• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Definitivně referuju svůj Touch před kamarádčiným paperwhite, tak asi jak kdo.
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    OK, díky všem za rady :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DSMID: přesně. nasvícení displej projasní a zvýší kontrast. fakt to stojí za vyzkoušení.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DSMID: I za světla je displej Touche proti displeji Paper Whitu hnusnej. :-)
    DSMID
    DSMID --- ---
    WUXIA: Hodně záleží na tvém stylu čtení.
    Pokud čteš hodně ve tmě nebo za šera, rozhodně nasvícení využiješ.
    Pokud (jako já) čteš takřka výhradně za denního světa nebo v osvětlené místnosti, je to zbytečnost. Pro výjimečné čtení v potemnělém autobuse si stačí pořídit lampičku za stovku.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    WUXIA: cetl jsme tri roky na nesviticim kindlu. Vcera prisel novy paperwhite a je to opravdu skvela vec pokud ctes obcas mimo primy den. Cesty mhd (rano/vecer) me uz nestvou, cesty pod nocnimi lampami se take stali o poznani pohodlnejsi. A cteni vecer to prevraci naruby.

Neni to to nutne ale je to quality of life ktera neni zanedbatelna.
    SILENT
    SILENT --- ---
    WUXIA: Krom cteni na primem slunci to vzdycky dost pomuze.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    WUXIA: Nutné to asi není, ale strašně ti to usnadní život a bude se ti příjemněji číst.
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Můžete mi prosím někdo poradit? Uvažuju o Kindlu a váhám mezi paperwhite a touch. Je to osvětlení opravdu tak nutný? Díky za radu.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ERGOSUM: no přesně tak to je...
    OK, chtěla jsem se ujistit, než jim to půjdu omlátit o hlavu. díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ARIAEL: Na popáte se jako flashka přihlásil a v papírech má mass storage. O přepnutí jsem se zmínil. Jiné flashky PC připojuje, a jestli Kindla pořádně ne, je chyba na straně Kindla(jestli HW nebo SW nepadá na váhu) a tudíž důvod reklamace.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Ale rozhodne tam neni zadna moznost pres pc pripojovat kindle na internet
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No jestli se zobrazi jako flash atd to zalezi na software v pc, v jakem stavu jsou drivery usb atd. Kindle neni standardni USB zarizeni, ma jen emulaci a normalne to resi nadstavbovy software ala Calibre. Je velkt rozdil kdyz se kindle k pc pripoji v modu flash a nebo v modu nabijeni
    SILENT
    SILENT --- ---
    NONOBODY: pokud se rovnou neobjevuje jako flashka ani po pripojeni k jinemu PC, rovnou bych reklamoval
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NONOBODY: Potom asi hodně štěstí s reklamací.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ERGOSUM: no on se ani nezobrazil jako ta flasha, az na patej pokus a ten port na vsechni ostatni veci funguje.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NONOBODY: http://www.amazon-kindle.cz/1-pripojeni-kindle-k-wifi-cesky-navod-kindle-5-kindle-4/
    Vtipná kombinace: Kindl musí být natolik funkční, aby ho bylo možno reklamovat, že nefunguje :-)
    Nevím jestli to bylo napsáno zřetelně, ale kabel do PC Kindla k internetu nepřipojí.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    no to je teda s prominutim pekne dementní s tou wifi:(

no zkousela jsem to pripojit nekolikrát nakonec se to jako flashka zobrazilo, ale USB port funguje, tak nevim, nejak to blbne.
    Registrovat to chci kvůli záruce, takže to s tou nutnou wifi je dost na houby, kdyz mi hned vod začátku blbne připojení na comp...
    Prirucku jsem precetla i navody na amazonu atd, o té wifi to tam napsaný nebylo.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NONOBODY: ADD Na počítači se ti zobrazí jako další disk/flashka (možná to budeš muset na kindlu potvrdit) a tam přesuneš na vhodné místo knihy z PC.
    Jistě u toho bude nějaká příručka.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NONOBODY: Registrovat můžeš. Ke spárování potřebuješ WiFi.
    2. Párujeme Kindle s Amazon účetm – český návod Kindle Paperwhite a Kindle 5 / Kindle 4
    http://www.amazon-kindle.cz/...dle-s-amazon-uctem-cesky-navod-kindle-paperwhite-a-kindle-5-kindle-4/
    To je, můžeš nakupovat na amazonu, ale nemůžeš to poslat vzduchem na čtečku.
    Takže spárování uděláš, až na nějaké wifině budeš. Do té doby je stejně vcelku na nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam