jen me trosku krka to vypinaci tlacitko, ale to snad vyresi obal.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jo to na tom mim ty tlacitka nic moc, ale kdyz si clovek zvykne tak to ani nevnima, jen musi je mackat zezhora
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ULRIK: ja tedy na paperwhitu taky listuju - je to takovy prirozenejsi...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    ANDREJKA: Já i na čtečce staromodně listuju pohybem prstu po ploše (ne jen ťuknutím)...takže to u papíru není takový střet civilizací :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    ARIAEL: Jo, trochu se nám ten vývoj pohnul. Ale médium není tak důležitý. Větší problém je přesvědčit lidi, aby vůbec něco z něčeho četli :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No kdyz jsem ted cetl par papirovych knih (protoze nejsou elektronicke verze - protoze jsou to ceske veci:) a jako se slzou v oku jsem vzpominal na kindla, ktery nevazi kila a nema rozmer foliantu... A kdyz chvi otevrit knihu tak to znamena bud ji otevrit jen tak trosicku aby se nezlomila vazba a nebo knihu znicit...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ANDREJKA: s dovolením jsem nasdílel na našem Facebooku. Už jsem tam dlouho nic nedal :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DSMID: je videt ze jsem elev. ale nic takovyho sem tam nevidel.
    mrknu na to az prijdu domu :)
    diky
    DSMID
    DSMID --- ---
    ANDY_WARHOL: Je třeba si nahoře vybrat řazení podle kolekcí, pak to samostatně zobrazuje jen bezprizorní knihy.
    Na práci s kolekcemi je nejlepší Kindle Collections plugin do Calibre. Umožňuje jak editovat kolekce pohodlně ručně na PC, tak i automaticky rozhazovat knihy do kolekcí podle vybraného tagu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak tedy musim rict, ze cteni je super, ten elektronickej papir je opravdu zajimava vec. zvyknul sem si na to rychle
    ale co se tyce nekterych veci, jako ovladani, mi to prijde trochu nelogicke obcas
    hlavne me stve ze kdyz si dam knihu do kolekce, je stejne zobrazena v tom hlavnim seznamu, tak nevim k cemu to je, kdyz si v tom chci udelat poradek, tak nemam moc sanci
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MEDWYN: zrovna sem si chtel napsat taky o link, protoze hledat osvoboditel a kindle, da dohromady tucnej seznam knizek pro kindle :)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    DSMID: Chvilku jsem musel googlit nez jsem ho nasel
    Librerator - multi-format e-reader, fork of KPV - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=198742

Tak uvidim, jestli se do toho pustim. Nekdo testoval a ma pozitivni zkusenosti?

Mam K4NT gray verzi
    DSMID
    DSMID --- ---
    Až teď jsem si všiml, že pro Kindle 4NT existuje fork KindlePDFVieweru zvaný Liberator.
    Takže ani nejlevnější Kindly se už nemusí cítit odstrčené.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: jsem spokojenej, ale na touchi zatim neni moc reseny to ovladani orezu, zatim se zamerili na doreseni toho reflow modu a ten je skutecne dotazenej, daj se tim cist temer vsechny moje pdfka krom tech uplne nejhorsich skenu. ovladani je predelany moc pekne, vypada to uplne nativne - pri kliku na dolni cast obrazovky vyjede lista s ovladanim pisma apod. horni lista slouzi ke skoku na domovskou obrazovku, ale predpokladam, ze to pak sjednotej na jedny liste. celkem mi vyhovuje, ze si nemusim pamatovat ty zkratky ;)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    SILENT: Jak si vlastně s KPDFV spokojenej na Touchi? Je ovládání udělaný stejně fajnově jako na keyboardu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: asi to nebudu hrotit apockam, zkusim tu konverzi pres kindle nebo nejaky dalsi soft. zatim mam co cist v citelne podobe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam