• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: ano, s wifi muzes kam chces. na paperwhitu je to trosku lepsi nez na k3, ale i tak je to dost voser. ale maily jsem si na tom treba v keni nebo v brazilii precetl ;)
    KURE
    KURE --- ---
    ZVATLAL: ještě bacha, kindle s e-inkem neni tablet, takže to serfování neni uplně super.
    minimalně na mim kindle3 je to vyloženě pro případy nouze.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Poslední ujišťovací dotaz, jestli tomu rozumím dobře - tohle omezení na stránky Amazonu a Wiki platí, předpokládám, jenom při surfování přes 3G; v případě připojení na nějakou Wifi je to jedno a můžu kamkoliv se mi zachce...?

Mockrát díky za reakce i v téhle ne úplně brzké hodině :).
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: ano, resp. nevim o tom, ze by tomu tak nebylo.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: A platí to, předpokládám, i u nově zakoupených modelů. Díky, dobře vědět.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: u modelu K3 lze pristupovat kamkoliv, ale mohou ti to po 50MB/mesic zkrouhnout. nicmene na tomhle pripojeni 50MB stezi udelas. u Paperwhite skutecne muzes jen na Amazon a Wiki, o datovem limitu nevim, ovsem je zpusob, jak omezeni na adresy obejit, byt je to tim jeste zdlouhavejsi, nez na K3.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    Ahoj vespolek,
    Rád bych si pořídil Kindle. Přemýšlel jsem o 3G, protože možnost celosvětového internetu zadarmo (byť ne moc rychlého, ale v případě potřeby...) se mi velmi zamlouvá. Zjistil jsem ale, že novější modely mají údajně přístup omezený jenom na stránky Amazonu a Wikipedie, mimo to snad 50 MB dat a jinak nic, nebo kdo ví. Vygooglené zdroje se dost různí a nikdo, koho jsem se ptal, mi nedokázal dát jasnou odpověď, jak to s tím je. Dnešní návštěva Alzy (myslel jsem, že budou vědět, co prodávají, hehe) mi moc nepomohla, tak se ptám tady přímo uživatelů :). Tedy: jak je to s 3G internetem zdarma po světě? Funguje, nefunguje, jenom u některých modelů, omezený, FUP....?
    Díky předem.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    STARE_CASY: Mám tam barvu a grayscale resamplované na 150, monochrome na 300. Zkusím ten převod na rgb.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BOUCHI: Kindle má jednu hodně záludnou nectnost - ukrutně pomalu načítá grayscale. Doporučuju na základě vlastní zkušenosti vše převádět na RGB (i když je na obrázku jen šedá). A pochopitelně nemá smysl tam načítat věci, které by měly nakonec 600 ppi, když ten displej reálně zobrazí cca 200 ppi.
    SILENT
    SILENT --- ---
    BOUCHI: asi bude dost zalezet na kompresi a rozliseni, ve kterem to exportujes. zvzs si downscaling nebo downsampling a zkus znova. je zbytecny mit v kindle verzi nejkou super kvalitu obrazku
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Tak mám taky dotaz.
    Mám PDF exportované z InDesignu, obsahující hodně obrázků. Na Kindlu (3) se stránky načítají strašlivě pomalu. Je to obecná vlastnost Kindlu, se kterou nic nenadělám, nebo se dá vhodným nastavením parametrů exportu do PDF to zobrazování zrychlit?
    KKRALIKK
    KKRALIKK --- ---
    Ahoj, již asi tři měsíce mi nefunguje Kindle. Zůstává načtený na jedné stránce, případně občas, většinou po dlouhém nabíjení, dojde k restartu a funguje cca 10 sekund a poté opět zamrzne. Tak jsem si myslel, že je to baterkou, ale nová baterka změnu nepřinesla.
    Proto jsem potom zkusil pomocí debricku překopat celý firmware, ale opět se nedaří, nejde restart Kindle, samotné nahrání firmware je podezřele rychlé. Začínají mi docházet nápady, co by s ním mohlo být. Myslíte, že je to jeho konec, nebo je tu ještě nějaká možnost ho rozběhnout?
    Teď právě Kindle neukazuje menu jako obvykle, ale zrovna je tam obrázek klučiny pod stromem. Každopádně nic se nenačítá, nikde nic neběží.
    Díky moc za případné rady, mě už opravdu nic nenapadá...
    Díky!
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: A jsi si jisty ze ta ctecka mluvi o sobe a ne o tobe?:)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám Kindle Touch a občas na mě vyskočí hláška "low memory". Přitom Kindle by měl mít kapacitu paměti 4GB, nemám tam žádné audio, ani hudbu, pouze pár desítek knížek a nějaké PDF. V Device Info mi to ukazuje Space Available: 2.786 MB. Netušíte někdo co se mi to děje? Díky.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    jop... od te chvile zamrzl 2x, ted uz nepomaha ani restart....
    SILENT
    SILENT --- ---
    LENDULIK: a zkusilas ten factory reset?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ERGOSUM: hm v Kindle mi rekli ze už ho nemám v záruce ať doplatím 100 doláčů a budou se se mnou bavit. :-) Zkusim servis no...

SILENT: Málo, ani 30...
    Ale poprvy jsme tam nahrala formát opf.. ale to asi tohle nezpusobi...
    SILENT
    SILENT --- ---
    LENDULIK: kolik tam mas nahranych knizek?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LENDULIK: Tohle všechno mi připomíná problémy s baterkou.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    deregister mam. :) nez jsem stihle factorry settings tak zamrzl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam