• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GALENIUS: no, hlavne 3.4 pekne spomalí celého kindla, ak je v ňom viac kníh.
    SILENT
    SILENT --- ---
    GALENIUS: spis ma smysl jailbreak a pdf reader, ale novejsi fw ani ne
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    GALENIUS: Podporuje novy format KF8
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Dotaz na uživatele Kindlu 3 - má smysl novější verze firmware?
    Manželka má Kindle 3 už asi 2 roky, pořizovali jsme ho hned jak vyšel. FW tam je ani ne 3.1. Funguje bez problémů, v tom problém není. Ale dává novější FW nějaké výhody, kvůli kterým by mělo smysl upgradovat?
    Díky.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jeste zbyva vymenit sestru
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NECROMAN: vyměnit elektroniku nebo display... :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    sestre prestal fungovat Kindle 3, nejde zapnout a ani vymena baterky nepomohla. Nejake tipy, co muze zkusit nemate?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NOP: ano, nenahrávat knihy v pdb do kindle.
    PDB je kodováno ve Win1250, kindle chce unicode.
    Řešení: konverze do formátu Mobi v Unicode. Použij calibre
    NOP
    NOP --- ---
    Mám jeden dotaz - mám knihu ve formátu .pdb, po nahrání do kindlu (keyboard) mi některé znaky jako například Š, Ž a pod., nezobrazuje, místo toho ukazuje otazník. Jde to nějak vyřešit?

Díky
    SILENT
    SILENT --- ---
    87HIGHFLYER: s krizkem po funuse, ale ja bych to v mass storage modu zformatoval, udelal tvrdej reset (tusim jsou min. dva typy resetu), pak bych tam zkusil rucne nacpat nejnovejsi firmware a pak az pripadne factory defaults
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tak ani Mutha z indie na supportu amazonu nevěděl. Pošle mi novej, výměnou za ten můj porouchanej a je to...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    87HIGHFLYER: jj JB jsem myslel jailbreak... jestli nemas tak nevim :(
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CARTMAN: jj trochu už jsem po tomhle pátral...já žádnej jailbreak (pokud je JB jailbreak) neinstaloval, zkusim odpoledne nějakej reinstal celýho sytému. Dík
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    87HIGHFLYER: tohle me delal kindle kdyz tam byl seknutej FW update. Musel jsem odinstalovat JB a vsechny rozsireni nasledne nechat projit update a reinstalovat. Pripoj to kabelem a koukni jestli v rootu neni nejaky "podezrely soubor"... mozna jsem mimo ale za kouknuti nic clovek neda.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    87HIGHFLYER: Jsem mimo, sorry
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JYRKA: ve všech 4 mojich příspěvcích píšu, že to nejde, že jsem to zkoušel (resetovat kindle, pak settings -reset to factory settings-ok a nic -žádný vymazání žádná změna, stejně tak deregister). Jo a kdyby náhodou, factory reset jsem zkoušel, nefunguje. A taky jsem chtěl říct že nefunguje deregister a factory reset:D
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    87HIGHFLYER: reset a pak vyzkoušet znova factory reset- viz níže
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JYRKA: no to tovární nastavení tam právě dát nejde:) označim, dám ok a nic...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    87HIGHFLYER: nevím. smazal bych všechno a obnovil to do továrního nastavení. fak bych se podíval na verzi firmware, jestli se to nezaseklo na upgrade.
    většina problémů vznikne s programovým vybavením, takže tam bych začal.
    Třeba tady: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=ya_kindle_sb_trouble_uk?nodeId=200727520&_encoding=UTF8&ref_=ya_kindle_sb_trouble#kindletip
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JYRKA: ano, řekněme že může - jak takovej problém vznikne?:) těch 160 mega tam mám celkem dlouho, poslední věci jsem nahrál někdy před tejdnem a něco. Po pár dnech, bez jakýkoliv zjevný příčiny nejde wifi, nejde deregister, nejde restore to factory a vybije se to pouhym čtením během dvou dnů. Díky za snahu, ale zatim bez výsledku...nějak už nevim co jinýho zkusit:)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    87HIGHFLYER: tam může být problém v indexaci těch knih
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JYRKA: provedeno, restartováno -žádný wi-fi, žádnej deregistr, žádný factory settings...a pokud je 160 mega důvod výdrže čtyři hodiny bez wifi, tak je to stejně na reklamaci:/
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    87HIGHFLYER: smaž 159 mega dat a vyzkoušej to znova. Uvidíš, že vydržé déle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam