• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NVT
    NVT --- ---
    Pokud je u Kindlu dobře udělaný obsah (a jde to, ne že ne), tak by to listování neměl být takový problém, ne? I ty mapy si dovedu představit relativně slušně zvládnuté, třeba ve formě jakési image-mapy, která by odkazovala na detailnější výřez mapy...
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    CHRAMOSTAK: děkuju za podrobnou odpověď, přesně něco takového jsem očekávala. kindle je asi lepší pro lineární způsob čtení, což u průvodce odpadává. navíc já mám pocit, že správný průvodce by měl být trochu ušmudlaný a upatlaný od toho všeho, co při cestách zažil :)
    CHRAMOSTAK
    CHRAMOSTAK --- ---
    KLAARKA: Mam za sebou nekolik vejletu s pdf verzema koupenyma primo od LP. Dost ocekavane klady: je to skladny, levny, muzes si koupit jenom kapitoly, ktere te zajimaji. Zapory: fakt blbe se tim listuje vetsi pocet stranek tam a zpatky, coz zrovna u pruvodce clovek dela dost casto. Nedej boze aby potreboval neco rychle najit. Ty Kindle verze jsou na tom s rozlozenim textu a orientaci pry lepe (ale zazrak to taky nebude), ale zase maji pry uplne necitelne mapy.

Za me: pokud bych potreboval jenom jednu prirucku, vezmu urcite papirovou. Jestli jich budu potrebovat vic, tak zvazim vzeti e-verzi (zalezi jak moc casto clovek taha bagl na zadech, jestli nekde chodi treky atd.). Pripadne, jestli jede vic lidi se cteckama, jeden papir + zbytek Kindle je idealni.

Tohle vsechno predpoklada cteni na e-inku, na tabletech to bude zase o necem jinym.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    někdo zkušenost s kindle verzí průvodců lonely planet? stojí stovku oproti standardním třem, ale mám strach, že to bude na pytel.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    muzu se zeptat jestli nekdo neresil/jde nejak udelat restore celeho kindlu... tzn. smazat a jakoby reinstalovat, prijde mi ze se mi posledni dobou seka a restartuje sam od sebe
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HURDA: Podivam se. Ď
    HURDA
    HURDA --- ---
    KASUMI: bylo by to v nastaveni routeru někde v kolonce WiFi, hned vedle SSID - jména - té WiFi sítě, jmenuje se to channel - změna kanálů v podstatě nemůže nic narušit, maximálně můžeš vybrat nějaký zarušený kanál. Můžeš to takto otestovat, jestli to byl důvod.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak pri hledani, jakej ze to kanal mam kde nastavanej (moc tomu nerozumim), jsem kompletne zrusila celou sit (pekne jsem tu nadavala).. nicmene pri jejim zazracnem obnoveni se to rozjelo :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    KASUMI: Zkontroluj, ze WiFi router nepřemnul na kanál 12 nebo 13 - nevím jestli je kindle vidí, ale je dost možné že ne
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    prosim vas
    znicehonic mi kindle prestal videt wifi v byte
    nic jsem nemenila, zadny nastaveni nebo tak, ale proste ji nevidi, ani kdyz ji zadam manualne
    jiny wifi vidi, pripoji si na wifi pres hotspot iphone.. ale tu domaci nevidi
    reset routeru a kindle (uplny vypnuti, dle rad z netu) nepomohl

pac v utery jedu na dovcu, kam K beru, uz to nestihnu nejak reklamovat
    nenapada vas pls, co by s tim mohlo byt a jak to vyresit?
    diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DSMID: no takze to neumi musis vic klikat, to o cem luvim ja by melo byt vic intuitivni, melo by to podle zacatecniho url stranky (vetsinou www.neco.cz ale i vnorenejsi struktura) poznat, do jaky knihy to ma vlozit a automaticky by ti celou knihu updatoval. uvidime jestli to nejak pujde, uz to mam v hlave.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud si v Instapaperu nenastavíš automatické posílání, tak můžeš kdykoliv všechny články převést na .mobi a poslat si je.
    GrabMyBooks se mi zamlouvá víc jak Instapaper.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DSMID: asi sem se nedival do nastaveni ale instapaper mi proste posle clanek a ty starsi postupne odmazava, v kazdym vydani je proste to co si tam dam ten den, popkud si tam neco dam, ne vsechno
    DSMID
    DSMID --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Ne, dá se to používat tak, jak říkáš.
    Objevíš recept - přidáš si ho do knihy (popř. archívu instapaperu).
    Chceš si nasbírané přečíst v Kindlu, uložíš knihu a pošleš (popř. pošleš archív přímo z instapaperu).
    Sbíráš dál a přidáváš do stále stejné knihy/stejného archívu, pak opět pošleš aktualizovanou knihu do Kindlu ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DSMID: neni to uplne ono co si predstavuju.

dam ti priklad, dobrej je prave ten na co bych to ja pouzival
    rad varim, obcas zkousim novy recepty, tak si najdu recept na internetu a ten si vytisknu, jenze pak ho ztratim a musim tiskout znova, tak by me udelalo radost, kdybych pokazdy misto vytisteni si poslal recept do kindlu a on tam doputoval do knihy receptu a tam by zustal, a automaticky by se pregeneroval obsah.

tady u tohohle co si pastoval, by si musel nejdriv tam nahazet vsechny recepty, ale to je v mem pripade nesmysl. ja dopredu nevim co budu za mesic chtit uvarit

update by mel byt mozny, proste by v novem cisle casopisu bylo vse stare. akorat se nejak zbavit tech starych driv nez za nejakou dobu (instalpaper ma tusim tyden ze vydrzi ve ctecte, ale ja bych potreboval aby s novym vydanim zmizela stara verze hned, to by snad melo nejak jit nakonfigurovat)
    DSMID
    DSMID --- ---
    Další důvod, proč nakupovat přímo u Amazonu, je to nejen levnější a rychlejší, ale i bezproblémovější z hlediska reklamace:
    Skúsenosti s reklamáciou Amazon Kindle - Igor Kulman
    http://www.kulman.sk/sk/content/skusenosti-s-reklamaciou-amazon-kindle
    DSMID
    DSMID --- ---
    Instapaper funguje podobně
    Instapaper: Save interesting web pages for reading later
    http://www.instapaper.com
    DSMID
    DSMID --- ---
    Nehledáte něco takového ?
    GrabMyBooks - The web as a book
    http://www.grabmybooks.com/
    Jediná nevýhoda je, že je to doplněk pro Firefox.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: mam trochu jinou. něco jako in stal paper ale s ubdatem a definovanýma knihama z kterých webu se bude kniha skládat a s vygenerovanym obsahem
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: finální predstaba je že kazdx uživatel si bude moct nahszet linky, pojmenovat a já mu pošlu vygenerovany ebook
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam