• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ANDY_WARHOL: Ludlumuv Bourne
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: diky, ten hailey je zajimavej, toho prubnu jako prvniho, diky jeste jednou
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    severske detektivky?
    obecne detektivky?
    francis?
    hailey?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    proste davejte tipy na zajimave knihy v aj a ja si to nejak preberu uz sam:) dekuji

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no prave proto hledam doporuceni. proste neco zhruba takto ctiveho, zanr mi je jedno, samozrjeme nebudu chtit cist cervenou knihovnu nebo harlekina.ale proste ten tolkien neni pro me, to vim.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Dan Brown ti styl v AJ spíš zkazí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    usnul sem i u filmu, zkousel sem cist v cestine, nebavilo me to. pochybuju ze dam knizku v anglictine
    napadlo me neco ve stylu sifra mistra leonarda nebo neco takovyho napinavyho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: to je zrovna neco co me tak silene nebavi, u toho bych nejspis usnul nez bych se dostal na druhou stranku..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak si přečti The Lord of the Rings - s tím jsem začal ve třinácti já.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jinak v anglictine samozrejme ctu odborne knihy, ale chtel bych vylozene neco na oddech aby me to bavilo a abych do sebe dostal lepe vetnou stavbu, tzn aby to bylo psano klasickym pouzivanym jazykem, zadne archaismy nebo prilis basnicky jazyk, pamatuju si totiz, jak se zlepsovala moje slovni zasoba a vyjadrovani cim vic knih jsem v mladi precet, takze predpokladam, ze totez nastane i v anglictine. anglicky umim docela dobre, ale potrbuju to vybrousit na top uroven.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nejvic me bavi scifi, ale mozna by to chtelo neco jinyho, protoze scifi (ted teda hlavne fantazy - rozhodl sem se precist celyho pratchetta) ctu porad.
    ale jakej zanr nevim. proste nejakej zajimavej roman
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDY_WARHOL: a co ta bavi? aky zaner a styl?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ted z jineho soudku, rad bych zacal cist v anglictine, zacal sem cist robinsona crusoe ale to dost archaicke, chtel bych neco moderniho, co by me nadchlo, neco napinaveho abych to opravdu chtel precist.
    mate nekdo nejaky tip ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja sem v tomhle opravdu jinej, jeste nez byly ctecky tak sem si cetl na malym mobilu s javou, kam sem nainstaloval mobil reader, displey monochromatickej, veslo se tam par radku, presto mi to prislo mnohdy lepsi, protoze sem se netahal s nicim navic.
    ten kindle je ale pro me uplne zlatej gral, jak to krasne vypada to pismo, tam uz musi predsudky zmizet u kazdyho jenom trochu racionalne premyslejiciho cloveka.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    ANDY_WARHOL: Jako lidi to řešej, překvapivě :) Mnozí to vnímají jako ponížení literatury, případně iracionálně jako atak na jejich zažité, co jim vezme během pár let technika jako VHS, CRT a ruční mixér.

INFLIXIMAB: Ebook, pokud to není něco "listovacího", tedy nějaká literatura faktu, kde musím/ chci skákat dopředu a dozadu. Aspoň si neočtu svůj hardcover :)
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    Trochu mě udivuje, že má někdo za potřebí rozjíždět na čtečky stále nějaké hejty. Kdysi jsem se sice taky trošku bál přechodu, ale nebrojil jsem, dokud jsem nevyzkoušel.
    U pár lidí jsem si měl možnost na Kindla šáhnout a jelikož hodně cestuju, tak byla jasná volba. Ale tím jsem samozřejmě nezanevřel na papír, zrovna teď leží Kindle doma v knihovně a já se tahám s četbou od ježíška :)
    Nejzásadnější rozhodovací aspekt u mě byl asi jako u 87HIGHFLYER: prostě sehnat rychle další čtivo, aby nevznikaly prostoje

Doma na gauči, jak co, novou vazbu bych volil Kindla, starou knihu, pěkně řemeslně zpracovanou papír
    GALE
    GALE --- ---
    INFLIXIMAB: Doma na gauči papírová (jsem nostalgik), v MHD kindle, protože je skladnější a můžu si vždy vybrat, na co mám náladu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    INFLIXIMAB: kindle...... nebudou se mi zavírat stránky. je lehcí a do ruky prijemnejsi
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    jestli se můžu připojit do diskuse - když budete mít doma papírovou verzi knihy a zároveň verzi v Kindlu, po které sáhnete? Doma, na gauči....Ať to bude odborná kniha nebo beletrie. (jen pro zajímavost, nehledejte v tom rýpání)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    87HIGHFLYER: hezky napsano
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Já chápu papírový knížky jako dlouhodobej způsob uchování poznání a informací, elektronická verze je pak prostředek k aktuálnímu použití obsahu. Čtečku mám od podzima, přečet sem na ní už asi 15 knížek a nespočetně článků, významnou část anglicky. 15 knížek byl můj roční průměr u papírovejch knih, v angličitně jsem v papírový podobě za celej život přečet asi 5 knížek, stejně jako na kindlu za posledních pár měsíců. Já měl vždycky problém danou knížku "sehnat" - koupit, zajít do knihovny, pučit od někoho. Tady je to otázka dvou kliků, což zaručuje nepřetržitej přísun. Spolu s hodinou v mhd denně to dává ideální prostor k hromadný konzumaci textu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam