• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: no, ten roundcube musis nainstalovat nekam na server, ale muze to byt samozrejme i nejaky freehosting. funguje to celkem rychle, ale pracuje se s tim blbe, protoze to rozhrani je horsi nez pro gmail a obecne se s tim na kindlu pracuje spatne. nicmene na precteni mailu a par kratkych odpovedi mi to i v africe stacilo ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no ale gmail ma vlastniho web klienta preci, tak proc nepouzivat rovnou jeho ? neco mi uniklo ?
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Jo jo, díky, to bylo na tebe.
    Aha. A (než se k tomu dogooglím) - bude to fungovat i bez vlastního serveru, jenom na základě webmailu (laicky řečeno - z kindlu se příhlásím přes roundcube a uvidím tam svoje maily)? Nebo je to v prax nepoužitelné kvůli pomalosti připojení/čemukoliv jinému?
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: to je predpokladam na me? ja si nainstaloval na svuj vlastni server (domaci NAS) mail server roundcube a nakonfiguroval jsem ho tak, aby nacital pres imap maily z googlu. mailovy klient konkretne pro kindle asi neexistuje.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    Ahoj, měl jsem stejný problém, aspoň vím, že chyba není u mě :). Mohl bych se zeptat, jakého web IMAP klienta jsi používal? Zkoušel jsem googlit, ale o kombinaci GMail na 3G + Kindle PW asi nikdo nikde nepsal. Klientů existuje samozřejmě spousta, mohl bys doporučit nějakého konkrétního, pro Kindle použitelného (předpokládám, že čím jednodušší a rychlejší, tím lepší....)?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a vlastně na to jsem se zapomněla zeptat - co s Kindle Keyboard s prošlou zárukou, u kterého se klasicky porouchal displej?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ANDY_WARHOL: Verkauf und Versand durch Amazon.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: chapu
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDY_WARHOL: jailbreak je jailbreak, jestli pak nekdo vyresil zapinani browseru v tom neomezenem modu nevim - teoreticky by to jiste slo, ale asi to nechce nikdo zverejnit, aby to pak nezatrhli uplne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: hmm
    a je i nejaky jailbreak ktery to resi permanentne ?
    SILENT
    SILENT --- ---
    DARUMA & ANDY_WARHOL: na PW je to sice blokovane, ale lze to pomerne snadno obejit (neni treba zadne jailbreaky ani instalace, jen par kliku navic). neboli je to nouzovka, protoze to obejiti se musi udelat pri kazdem pristupu pres 3g na web, coz trva tak +1-2 min, ale zas se pak lepe brouzda, protoze to je touch.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIRKA207: neco na tom bude, pokud to de skutecne od vyrobce, protoze ja sem mel s podobnym nakupem spatnou zkusenost - ale to bylo pouze vraceno k prodejci asi to nikdo nekontroloval
    DARUMA: no me slo primarne o to, kdyz ten smartphone selze. ale vyresil sem to nakupem vetsi baterie, je to levnejsi a praktictejsi reseni, nez lovit internet na ctecce a rozhod se pro verzi bez 3g
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ANDY_WARHOL: jak myslis :) cetl jsem i nazory, ze dvakrat otestovany pristroj na vystupu z Amazonu je lepsi varianta, nez pouze jednou ;)

DARUMA: ja vim, je to otazka komfortu a pro nekoho kdo hodne cestuje by se to vyplatilo vic nez hotspot z mobilu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JIRKA207: Dneska má stejně většina lidí smart phone a přístup k internetu, takže si člověk může udělat kdykoliv z telefonu hot-spot a stáhnout si co aktuálně potřebuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIRKA207: za tu smesnou usporu to nestoji, koupim si radsi funglovku
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ANDY_WARHOL: Obecne lze asi rict, ze pokud je to blokovane (nemam overene z praxe) tak se to PW 3G vyplati asi pouze pokud clovek chce odebirat nejake periodikum od Amazonu, protoze pak mu dorazi "vzdy a vsude"...
    napriklad toto:
    Amazon.com: Denik Insider: Kindle Store: Centrum Holdings Ltd.
    http://www.amazon.com/...2UIJ4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1353077380&sr=8-1&keywords=den%C3%ADk+insider.

ANDY_WARHOL: Jeste muzes zvazit refurbished kus..
    Kindle Paperwhite: Zertifiziert und generalüberholt - Touchscreen eRreader mit integrierter Beleuchtung
    http://www.amazon.de/dp/B00AG4KMYY
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    takze paperwhite stoji na amazon.de 129 euro
    kdyby nekdo chtel, muzu jich objednat vic a privezt vam je
    Kindle Paperwhite - Touchscreen eReader mit integrierter Beleuchtung
    http://www.amazon.de/gp/product/B007OZO03M/ref=fs_cl
    podminka je dodani penez predem...
    ziju v nemecku, takze pro me neni problem to objednat.., do cr jezdim kazdy vikend, hlavne praha

DARUMA: termin kindle 5 se pouziva v cr, je to proste normalni kindle 4 s tlacitkama,
    tenhle ten http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz
    to je to co mam ted, je to nejakej upgrade ze starsi verze.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevím čemu říkáš Kindle 4 a Kindle 5, ale já vycházím ze stránek Amazonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam