• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Here are 12 sites where you can legally download free Kindle books
    http://ebookfriendly.com/download-free-kindle-books/
    KYTT
    KYTT --- ---
    Chtěl bych se zeptat jak je to s půjčováním knih, které jsem koupil z Amazonu. Můžu jí půjčit kamarádovi a po 14 dnech až jí vrátí mu jí půjčit znova? Nebo lze knihu půjčit jen jednou jedinkrát a pak již nikdy? Úplně mi to nebylo z nápovědy jasné, díky :)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    já mám tento http://www.amazon-kindle.cz/hlinikovy-obal-pro-ctecku-amazon-kindle-3/ , maximální spokojenost, imho je v něm čtečka téměř nezničitelná, ale nejspíše se dělá jen na kindle 3.
    INFLUENZA
    INFLUENZA --- ---
    INFLIXIMAB: ja som mal takto scanovanu knihu po dvojstrankach, rozdelil som ich scriptom vo photoshope a previedol na text ocr v acrobate
    MINER
    MINER --- ---
    AOTEAROA: hardcover z Bčkového sci-fi nebo jiného braku co se válí doma nebo za dvacku v nejbližším antikvariátu:)
    KYTT
    KYTT --- ---
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    da se u nas koupit nekde ten origo obal na paperwhite?
    SILENT
    SILENT --- ---
    AOTEAROA: jo a pokud jde o vyhodnost nakupu. z amazon.de je to porad o par set levnejsi, ale je s tim vic prace, navic tam myslim nemaji model s reklamama, kterej te vyjde zhruba stejne tady, jako bez reklam z de.
    NVT
    NVT --- ---
    AOTEAROA: Já mám EcoFlip MARWARE (v "přírodnější" hnědé barvě) a jsem s ním spokojen navýsost -- jak po stránce praktičnosti, tak i co se materiálu a kvality zpracování týká. Teď koukám, že mají více modelů, takže asi nebude problém si vybrat dle svého gusta.
    Ten svůj kousek jsem koupil v Alze.
    SILENT
    SILENT --- ---
    AOTEAROA: velmi doporucuju ten originalni amazoni obal. prijde mi ten vypinaci cudlik na KPQ pomerne nepohodlny a pritom ho clovek potrebuje vic nez na starych modelech, protoze podsviceni vic zere. Orginialni obal pak ma tu vyhodu, ze otevreni/zavreni automaticky zapina/vypina. Navic mi prisel peknej a dobre udelanej.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jaký je podle vás nejlepší obal na Kindle? opět mám rozbitý displej na svém Kindle Keyboard, tak začínám vážně uvažovat že si konečně pořídím Paperwhite. hledala jsem, kde to vyjde nejlépe, tady jsem pochopila že tedy z německého Amazonu? tak ještě řeším zda si k tomu tam rovnou koupit obal, nebo si pořídit teprv potom něco třeba v nějakém kamenném obchodě v Praze. poradíte prosím?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SH_PANDA: To je sice hezké, ale funguje to pouze u vybraných knih.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    fyi
    Amazon.com Help: Lend or Borrow Kindle Books
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200549320
    You can lend a Kindle book to another reader for up to 14 days. The borrower does not need to own a Kindle device and can read the book after downloading a free Kindle reading app.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    MINER: pri cteni knihy mi k3 refreshne celou obrazovku pres cernou a bilou, takze zadny artefakty. pri browseru a pohybu v menu viz BROZKEFF
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MINER: Pokud není úplný refresh obrazovky, což myslím třeba při skrolingu nemusí být ani když se to explicitně vyžaduje v tom nastavení, tak to tyhle duchy dělá zejména když se přechází z jednoho odstínu šedi do druhého, např. u pdfek s obrázky nebo internetového prohlížeče to je někdy dost výrazné. Muselo by to refreshovat celou obrazovku dvakrát nebo důsledněji přes černou a bílou, což by trvalo zoufale dlouho, atd. Je to omezení typu obrazovky, není to vadou jednoho kusu, ale technologie jako takové a konkrétního přístupu k minimalizaci těchto artefaktů. U černého a bílého textu to zvládá i bez úplného refreshe tyhle artefakty docela minimalizovat, u šedých odstínů to zvládá hodně blbě.
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: pro představu o jaké míře duchařiny mluvím:
    MINER
    MINER --- ---
    SILENT: V settings - Reading options - Page refresh. Ale duchy jsou stejný.

Takže je to feature každého Kindle, ne vada konkrétního kusu?
    SILENT
    SILENT --- ---
    MINER: plny refresh nastane az po x strankach. nekde lze nastavit.
    MINER
    MINER --- ---
    Je normální, že novej Kindle Paperwhite nechává při překreslování stránek duchy na tmavém pozadí?

Tam, kde na minulé stránce byla čistá černá, je to následující stránka světlejší (samozřejmě jen, když není bílá).

Jak to nejjednoduššeji simulovat:
    - prostě zobrazit stránku s tamvým pozadím, např. tyhle covery http://www.zeromomentoftruth.com/
    - buď jsou tam rovnou vidět duchy předchozí stránky nebo stačí zobrazit a skrýt menu a po něm zůstanou duchy..

To je normální?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam